reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Kitki alez sliczne dzieciatka[emoji7]i widac ,ze zdrowe nawet na mm[emoji5][emoji5][emoji5]

@matulkaa swietne wiadmosci[emoji4]na zdjeciu faktycznie maly kosmitek/kosmitka[emoji4]
Sprobuj moze jakis cieply oklad,banan podobno pomaga na bol glowy,ja jem jednego dziennie i mnie nie boli,a czy to ich zasluga to nie wiadomo[emoji4]
Ostatecznie jak boli mocno i juz kilka dni to wez paracetamol,podobno jak Ciebie tak dlugo boli glowa to jest to gorsze dla dzidzi niz ta tabletka.

@marzycielka81 dobrze,ze idzie na badanie,faceci czesto probuja sie wykrecic:/

@nafoczka nie zapracuj sie nam hehe[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja robilam w Volumedzie. Dzwonisz tam, mowisz ze masz skierowanie, ktory tydz i one wyliczają na kiedy usg. Mozesz zapytac czy jest miejsce do takiego a takiego lekarza (ja akurat nie wybierałam konkretnego). @Destino wybierała. Ja mialam monitor przed sobą caly czas i dr pokazywala mi, a maz patrzyl na monitor lekarza. Dokumentację i zdj dostajesz od razu po wizycie.
@nafoczka, ulala, Warszawa :D

@Kitki, @bea25ta, dzięki. Przynajmniej się czegoś dowiedziałam :) bo u mnie w rodzinie to nikt nie kp praktycznie.
Kitki, a gdzie się tak pięknie opalili :D?

@Porzeczka1234, w domku juz?

Witam się z rana wyspana

Oj kochana @kas90 w domu wyspałam się jak wariat dawno tak nie pospałam a mąż jeszcze śpi taki był biedny bo zestresowany i wczoraj jak przyjechała to też widziałam, że nie spał zbyt wiele. Dziś coś dobrego mu ugotuje za to. Mała od rana kopie dostała już szklankę mleka ❤

@matulkaa sliczności serce bije a to najważniejsze zmierzycie maleństwo na połówkowym

@marzycielka81 dobrze że wypchałaś męża tak trzymać bedzie dobrze chodź pewnie jak to chłop spanikowany

@bea25ta mleczko do zlewu :p:p jak się czujesz???

@pixi.nova ja myślę, ze na nastepnym usg może już być małe dixi.

@Destino byłaś na usg połówkowym?? Jak małe ?

@dżoł kochana co lekarz na twoje jajowody przepraszam pewnie pisałaś ale gdzieś mi umknęło jak w tym cyklu działacie. Bardzo mocno trzymam kciuki

Kochane dziękuję wam jeszcze raz wszystkim za wsparcie i modlitwę co do wagi bydluniowej bardzo nam to pomogło .

Mmmm jakie masz pasjonujące zajęcie na wieczory Biedactwo :-( delegacja posiadasz - a jak Twoi Panowie to zniosą? Całujemy, postaramy się dac fory i cały czas ciepło o Tobie myślimy :-)
Dziękuję Kochana, ja o was też ♡panią premier, zapytam czy ja dobra zmiana nic nie kosztuje bo ja końca biurokracji nie widzę a potem wezmę młotek i pukne :D
Chłopaki radzą, na szczęście M dużo mi pomaga i się nimi zajmuje bo do polowy września ma urlop. Juz czasami przychodzi niania do Wikusia pod okiem taty, a i on był u miej w domu. Mój starszy to nawet chciał tam nocować bo "zone" rok starsza sobie u niani znalazł i wolał mnie "babciu Asiu" aaaa :D
We wtorek Wikus idzie na dzienny pobyt do szpitala na profilaktyczne badania ale to też z tata bo mamusia się szkoli w zakładaniu fundacji ( i może to będzie ta dobra zmisna) a jak zdążę to chce się jeszcze spotkać z nasz admin :)
w każdym razie myślami jestem z wami i czynami tez :D

@nafoczka ambitna jesteś to ja się pytam skąd te siły??

@Porzeczka1234 jakbym znała siłe mleka i ilosć jaka pójdzie w zlew to kompała bym się w nim hehe biedne dziecko dostawało takie strzały z cyca że hehe. Kochana kiedy leżę czuję się dobrze w innym wypadku zaraz mnie boli tu gdzie zwykle ,ale już się tak nie martwię . Wiem że tak musi być .

@matulkaa ja miałam często bez ciąży bóle głowy na zmiany pogody, jak nie piłam wody lub jak nie miałam dostępu do kofeiny. W ciąży się nasiliło, pamiętam jak codziennie mnie bolała. Weź tabletkę ja brałam apap i pomagało mi gin mówił że gorsze to ciśnienie z bólu dla dziecka niż tabletka.Nie powiem Ci kiedy przeszło ale przeszło to najważniejsze. Pilnuj wody ja byłam w tej komfortowej sytuacji ze strasznie pić mi się chcialo. Aa pytałam o bóle to ze zmiany cisnienia krwi więc dla niektórych też normalny objaw ciąży.

Dzień dobry wszystkim :)

@pixi.nova jest pęcherzyk i czekamy na serdusio :*
@marshia ja idę w poniedziałek oglądać to będzie 10dc , pierwsza wizyta na nfz także nawet jak a szybko to na niczym nie strace . Nie mam pojęcia ile czego tam powinno być , ale jak mi lekarz powie , to przyjdę z poradą do Was :) a Ty działaj pęcherzyki są także może się uda tym razem :) &&&
@7Martynka88 testujesz za tydzień ? :)
@dżoł ja jak biorę leki to nic nie piję... ale ja biore tez steryd i się boję
@Kitki śliczne dzieciaczki :)
@matulkaa ...i wszystko pięknie :*
@marzycielka81 u mnie cykl 36dni , @ przyszła w 37dc ;/ ale przyszła i już poszła :p a jak Ty się masz? Dobrze , ze M idzie sie pobadac , bedziecie mieć pewnosć jak z jego strony . Ja mojemu zamówiłam witaminki mimo , że ma super wyniki . Ostatnio na innym wątku koleżanka wyskoczyła z takim pomysłem i skorzystałam . Mój M jest ostatnie strasznie zapracowany , mało sypia i ciągle go nie ma . Pomyślałam ,że takie mu nie zaszkodzą a żołnierzyki będą jeszcze bardziej strong :)
@nafoczka Ty to tylko ta biurokracja i biurokracja :D zasypują Cie tymi papierami :p biedna :*

A u mnie dzisiaj pochmurno i chłodno ;/ pewnie będzie padać ;/ idę zaraz do M do domku posprzątam sobie co nieco :)
Miłego dzionka :**

@bea25ta, @Funia90 dzięki za rady odnośnie bólu. Pytałam o to wczoraj moją doktor i niestety stwierdziła, że to normalne i może się pojawiać. I tak jak radzicie też poleciła paracetamol, ale uwaga mówiła, że jak boli nie bawić się w jedną tabletkę, bo na pewno nie pomoże, a wziąć od razu trzy [emoji44] a wogóle to dzienna bezpieczna dawka to 8. Szok. Faktycznie lepiej dla dzidzi wziąć np. Apap niż się męczyć.
@kas90 dziękuję [emoji8] na ciebie zawsze można liczyć. Właśnie o ten dodatkowy monitor mi chodziło [emoji3] dzwonię w poniedziałek.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 a co konkretnie kupiłaś mężowi? Mój pracuje 15-18h na dobę, spi po 5 godzin, stres. 40 lat. 1,5 roku temu w badaniu było ok, Ale wiadomo ile się może zmienić przez ten czas. Nic nue jest dane Taz na zawsze, jak nasze jajka zresztą tez. Rezerwa się w końcu kiedyś wyczerpie

@marshia rozumiem...to prawda nie tylko nam ubywa ;/ mój skończył 28lat , badania robił w maju jakoś także nie martwię się jeszcze o to , że coś nie halo . Po prostu chciałam go trochę podfaszerować tak na zaś :D wiesz teraz od rana do wieczora w pracy później u nas wykończeniówke robi i przychodzi po 22 i rano 5 30 wstaje i tyle go widze ;/ będzie brał nie zaszkodzi jeszcze orzeszki kupie i bedzie :) kupiłam witaminy " parenton "

@matulkaa super że z dzidzia wszystko ok
@Porzeczka1234 cieszę się że już jesteś w domku
@magda1208 ja się jutro wybieram do szpitala na histero do Lodzi
A w środę pierwsze szczepienie.
Co do doktora masz rację trudno o coś zapytać ja wyszłam z założenia że trzeba mu zaufać bo pomysłu ba innego lekarza nie mam a po swojemu sprawdzać pewne rzeczy

Dziewczyny mam pytanie czy są jakieś specjalne zalecenia po szczepieniach? Typu nie wolno brać jakichś leków np przeciwbólowych
A jak jest z alkoholem?

Wszystkim staraczki nieustannie kibicuje a brzuchatkom życzę spokojnych ciąż i szczęśliwego rozwiazania

reklama
@roxie123 dziekuje dobrze. Stracilam wiare w to, ze kiedykolwiek sie uda. Co to za witaminki. Adrian zamiast wrocic do przedszkola chyba zostanie w domu bo jest chory.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry