@kas90 , zdrowiej szybciutko! Kochana, Ty dostałaś encorton zapobiegawczo z racji dwóch strat na koncie? czy na antykoagulat toczniowy?
@agatush, pom9yśl sobie, że już tyle przeszłaś, a teraz czeka na Ciebie nagroda i to już tak blisko, na wyciągnięcie ręki,ani się obejrzysz, a będziesz najszczęśliwsza na świecie tuląc swoją Michasię ...<3
@mała79 , niski ten progesteron.. ja też mam z nim problem. Jeszcze w ciąży miałam 13,9. Badam co miesiąc od jakiegoś czasu i widzę, że jest coraz gorzej. 12,95; 8,6, a teraz ...0,77! owulki na bank nie było, dr P. na usg mi to powiedział, a tragiczny progesteron tylko to potwierdził. Najgorsze jest to, że ja od 3 cykli biorę dupka od 18 dc, wcześniej 1x1 ,a w tym cyklu 2x1, choć gapa ze mnie, bo przypomniałam sobie dopiero w 20 dc, a owulki nawet nie miałam. Dupek akurat nie podnosi progesteronu we krwi, ale myślałam, że jak go biorę, to zamiast się chrzanić (brak owulki), będzie tylko lepiej.
@marshia , ja bym się kłuła już
jak można, to trzeba trochę dopomóc szczęściu..
udało Ci się dostać encorton mimo braku wskazań ( przeciwciała, nk itp.)? Ja bym była spokojniejsza,biorąc go..( mam ANA).
@roxie123 , u mnie też jakieś smętne dni ostatnio, dlatego
@bea25ta , poproszę kopniaka!
@burczuś , na co bierzesz intralipid?
ja miałam mieć w ten czwartek badania z mężem w Prokocimiu, ale oczywiście ma kaszel i boli go gardło, więc chyba nie ma sensu wydawać tyle kasy, jak może to zakłamać wyniki. Pani z rejestracji mówiła, że mamy być zdrowi. Teraz zastanawiam się co robić. Przemyślałam sobie wczoraj to wszystko i doszłam do wniosku, że nie zdecyduję się jeszcze na szczepienia, jeśli nasze allo- mlr będzie niskie. Zastanawiam się czy nie zbadać tylko haplotypu KIR i aktywności komórek nk, a to allo mlr sobie opuścić, skoro i tak nie jestem zdecydowana na szczepienia. Dziewczyny, czy jest jeszcze jakaś inna metoda podniesienia allo mlr niż szczepienia albo wlewy z immunoglobulin? Któraś z Was je miała? Szkoda mi tracić czas.. skoro mąż nie może teraz iść na badania, poszlibyśmy dopiero 21.09, dwa tygodnie się czeka na wyniki, nie wiem ile czekałabym na wizytę u dr P. Z drugiej strony, nie wiem czy dr zechce mi pomóc skoro nie chcę się szczepić i nie zrobię allo mlr. Może zobaczymy co wyjdzie w tym haplotypie KIR i nk i wtedy zdecyduję czy badać sobie to nieszczęsne allo. A te cytokiny z testu CBA też leczy się szczepieniami? Nie ogarniam tego wszystkiego...