reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 hah jakie poswiecenie z tym winem[emoji23]ale moze Ci zasmakuje jeszcze,ja to jestem winopijca[emoji7]
A jajca zeby rosly to potrzebuja spokoju,wiec luzik bo tylko tyle mozesz[emoji5]

@marshia dziewczyny w sumie jakos mocno nie spuchly,wiec nie mysl o tym narazie i mysl tylko o rozowej dzidzi[emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@marshia hehe ja już sobie fajnie ważyłam 52 a teraz 49 znowu , ale nadrobie jak ojciec pojedzie , za dużo stresu teraz
No steryd robi swoje , mnie za to wysypuje na twarzy ;/ czoło broda w mini krosteczki ...ale jak mówisz coś za coś :)
@Funia90 trudny temat z tym spokojem , odliczam godziny ...
Hah ja nie piję i nie lubię wina , no jakoś nie ogarniam ...:D ble zatrzymuje mi się w gardle :) także zazdroszczę po części , bo nawet jakbym sobie chciała wineczko wypić to u mnie to za karę :p

A moge już je pić , czy jeszcze się nie katować ? :p
Zacznę robić te testy ow od dzisiaj , i będę kleić na kartce zobaczymy co mi powie lekarz a co testy
Tempki nie mierze , bo już bym miała za dużo na głowie , a nie chce na razie się ,aż tak nakręcać , bo może tej ow nie być :<

@Funia90 Czy u Ciebie na poczatku ciazy zdazaly sie takie ciagniecia w podbrzuszu? Dzisiaj dziewczyny mialam takie kilka mocnych ciagniec..

Jak sie domyslacie strasznie sie przestraszylam.. Teraz leze w lozku.. Nadal mnie troche pobolewa. Zastanawiam sie czy brac nospe? albo to co @Destino polecala spasmoline?
W ogole mam dola, siedze caly dzien w domu sama.. Boje sie cokolwiek robic nawet w chacie.. Wiem, ze wytrzymam to wszystko ale chcialabym aby tym razem sie udalo..

@Funia90 mam nadzieje, ze moja ciaza tez tak swietnie sie rozwinie jak twoja..

@roxie123 jej ja uwielbiam winko[emoji4]zawsze ze mnie caly stres schodzilam jak wypilam lampke,normalnie taka gietka sie robilam hehe.
Juz mozesz spokojnie pic,niech ladne endo sie robi bo ma sie wgryzc dzidzi[emoji4]ja jestem juz na polowce ciazy ,ile moge na Ciebie czekac[emoji854]?
Odetchniesz i mam nadzieje uspokoisz sie[emoji8]

@pixi.nova tak ,czasem czulam takie jakby rozciaganie,potem zniknelo i teraz raz na jakis czas mnie brzuch rwie ale teraz jakby wyzej,dzis z prawej tylko i mysle ,ze to te wiezadla macicy mi sie rozciagaja bo to taki dziwny tepy bol.
Jesli to nie skurcze to bym nie brala nospy ale to juz twoja decyzja,mnie sie wydaje to normalne i w ogole sie tym nie martwilam bo w kazdej ciazy tak mialam i nawet gin mowil,ze bede tak miec[emoji4]
I kochana jesli nie masz plamien to spokojnie w domu mozesz cos robic chocby nawet zeby zabic czas.
Ja niestety naewet z tym kriwiakiem musialam sobie radzic.
Teraz robie w domu wszystko a-z sama.
Maz mi w ogole nie pomaga o co z reszta mamy spory.
Jesli ciaza rozwija sie dobrze to nie stresuj sie niepotrzebnie bo tym stresem sobie zadzkodzisz[emoji5]
Mysl pozytywnie i wszystko musi sie skonczyc pozytywnie.
Wyjdz na jakis spacer,to nawet dla Ciebie wskazane[emoji4]

Dziękuje Kochana, kurczę ja nie wiem jak przezyje ten wrzesien.. Bardzo sie denerwuje. Staram sie uspokoic ale jakiekolwiek uklucie i juz panikuje.
Niestety nie wiem jakie objawy sa w normalnych ciazach wiec dlatego tak..
@Funia90 z facetami nie ma lekko, widzi, ze sobie swietnie radzisz to mysli, ze nie ma problemu ;) ehh zobaczysz, ze przyjdzie zima mala sie urodzi to bedzie siedzial z Wami w chalupie :D Uszy do gory!
@roxie123 Polecam pic juz od dzisiaj minimum lampke dziennie i bedzie git :p

@roxie123 pij już od dziś. Bo jak piłam w zeszłym tyg po 2 kieliszki to rosło jak ta lala. Z 4 do 6 w 2 dni. W weekend nie wypiłam ani kropelki i urosło z 6 mm do 6,7 do pon rano. Zakupiłam butelję właśnie i będę nadrabiać ;) żeby dobić dobrych 8-9 przynajmniej :oo:
@pixi.nova yrzymam za Ciebie ciagle kciuki kochana :) i za dixie ♥️ Niech tam się zadomowi na dobre. Tetaz pewnie mości sibie gniazdko i dlatego ciągnie ;)

@pixi.nova wiem ,ze najbardziej czekasz do momentu w ktorym twoje ciaze sie konczyly,ale uwierz mi ,ze potem latwiej nie bedzie,zaczniesz czekac na prentalne ,troche sie uspokisz i tak w kolko:/
Postaraj sie zajac jakos czas bo oszalejesz:/
Ja niby sie po prenatalnych uspokoilam ale nastepnego dnia juz sie martwilam,teraz niby lepiej bo czuje ruchy,ale wczoraj jak mala mniej sie ruszala to sie balam ,a po tym jak plakalam to znow jej nie czulam i znowu stres.
Ja szczerze mowiac w 100% wyluzuje jak sie urodzi...albo moment [emoji848]nie wyluzuje...bedzie jeszcze gorzej[emoji23]
Straj sie myslec pozytywnie i wypelniac sobie maksymalnie dzien[emoji4]
Macie juz projekt domu?mysl co tam zrobisz i szukaj sobie na spokojnie[emoji4]

@pixi.nova, ja ciągnięcia miałam tylko na początku ciąży i to dosłownie w pierwszych tygodniach. Głównie czułam ciągniecie jakby w pochwie i przy odbycie. Do teraz oprócz ruchów nie czuję żadnych ciągnięć, bóli, skurczy itp :)
Jak należałam do grupy "listopadówki", to w przeciwieństwie do mnie większość dziewczyn miało bóle, ciągnięcia itp.

@Funia90 Wiem, masz rację kazdy etap to kolejny stres.. ale oddalabym wszystko, zeby byc juz duzo dalej.. Dokladnie tak jak mowisz dopoki nie przejde tego 8-9 tygodnia nie bede mogla normalnie funkcjonowac..
Spacerki staram sie jak mam z kim.. sama jakos nie bardzo..
Wzielam nospe bo czulam takie dziwne cos, jak na okres w brzuchu..

Mowie Wam dziewczyny ja prawie cale dnie poleguje bo mam takiego stresa.

Temat projektu domu jakos lezy, znaczy sie ciagle cos poprawiamy. Odpuscilismy budowe tej jesieni ruszymy w marcu. Wiec jest troche czasu na doprecyzowane projektu. Pozniej mam nadzieje, ze sprawna firma i na kolejne Boze Narodzenie wprowadzimy sie chociaz na jeden pokoj :o:D
@kas90 Dziękuje kochana! Jezu dziewczyny jak ja Wam pozytywnie oczywiscie- zazdroszcze tych pieknych brzuszkow!! Mam nadzieje, ze i ja sie doczekam.. U mnie to ciagniecie tak na dole brzucha pod pepkiem
@marshia Ty sie szykuj na dzisiejszy wieczor :D:p:p
a nie tu na forum hihi, buziak!

reklama
@kas90 mnie ciagnie raz na pare dni.
Ale niektore kobiety nie maja takich odczuc wcale inne tak jak ja raz na jakis czas a jeszcze inne codziennie[emoji4]
Jak to nalezalas?wypisalas sie hehe?

@pixi.nova jesli sie boisz to oczywiscie poleguj ale wydaje mi sie ,ze jak zaczniesz normlanie zyc to na prawde szybciej Ci zleci[emoji4]
Nie wiem ,pojedz moze na jakies zakupy,idzie jesien zaopatrz sie w jakis sweterk ,ktory bedzie mogl rosnac razem z Toba,spotykaj sie z kolezankami[emoji4]
I mysl pozytywnie o swojej dzidzi[emoji5]no i nakarm ja dobrze hehe
Apropo budowy,ambitny plan[emoji6]

Do góry