reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@agatush oby się zaczęło i szybko poszło :) czekamy na bąbelka :) zwalniaj brzucho ;)
@iveo ja nieobeznana ze szczepieniami - ale zdaj się na dziewczyny - tak czy tak, z odczytami czy bez - ma być dobrze :)
Listonosza jak nie było, tak nie ma. Wrrrrrrrr. Aż byłam na poczcie pytać o przesyłki. Nic w systemie nie ma oczekującego, wiec pewnie je zabrał we wtorek i wozi ze sobą. To taki sierota na zastępstwie.... ehhhhhhh.
Ja od dziś poleciałam z 10 encortonu :) a acard będę brać co 2 dni i już :)

@Funia90 my mamy kotka przy domu ... ma swoje miejsce i nic nie robi tylko lezy cały dzień :p w nocy śpi na strychu , a tam ma praktycznie jak w pokoju :) u siebie osobiście zwierząt nie chcę...lubię , ale ja nie miałabym zdrowia do sierści i sprzątania po nich :p
@agatush nic się nie martw ... ja myślę ,że teraz to kwestia godzin kochana :* życzę Ci aby poród był szybki , jeeeju ale wcale się nie dziwię , że masz nerwy , też bym się nie mogła doczekać takiej istotki malusiej :) jesteśmy z Tobą :*

Witam dziewczyny. Jestem tu nowa.. Mam 3 letnią dziewczynkę (pierwsza ciąża bezproblemowa) i 2 straty za sobą 10tydzień i 13 tydzień. Z badań (test match-cross) wyszło że mam przeciwciała przeciw limfocytom męża. Lekarz już nie kazał robić allo czyli można powiedzieć że zabijam komórki męża a zarodek traktuje jak obcy. Według immunologa żeby mieć ewentualną szansę to przez 3 miesiące powinnam brać Equoral i encorton. o encortonie w ciąży słyszałam ale nie o equoralu. Czy jet tu jakaś mama która brała ten steryd (troche mnie przeraża bo jest bardziej inwazyjny niż encorton). Czy macie może jakiego immunologa w Krakowie, z którym mogłabym skonsultować to leczenie? i czy możecie w kraowie polecić ginekologa który prowadzi ciąże na encortonie, bo moja gin stwierdziła że statystycznie nie ma różnic w donoszeniu ciązy u konbiet kóre przyjmowały encorton a tymi które go nie przyjmowały i żebym się zastanowiła czy chce poddać się takiemu leczeniu, a powiem Wam że mnie psychicznie nie stać na 3 próbę bez obłożenia lekami. Dodam że wyszło mi też z badań mutacja MTHFRc677t i A1298c i PAI-1 wszystko w układach heterozygotycznych ale zarówno imunolog i gin kazali się tym nie przejmowac a jedynie zwiększyć dawkę kwasu foliowego na 5mg. Będę Wam wdzięczna za wszystkie wskazówki bo sama ju z nie wiem co mam robić.

@Mysza2013 w Krakowie dobrym immunologiem jest Sydor. Innego nie znam. A przy twoich mutacjach to nie wiecej kwasu foliowego, tylko kwas foliowy w postaci metafoliny. Do tego metylowane formy wit b12 i b6. Dobrze by bylo zbadac poziom homocysteiny. Do staran o dziecko najlepsza w granicach 5. Norma do 10, ale to juz za duzo. No i przy tych mutacjach koniecznie heparyna drobnoczasteczkowa. Z ginem to ciezko. Wiem, ze Pani Rataj-Ciosek prowadzi ciaze na encortonie. Idz i spróbuj. Nic nie tracisz, a mozesz zyskac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry