reklama
burczuś
Fanka BB :)
No to czekamy na rozwój akcji Trzymaj się i w miarę możliwości daj znać, czy coś tam się zaczyna, czy coś:*Przyjęli mnie na oddział. Nic porodu nie zwiastuje póki co. Szyjka 2 cm, rozwarcie na opuszek więc praktycznie żadne :-/ jutro zrobią mi usg i zaproponują co robimy dalej :-/
marshia
@agatush oby się zaczęło i szybko poszło czekamy na bąbelka zwalniaj brzucho
@iveo ja nieobeznana ze szczepieniami - ale zdaj się na dziewczyny - tak czy tak, z odczytami czy bez - ma być dobrze
Listonosza jak nie było, tak nie ma. Wrrrrrrrr. Aż byłam na poczcie pytać o przesyłki. Nic w systemie nie ma oczekującego, wiec pewnie je zabrał we wtorek i wozi ze sobą. To taki sierota na zastępstwie.... ehhhhhhh.
Ja od dziś poleciałam z 10 encortonu a acard będę brać co 2 dni i już
@iveo ja nieobeznana ze szczepieniami - ale zdaj się na dziewczyny - tak czy tak, z odczytami czy bez - ma być dobrze
Listonosza jak nie było, tak nie ma. Wrrrrrrrr. Aż byłam na poczcie pytać o przesyłki. Nic w systemie nie ma oczekującego, wiec pewnie je zabrał we wtorek i wozi ze sobą. To taki sierota na zastępstwie.... ehhhhhhh.
Ja od dziś poleciałam z 10 encortonu a acard będę brać co 2 dni i już
roxie123
@Funia90 my mamy kotka przy domu ... ma swoje miejsce i nic nie robi tylko lezy cały dzień w nocy śpi na strychu , a tam ma praktycznie jak w pokoju u siebie osobiście zwierząt nie chcę...lubię , ale ja nie miałabym zdrowia do sierści i sprzątania po nich
@agatush nic się nie martw ... ja myślę ,że teraz to kwestia godzin kochana :* życzę Ci aby poród był szybki , jeeeju ale wcale się nie dziwię , że masz nerwy , też bym się nie mogła doczekać takiej istotki malusiej jesteśmy z Tobą :*
@agatush nic się nie martw ... ja myślę ,że teraz to kwestia godzin kochana :* życzę Ci aby poród był szybki , jeeeju ale wcale się nie dziwię , że masz nerwy , też bym się nie mogła doczekać takiej istotki malusiej jesteśmy z Tobą :*
Witam dziewczyny. Jestem tu nowa.. Mam 3 letnią dziewczynkę (pierwsza ciąża bezproblemowa) i 2 straty za sobą 10tydzień i 13 tydzień. Z badań (test match-cross) wyszło że mam przeciwciała przeciw limfocytom męża. Lekarz już nie kazał robić allo czyli można powiedzieć że zabijam komórki męża a zarodek traktuje jak obcy. Według immunologa żeby mieć ewentualną szansę to przez 3 miesiące powinnam brać Equoral i encorton. o encortonie w ciąży słyszałam ale nie o equoralu. Czy jet tu jakaś mama która brała ten steryd (troche mnie przeraża bo jest bardziej inwazyjny niż encorton). Czy macie może jakiego immunologa w Krakowie, z którym mogłabym skonsultować to leczenie? i czy możecie w kraowie polecić ginekologa który prowadzi ciąże na encortonie, bo moja gin stwierdziła że statystycznie nie ma różnic w donoszeniu ciązy u konbiet kóre przyjmowały encorton a tymi które go nie przyjmowały i żebym się zastanowiła czy chce poddać się takiemu leczeniu, a powiem Wam że mnie psychicznie nie stać na 3 próbę bez obłożenia lekami. Dodam że wyszło mi też z badań mutacja MTHFRc677t i A1298c i PAI-1 wszystko w układach heterozygotycznych ale zarówno imunolog i gin kazali się tym nie przejmowac a jedynie zwiększyć dawkę kwasu foliowego na 5mg. Będę Wam wdzięczna za wszystkie wskazówki bo sama ju z nie wiem co mam robić.
@Mysza2013 w Krakowie dobrym immunologiem jest Sydor. Innego nie znam. A przy twoich mutacjach to nie wiecej kwasu foliowego, tylko kwas foliowy w postaci metafoliny. Do tego metylowane formy wit b12 i b6. Dobrze by bylo zbadac poziom homocysteiny. Do staran o dziecko najlepsza w granicach 5. Norma do 10, ale to juz za duzo. No i przy tych mutacjach koniecznie heparyna drobnoczasteczkowa. Z ginem to ciezko. Wiem, ze Pani Rataj-Ciosek prowadzi ciaze na encortonie. Idz i spróbuj. Nic nie tracisz, a mozesz zyskac.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Podziel się: