reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

cześć dziewczyny jestem i ja przepraszam, ze sie nie odzywałam ale dzisiaj wyszłam ze szpitala byłam od poniedziałku na obserwacji
jak na razie z dzidzią wszystko ok:-) serduszko bije:-) ale mam co chwilę jakieś brązowe plamienie:baffled:

ściskam was wszystkie bardzo mocno:tak:

reklama
Dziewczyny ja tylko na moment.
gogac- kaamień z serca mi spadł. Trzymam nadal kciuki.

Nelly- dobrze, że tylko na strachu się skończyło...

Ja melduję:
Dzisiaj na szczęście wrócił mój lekarz z Luxmedu z urlopu i zrobił szczegółowy wymaz mykologiczny a'propos tej grzybicy a tymczasem przepisał jakiś kolejny specyfik. Masakra dziewczyny. Przez te gazy, zaparcia, nerwy dziennie praktycznie boli mnie brzuch. W związku z tym dostałam kolejne skierowanie do szpitala jakby bóle się nasiliły... Nie chcę iść bo mój mąż w delegacji, teściowa w Anglii, tata jeszcze nie domaga a mama niepełnosprawna a ja byłabym 30 kg od domu i chyba umrę tam z głodu na szpitalnym wikcie. Także trzymajcie proszę kciuki żeby się wkońcu uspokoiło. Z dobrych wieści to dzieciaki mają po ok 720g wychodzą na jakiś 25t2 dzień a jestem w 25t 5 dniu więc chyba nieźle. Łożyska poprzyklejane, szyjka ok 4cm obustronnie zamknięta, wód pod dostatkiem. Dzisiaj mi lekarz mówił, że dzisiaj mają poród bliźniaków w 24 tygodniu. Mają po 600 gram i nikłe szanse na przeżycie. Straszne to:( aż mi się płakać zachciało.

Buziaki dla Was wszystkich a szczególnie dla urodzonych już księżniczek i królewiczów:)
--
6 lat starań.2010 - laparoskopia - endometrioza,P-c ANA2, Anty-TG,ASA, brak hamowania, za wysokie NK,CD56,TSH,PRL
2012 - 4 szczepienia - mlr ponad 40
3 IUI - nieudane 31.05.2013 - punkcja - hiperstymulacja - szpital
29.07.2013-1crio (-); 2.11.2013- 2crio (-); 18.03.2014- 3crio (?)

Gogac rewelacja, mnie też spadł kamień z serca, nie znikaj na tak długo albo napisz smska do mnie albo Kairy:) Uffff

Zuluś wiem jak to jest - sama jestem w kiepskiej sytuacji organizacyjnej i gdyby nie mama to zginęłabym marnie....:szok:To Ona mnie karmiła w szpitalu bo tak jak piszesz jest dramat tym bardziej że ja jestem wege wiec dla mnie kompletnie nic nie ma do jedzenia. Będzie dobrze!!!

Ostatnia edycja:
Gogac uf rosnijcie zdrowo i szczęśliwie już żeby 6była u Ciebie tak samo szczesliwa jak u mnie :*
Zula gdzie mialabys iść do szpitala ją bym c dowozila tylko w roznych godzinach

gogac, dobrze że z dzidzią wszystko w porządku.
zulka - mam nadzieję, że szpital nie będzie konieczny - trzymam kciuki za spokój :)
enya - tak z ciekawości - jakie zachcianki masz w ciąży jako wege? Twój mąż też na Twoim jedzeniu żyje, czy tylko Ty?

Dziękuję dziewczyny.

Kaira aż się popłakałam. Oby ten mój bębenek się uspokoił. Jakbym jeszcze trochę wytrzymała to może położyłabym się razem z podaniem sterydów. Strasznie się ich boję. I to nie ze względu na Kluski bo im ma to pomóc ale ze względu na moje problemy jelitowe... Czy ta Twoja biegunka to mogła mieć związek z podaniem u Ciebie sterydów? A reszta dziewczyn, Aditka, Enya ( nie wiem czy Karola i Nelly miały podawane) jak się czułyście?
Co do szpitala to wylądowałabym w Bytomiu a tam podobno warunki są straszne. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Agnieszko dostałam przesyłkę a nie mam info ile pieniążków mam przelać i gdzie:( dziękuję Ci z całego serca. Te igły są o niebo lepsze niż we Fragminie...

Zula dlaczego zastanawiasz się nad sterydem? Myślisz że możesz urodzić za wszcześnie z powodu jelit?
Co do Bytomia to niby blisko ale wiedzy pod względem szpitali 0.
Dlaczego akurat tam a nie Katowice czy Bielsko?

Ostatnia edycja:
dziewczyny bylam wczoraj u lekarza jest PIEKNE SERDUSZKO :))))))))))))) widziałam jak bije najpiękniejszy widok 6tydz i 2dni :))))))))))) a i jeszcze beta z 25dpt 79329 :)))))))))) była 22dpt 38505 wiec chyba ok Progesteron 38,50 tez nie najgorzej lepiej niż było :))) niby beta wysoka ale jest jeden dzidziuś mam nadzieje ze wlasnie taki mocy wczoraj jeszcze miałam taka brudna lutke wsumie już mniej niż dzień wcześniej lekarz się tym nie przejal i powiedział ze tak może być...

mam do was takie pytanie czy lepsze jest doszczepianie w ciąży czy immunoglobulina ona ma to samo znaczenie i tak samo działa??? dzwoniłam dziś do lekarza i kazal mi się doszczepic z tym samym dawca co się ostatnio szczepilam ale wlasnie jeszcze się zastanawiam nad ta immunoglobulina wiem ze ona strasznie droga i nie wiem czy 15g mi starczy waze 44kg nie wiem czy to nie zamalo ??? POMOZCIE i doradzcie co będzie lepsze czy doszczepic się czy immunoglobulina caly czas się zastanawiam

ktoras dziewczyna soe pytala o immunoglobulinę nie wiem która ze lekarz jej zaspiewal 4,5 tys a jaka dawke mialas mieć poszczana ???

Ostatnia edycja:
Zula wiec na temat Bytomia tez słysząłam takie opowieści.Znajome tam pracująTam mambardzo Daleko,CZemu nie Csk od ciebie niedaleko??? Warunki nie za dobre ale opieka ok i gastroneterologia na miejscu. Co do sterydów teraz tak myśle ale juz miałam kilka dni przed po jeszcze bardziej sie 10 dni pozniej było cc z mega mega odwodnieniem itp. Ja sterydy dostawałam 2 razy w 25 tyg dexaven 2x12 mg a w 33 w domu kol mi robiła celeston też 2x. Po tej dawce mała była bardzo ospała taka dziwna mi zaczeło skakać RR.
MIMI piekne piekne wieści!!
Alokin jak ten uwak pieknie wygląda!!!
Enya kulosz sie ??
Pietrucha focie swietne a ty jaka sexi fiu fiu kobito

reklama
Witam, My już po ostatnim wyjeździe wakacyjnym. Tym razem Kraków i okolice. Szkoda tylko że tak króciutko.
Zula - dobrze, że Twój ginek już wrócił. A Kluseczki sporawe już. Nie martw się , donosisz kochana. Wszystko będzie dobrze.
Przejść z jelitami bardzo Ci współczuję. Niech już odpuszczą, precz...

Kaira - dobrze, że termin operacji już jest. Oby po tym już był spokój. Domyślam się jaki stres przeżywasz.

Misiejku - ja też ciachnęłam włosy:) podobno bardzo zniszcone były. Załatwiłam je samodzielnie farbując włosy w domu, średniej jakosci farbą do tego słońce i wióry się z nich zrobiły. Co prawda ścięłam tylko do ramion. Ale też ufarbowałam - jakąś nową farbą bez amoniaku.

Pietrucha - fajnie, że już wróciłaś. Cieszę się, że wakacje udane.

Gogac - bardzo się cieszę. Po cichutko gratuluję. Wierzę, że tym razem się uda.

Mimi -super wieści.

Przepraszam, że nie odniosę się do każdej z osobna. Za dużo się tu dzieje, a ja w amoku prania. Pozdrawiam.

Do góry