reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo Było w sobotę, pon, wtorek rano :)
Dziewczyny ja juz po wizycie. Dzidzia z om 11tydz 1 dz z usg 11 tydz 3 dz. Zapisalam sie na prenatalne na 19 wrzesnia. Dr stwierdzil ze to plamienie które mialam to odklejenie sie kosmowki. I jest podobno slad na 6 mm ze cos takiego bylo. Co lekarz to inna opinia. Oby dalej bylo juz wszystko dobrze!

Kciuki za dalszy spokojny wzrost brzuszka :)
Dziewczyny skoro pęcherzyk pękł wczoraj, to kiedy byście testowały w przyszłym tyg? Czwartek? Piątek? Sobota? Poniedziałek dopiero? Po IUI testowałam zawsze w 13 dpo czyli 26 dc - tyle, ze IUI miałam 13-14 dc. Dziś jest 17 dc

Ostatnia edycja:
reklama
@mała79 Biore acard juz kilka miesiecy; clexane 0,4 od owulacji ale chce wejsc na 0,6 od serduszka; metyle w duzych dawkach b9, b6,b12 (ale ona zapisala mi zwykle); miositogyn(w ciazy tez); dostinex pol tabletki w tygodniu (juz nie biore); gluckophage 500 1X1; femibion natal, wit d vigantoletten
Ty u kogo sie leczysz?
@Porzeczka1234 Mi tu tez z Wami najlepiej :) My kobiety po przejsciach lepiej sie rozumiemy ;) @roxie123 Ale masz fajnie z tym urzadzaniem domu, u nas ciagle projekty..ehh ile czasu zajela wam budowa?
@marshia Mi chyba w 24dc wyszla ta pozytywna beta i testy byly cienie juz wczesniej ze dwa dni

Dziewczyny miło,że o mnie pamiętacie :)
U mnie po staremu, czekam na sobotnia wizyte i probuje czyms mysli zajac. Mam nadzieje, ze bedzie tak jak mowisz @Destino i bedzie widac fasolke i serduszko..
Staram się nie analizowac az tak objawow ale raz piersi mam bardziej pelne, raz mniej i panikuje. Ale ogólnie dobrze się czuje @roxie123 :)
Czasami to zazdroszcze dziewczynom co maja mdlosci.. wiem to glupie ale chociaz wiedza, ze maja objawy.
U mnie raczej takie kłucia, ciągnięcia w pachwinach. Lekarka niby mówiła mi, że to normalne a Wy jak mialyscie?
Oprocz tego to mam twarz nastolatki, wszedzie wybijaja wulkany no i wlosy mi sie non stop przetluszczaja:o:D:D Mam nadzieje, ze nikomu nie obrzydzilam ciasteczka do kawki ;)
Co Wam bede mowic dziewczyny same wiecie jakie te poczatki sa trudne..
@roxie123 @marshia i inne staraczki do działa! Przydałoby mi się Wasze towarzysto :p

Dziewczyny moze to glupie pytanie ale siedzicie na grupach z danego miesiaca kiedy wypada Wam termin? Ja przyznam sie, ze po cichu obserwuje majowki.. ale tak bardzo sie boje, ze nie mam odwagi tam pisac. Chociaz nie ukrywam uspokaja mnie czasami jak dziewczyny pisza o swoich objawach itd. Chyba odwaze sie dopiero w drugim trymestrze. Jak bylo u Was?

@marshia Ty juz koncz z tym winkiem co by dzidizi nie zaszkodzilo:p:p
@Destino Ty to twardzielka jestes jeszcze zaprawy robisz. Ja to cienki Bolek do Ciebie, nic nie robie tylko leze i sie boje :o;)
Ale cale moje dziecinstwo robilam z babcia zaprawy. Miala duzy ogrod, mala szklarnie i non stop cos robilysmy. A to ogorki, pomidory, konfitury, suszenie jablek itd non stop cos. Lubilam to bardzo ale teraz nie mam ani miejsca bo malutkie mieszkanko ani ogrodu z owocami.
Ja się szybko zapisałam do listopadówek, ale po 2 mies zrezygnowałam, jakoś mnie nie wciągnęlo, inne problemy, inne podejscie itd. A i tak o porady piszę tutaj, bo Wam jakoś bardziej ufam :)
@marshia, poprawcie, poprawcie, nie zaszkodzi :D Ale by było jakby twój Men wpadł na to forum i Cię poczytał, haha:D
@roxie123, odpusccie obydwoje saune. Męża to absolutnie nie puszczaj. Skorzystajcie z jakuzi :D Pamiętam jak mój mial gorączkę i nie wziął od razu tabletki (byłam wścieķla, no bo przecież w pracy nie ma żony i nie wepchnie leku do ręki). Oprócz przeciwgorączkowych robiłam mu letnie okłady chłodzące na jajka :D
@Kwiatuszekk23, dobrze, że dzidzia rośnie, na pewno jest silna:*

@burczuś, oprócz TVN i GO nic nie rozumiem :p

@kas90 ja mojemu juz zapowiedzialam ,ze po porodzie zabiera mnie na najlepsze sushi w miescie bo uwielbiam a nigdy nie poszlismy do knajpy bo drogo [emoji7]
Serow i szynki parmenskiej tak sie najem ,ze pekne[emoji1]
I ps ja mojego tez wyjorzystam a on na pewno nie bedzie prostestowal[emoji39]

@Destino niunia kopie ,coraz mocniej i coraz czesciej a ja kocham ja ponad wszystko[emoji5]
Wczoraj kupilam to co na foto a tak to ostatnio te ubranka co wrzucalam[emoji4]ogolnie ciagle sie rozgladam ale wiesz moja siostra teraz rodzi,termin ma na 26 wrzesnia i tez maja corcie i juz mi zapowiedziala ,ze z ubrankami sie dogadamy takze duzo mi odpanie.
Albo odkupie od niej albo pozyczymy[emoji4]
A Ty widzialam tez powolutku szalejesz[emoji4]
Ja pod koniec wrzesnia zamawiam wozio i zaczne za mebelkami jezdzic bo troszke tez sie na nie czeka a musza sie wywietrzyc

@burczuś fajnie ,ze chociaz probuje pomagac[emoji4]
A odnosnie wymazu tez mi sie z jakims programem tv skojarzyl haha
Ale Ci pomoglysmy no nie?[emoji39]

@roxie123 my juz wybawamy z rok do przodu z tym winem hehe[emoji38]
A pewnie skonczy sie na tym ,ze tylko mleko nam bedzie w glowie[emoji4]
Kochana cos mi sie wydaje ,ze Wasz celibat blisko hehe wiec bierzcie sie za siebie,bo skoro @agatush obiecla Ci brzuszek to juz niedlugo bedzie wolny[emoji4]
Agatush termin na jutro i coo ??nic a nic sie nie dzieje?
A z lekami moim zdaniem powinnas poczekac na potwierdzenie owulki.

@marshia dziala,oczywiscie ,ze dziala ,ja zawsze mialam piekne endo,az za piekne [emoji4]
Hahah ale walnal teskta ,moze chcial zadzialac[emoji23]testowalabym najwczesniej 10/11dpo

@pixi.nova ja do styczniowek odezwalam sie po przekroczeniu mojego krytycznego momentu w ktorym tracilam dzieciatka ,czyli w 11 tyg.
Ciagniecia w pachwinach byly,potem zniknely.
Bol piersi i pelnosc tez sie zmieniala,plus u mnie nie bylo wymiotow ale mdlilo mnie troszke[emoji4]

@Porzeczka1234 widze ,ze Ty tez [emoji4][emoji7]

@Kwiatuszekk23 gratulacje[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A to moje małe zdobycze idę gotować obiad o choler zdublowało zdjecia sory

@marshia no pewnie popraw dla kurażu bo będziesz niedługo miała post :p

Załączniki

• IMG_20170906_133009.jpg
    IMG_20170906_133009.jpg
    514,7 KB · Wyświetleń: 90
  • IMG_20170906_133351.jpg
    IMG_20170906_133351.jpg
    571,7 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG_20170906_133642.jpg
    IMG_20170906_133642.jpg
    429,4 KB · Wyświetleń: 102
  • IMG_20170906_133009.jpg
    IMG_20170906_133009.jpg
    514,7 KB · Wyświetleń: 90
  • IMG_20170906_133351.jpg
    IMG_20170906_133351.jpg
    571,7 KB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20170906_133642.jpg
    IMG_20170906_133642.jpg
    429,4 KB · Wyświetleń: 75
  • IMG_20170906_134049.jpg
    IMG_20170906_134049.jpg
    556,7 KB · Wyświetleń: 69
Ostatnia edycja:
@kas90 ja mojemu juz zapowiedzialam ,ze po porodzie zabiera mnie na najlepsze sushi w miescie bo uwielbiam a nigdy nie poszlismy do knajpy bo drogo [emoji7]

@Destino niunia kopie ,coraz mocniej i coraz czesciej a ja kocham ja ponad wszystko[emoji5]
Wczoraj kupilam to co na foto a tak to ostatnio te ubranka co wrzucalam[emoji4]ogolnie ciagle sie rozgladam ale wiesz moja siostra teraz rodzi,termin ma na 26 wrzesnia i tez maja corcie i juz mi zapowiedziala ,ze z ubrankami sie dogadamy takze duzo mi odpanie.
Ja pod koniec wrzesnia zamawiam wozio i zaczne za mebelkami jezdzic bo troszke tez sie na nie czeka a musza sie wywietrzyc

Kochana cos mi sie wydaje ,ze Wasz celibat blisko hehe wiec bierzcie sie za siebie,bo skoro @agatush obiecla Ci brzuszek to juz niedlugo bedzie wolny[emoji4]

@marshia dziala,oczywiscie ,ze dziala ,ja zawsze mialam piekne endo,az za piekne [emoji4]
Hahah ale walnal teskta ,moze chcial zadzialac[emoji23]testowalabym najwczesniej 10/11dpo

@pixi.nova ja do styczniowek odezwalam sie po przekroczeniu mojego krytycznego momentu w ktorym tracilam dzieciatka ,czyli w 11 tyg.
Bol piersi i pelnosc tez sie zmieniala,plus u mnie nie bylo wymiotow ale mdlilo mnie troszke[emoji4]

hehe, ważne ,że @mała79 rozszyfrowała nb jako nieobecne:)
a mąż pewnie,że pomaga, u mamusi nic jemu nie było wolno, to u nas może wszystko :D
Faaajne te Wasze wyprawki dla dzidziołków:D
p.s. Zaś jadę sobie w Tatry w pierwszy weekend października. jadę pomedytować na górskich ścieżkach:D

@marshia niech doktorek dziala, by dzidzia sie wgryzla porzadnie [emoji1] A szacun to do dziewczyn, ze fajne przepisy maja. Cos nie chce mi sie myslec. Rozleniwia Rozleniwiamnie ciaza

@roxi123 dobrze miec czym zajac glowe, zwlaszcza ze to przyjemnosc urzadzac dom [emoji1]

@iveo, nie mialam wiec nie wiem. Przepraszam

@pixi.nova, mnie w 5t piersi przestalyprzestaly bolec i sflaczaly na dlugie tygodnie. Cyc niestety nie jest wyznacznikiem, a duzym straszaczem. Pozostale objawy sa normalne. Mdlosci mozesz w ogole nie miec, albo przyjda po 6tc. Szukaj spokoju. A brzuch dlugo morze bolec okresowo, ale trzeba byc czujnym. Duze bole niweluje sie dufastonem, a to masz. Bedzie dobrze. Tego ci szczerze zycze
Co do przetworow mamy dzialke, a w zasadzie tesciowa, ale pojechala do sanatorium. Co by sie nie psulo to zbieramy, wiec musze robic bo mi szkoda wyrzucac. Na szczescie wraca juz we czwartek. A mialam w tym roku nic nie skladac.

@agathus gotowa?

@Porzeczka1234 slicznosci, gdzie daja takie cudenka?

@Burczus twoj opis to prawdziwa chinszczyzna. Moze to nb znaczy nieobecne, ale co to TV i GO. Pochodz za mnie po gorach. Oh jak bym poszla z toba...

@Kwiatuszekk23 oby dalej bylo dobrze. Uwarzaj na siebie i dzidzie.

@Funia90 to tak dla urealnienia dzidzia i rozlozenia zakupow w czasie, bo to troche kosztuje. Uznalam, ze pieluchy bambusowe za drogie wiec kupilam tetre biala i kolorowe. Muslinki tylko na kocyk letni, ale nie widze wiekszej roznicy poza cena. Mam reczniki bambusowe, ale tez tylko cena sie roznia od bawelny. Na szczescie byly w promocji. Mysle co z luzeczkiem bo cos ceny wywindowalo. Chyba ze jestem przesadnie oszczedna. A poza tym luzeczko do sypialni sie nie zmiesci, no i m musi troche pospac, wiec raczej ja sie do dzidziola wyniose.

Takie ciezarowe problemy, oby tylko takie byly, bo te sie daja rozwiazac [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny miło,że o mnie pamiętacie :)
U mnie po staremu, czekam na sobotnia wizyte i probuje czyms mysli zajac. Mam nadzieje, ze bedzie tak jak mowisz @Destino i bedzie widac fasolke i serduszko..
Staram się nie analizowac az tak objawow ale raz piersi mam bardziej pelne, raz mniej i panikuje. Ale ogólnie dobrze się czuje @roxie123 :)
Czasami to zazdroszcze dziewczynom co maja mdlosci.. wiem to glupie ale chociaz wiedza, ze maja objawy.
U mnie raczej takie kłucia, ciągnięcia w pachwinach. Lekarka niby mówiła mi, że to normalne a Wy jak mialyscie?
Oprocz tego to mam twarz nastolatki, wszedzie wybijaja wulkany no i wlosy mi sie non stop przetluszczaja:o:D:D Mam nadzieje, ze nikomu nie obrzydzilam ciasteczka do kawki ;)
Co Wam bede mowic dziewczyny same wiecie jakie te poczatki sa trudne..
@roxie123 @marshia i inne staraczki do działa! Przydałoby mi się Wasze towarzysto [emoji14]

Dziewczyny moze to glupie pytanie ale siedzicie na grupach z danego miesiaca kiedy wypada Wam termin? Ja przyznam sie, ze po cichu obserwuje majowki.. ale tak bardzo sie boje, ze nie mam odwagi tam pisac. Chociaz nie ukrywam uspokaja mnie czasami jak dziewczyny pisza o swoich objawach itd. Chyba odwaze sie dopiero w drugim trymestrze. Jak bylo u Was?

@marshia Ty juz koncz z tym winkiem co by dzidizi nie zaszkodzilo:p:p
@Destino Ty to twardzielka jestes jeszcze zaprawy robisz. Ja to cienki Bolek do Ciebie, nic nie robie tylko leze i sie boje :o;)
Ale cale moje dziecinstwo robilam z babcia zaprawy. Miala duzy ogrod, mala szklarnie i non stop cos robilysmy. A to ogorki, pomidory, konfitury, suszenie jablek itd non stop cos. Lubilam to bardzo ale teraz nie mam ani miejsca bo malutkie mieszkanko ani ogrodu z owocami.
Ja jestem na wrzesniowkach, ale zaczęłam pisać po prenatalnych.

Cóż mam Ci napisać.... Termin na jutro.... I co z tego [emoji53] ... Moja córka ewidentnie jest uparciuchem.... Nie dzieje się kompletnie nic.... A wizja kladzenia się jutro na oddział przyprawia mnie o mdłości....
A to moje małe zdobycze idę gotować obiad o choler zdublowało zdjecia sory

@marshia no pewnie popraw dla kurażu bo będziesz niedługo miała post :p
Piękne rzeczy Kochana!!!
@marshia niech doktorek dziala, by dzidzia sie wgryzla porzadnie [emoji1] A szacun to do dziewczyn, ze fajne przepisy maja. Cos nie chce mi sie myslec. Rozleniwia Rozleniwiamnie ciaza

@roxi123 dobrze miec czym zajac glowe, zwlaszcza ze to przyjemnosc urzadzac dom [emoji1]

@iveo, nie mialam wiec nie wiem. Przepraszam

@pixi.nova, mnie w 5t piersi przestalyprzestaly bolec i sflaczaly na dlugie tygodnie. Cyc niestety nie jest wyznacznikiem, a duzym straszaczem. Pozostale objawy sa normalne. Mdlosci mozesz w ogole nie miec, albo przyjda po 6tc. Szukaj spokoju. A brzuch dlugo morze bolec okresowo, ale trzeba byc czujnym. Duze bole niweluje sie dufastonem, a to masz. Bedzie dobrze. Tego ci szczerze zycze
Co do przetworow mamy dzialke, a w zasadzie tesciowa, ale pojechala do sanatorium. Co by sie nie psulo to zbieramy, wiec musze robic bo mi szkoda wyrzucac. Na szczescie wraca juz we czwartek. A mialam w tym roku nic nie skladac.

@agathus gotowa?

@Porzeczka1234 slicznosci, gdzie daja takie cudenka?

@Burczus twoj opis to prawdziwa chinszczyzna. Moze to nb znaczy nieobecne, ale co to TV i GO. Pochodz za mnie po gorach. Oh jak bym poszla z toba...

@Kwiatuszekk23 oby dalej bylo dobrze. Uwarzaj na siebie i dzidzie.

@Funia90 to tak dla urealnienia dzidzia i rozlozenia zakupow w czasie, bo to troche kosztuje. Uznalam, ze pieluchy bambusowe za drogie wiec kupilam tetre biala i kolorowe. Muslinki tylko na kocyk letni, ale nie widze wiekszej roznicy poza cena. Mam reczniki bambusowe, ale tez tylko cena sie roznia od bawelny. Na szczescie byly w promocji. Mysle co z luzeczkiem bo cos ceny wywindowalo. Chyba ze jestem przesadnie oszczedna. A poza tym luzeczko do sypialni sie nie zmiesci, no i m musi troche pospac, wiec raczej ja sie do dzidziola wyniose.

Takie ciezarowe problemy, oby tylko takie byly, bo te sie daja rozwiazac [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja gotowa.... Ale Michaśka chyba nie skoro uparcie siedzi w brzuszku :-p

@roxie123 tak jak pisała Funia - sama zaraz będziesz miała celibat :-p

reklama
@Porzeczka1234 piekne zdobycze[emoji7]

@Destino u nas zwykle lozeczko bedzie ale pokoiku nie robimy bo nie mamy gdzie,a jakbysmy chcieli to musialabym wymienic meble w calym mieszkanku na mniejsze co mi sie nie oplaca bo za jakies dwa lata sie wyprowadzamy ,takze bedziemy miec wspolny pokoj z niunia ,w sypialni juz nie spie,bo mamy ja po stromych schodach a w nocy wstaje na siku i sie boje ,ze spadne ,takze spimy na rogowce .
Sypialnia stanie sie garderoba[emoji53]
Ale dziecko na pocztaku pokoiku nie potrzebuje wiec sie tym nie przejmuje,bedzie kacik[emoji4]
A cen lozeczek nawet jeszcze nie sprawdzalam szczerze mowiac.
Wiem tylko,ze chce biale[emoji4]

Do góry