reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Agnieszka - ja Nk już nie robiłam, bo stwierdziłam, że to już nie ma sensu. Encorton jest już ostatnią rzeczą, której nie brałam.. Więc kolejne badania sobie odpuściłam - bo bez względu na ich wynik bym go przyjmowała...
Karol.a - 50 kg to ważyłam chyba w podstawówce ;) Jestem wielką babą. Oby mi Viola dała 10mg.. nieco się boję, że mi nie da 10 ;/

reklama
Pietrucha to widzę że wyjazd owocny:-), gratuluję!!!! i trzymam kciuki żeby się udało!!!!!
ja tak jak Dziewczyny piszą, chyba jednak brałabym to 10 mg, mi malina tez mówił że taka dawka jest minimalna żeby działało a jednocześnie tak mała że fasolce nie szkodzi.
Kurcze mi po braniu zostały tylko 4 tabletki 10 mg, ale jutro bede na poczcie , to mogę Ci podesłac jak chcesz, zawsze to 4 dni do przodu :))

a i jeszcze jak któras jest zainteresowana ,może Ty Pietrucha, mam recepte do oddania na refundowany claxane ( 3 op.) , ja mam zapas na miesiac, wiec może któras z Was skorzysta jak nie ma żniżki, zawsze to 23 zł za opakowanie, a nie 80 :)

Enya ciesze sie ze u Babci lepiej, widze że nie mozesz zaznac ni chwili spokoju, jeszcze ta przeprowadzka, powodzenia Kochana i odpoczywaj jak najwięcej. :)

Dziewczyny, jesteście takie cudowne, że aż brakuje mi słów....

Jak to możliwe, że osoby, które poznaje się online, są tak wspaniałe. Tak pomocne i jednocześnie tak bezinteresowne...

Pietrucha- bardzo się cieszę. Normalnie dmucham w piąstki oby się udało. Odezwij się czy uda Ci się załatwić encorton bo ja mam dla Gosi ale Gosieńko powiedz czy Ty masz go wkońcu używać.

Dziewczyny dzięki, dzięki, dzięki:) kaira i Karola Wam szczególnie. Po prostu Wasza chęć niesienia pomocy jest niewiarygodna. Ze mną i z tym szpitalem jest tak, że jak bardzo mnie boli to rozsądek podpowiada mi żeby natychmiast jechać a jak mniej mnie boli to nie chcę do szpitala:( wczoraj była u mnie położna ( wiecie, że jest wogóle taka możliwość żeby położna przychodziła do domu i uczy nas tak jak w szkole rodzenia- wczoraj była np kąpiel dziecka na tapecie) i umówiłam się z nią, że jak mi tak stwardnieje brzuch w któryś czwartek lub piątek to mam zadzwonić i przyjechać do ich biura i zrobią mi ktg żeby sprawdzić czy mam skurcze...

Enya- współczuję kolejnych trudności. U mnie też kociokwik bo po 20 latach przyjeżdża ze Stanów mój chrzestny jutro i muszę mu odstąpić mieszkanie bo nie ma gdzie się zatrzymać a w syfie moich rodziców wstyd mi go ugościć. Niestety nie mam siły jeszcze u nich sprzątać. No i trzeba go będzie jeszcze niańczyć:(

Agnieszka- czekam nadal na koszty:)

Misiejku- ja przerzucają się na Clexanne a mój lekarz nie chce mi wypisać bo trzyma się Fragminu z kliniki. Mam od Agnieszki 2 opakowania. Jeśli nie będzie nikogo bardziej potrzebującego to ja jestem chętna.

Zula żaden problem, sama też na pewno byłabyś gotowa pomóc każdej z nas:) Ja już nie muszę się oszczędzać także tym bardziej:) A powiedz skąd wzięła się u Ciebie położna? Ze szkoły rodzenia? Zgłaszałaś gdzieś coś? Opłacałaś ją dodatkowo czy NFZ zrobił prezent?:)

Pietrucha tralala to chyba przeznaczenie bo ja grzebiąc w lekach (robię od razu czystkę bo niektóre leki są nieźle przeterminowane:-)) znalazłam jeszcze jedno opakowanie Enortonu 10mg:-D Jeśli reflektujesz to wysyłaj na priv adres i Ci wyślę;-) Bardzo się cieszę że kolejna w tym roku zafasolkowana:)

Ja jestem happy bo przez 2 dni załatwiliśmy masę rzeczy - zamówiliśmy podłogę do salonu, sypialni i pokoju Ali, płytki na podłogę już nam przywieźli a jutro dobieramy płytki na ścianę w łazience. Dużo rzeczy przewieźliśmy, oczywiście nie obyło się bez strat - wytłuczone kieliszki, talerze a najgorsze że też pamiątkowe kryształy....A w czwartek kupujemy komodę dla małej:-)

A moja córa poszła do 2 klasy i już dostała pierwszą 5 za dyktando i miała już zadane do domu - odrobiła w tempie błyskawicznym. Druga córa, ta w brzuchu tak się ruszała że aż mnie flaki bolały, czkawkę miała ze 3 razy i dopiero teraz chyba usnęła;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zulka rozdysponuj encorton, bo może mu minąć termin ważności aż będzie mi potrzebny...
Nut4nut z jakiej wielkości do jakiej spadła D3 i czy brałaś witaminy? U mnie od lutego do sierpnia skoczyła z 10 do 30 przy dawce 4000 dziennie plus słońce. Teraz mam brać 2000 dziennie.
Pozdrawiam Was wszystkie, w wczesne ciąże szczególnie!!!!!

Do góry