reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was może mi polecić dobrego ginekologa z woj. śląskiego? Najlepiej takiego, który pracuje w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjności. Takiego, który choć trochę wie o trombofiliach wrodzonych (mój naczyniowiec odszedł ze szpitala i nie wiem, czy nie będę miała problemów ze zdobyciem heparyny) i takiego, który wykona u mnie CC. Oczywiście w grę wchodzą wizyty prywatne. Będę wdzięczna za pomoc, bo nie jestem zbyt zadowolona z opieki dotychczasowego lekarza.

Dzięki dziewczyny! 224.gif

Przyznam się Wam, że na własną rękę biorę Encorton 5 .. dlatego, że moja ginka dała mi tylko 1mg i miała mi zwiększyć, jak się uda.. ale już po owulacji zaczęłam łykać po 2 .. a od sprawdzenia bety biorę po 5 .. bo Pani Farmaceutka w aptece się pomyliła i dała mi opakowanie 10, zamiast 1 ;) Więc biorę pół tabletki, bo sama nie wiem jaką dawkę wybrać. Clexane stała dawka 0,4 .... 2x duphaston, 2x lutka 100 dowcipna.. Co sądzicie?

Załączniki

• 224.gif
    224.gif
    2 KB · Wyświetleń: 108
Pietrucha super!!! Mi mi też gratuluję, trzymam za Was kciuki. Pietrucha wiem, że encortonu dziewczyny brały 10mg, a Ty z jakich przyczyn go bierzesz, przeciwciała czy NK?

reklama
Pietrucha gratulacje:) Strasznie się cieszę:) Ja zaczęłam od 5mg ale gin już na samym początku zwiększył mi do 10mg bo powiedział że 5 to prawie nic... Ja u pacjentów z innych wskażań stosowałam nawet 60-80mg (nie byli w ciąży:), ale u babeczek z brzuszkami jak trzeba było do dawaliśmy 20-40 za zgodą ginekologów (przez kilka dni potem mniej, ale myślę że jak zwiększysz do 10mg to będzie ok). Ja zwiększyłabym skoro żelazny zestaw bez tego zawiódł.. Nie wiem ile ważysz ale jak powyżej 50kg to będzie ok, jak mniej to bierz 7,5. Najwyżej Viola skoryguje dawkę:)

Do góry