reklama
U
użytkownik m
Gość
Porzeczus super wiedziałam że będzie dobrze, młody malina musi się jeszcze pouczyć żeby dobrze odczytywać usg Marshia ja tak miałam że pecherzyk stanął że wzrostem bo dr P mówił że tak może być jak mają około 15 mm to mogą się zatrzymać ale teraz trzymamy kciuki za wysiedzenie jaj odpowiedniej wielkosci
Porzeczka - fajnie ze wracasz do domku i najwazniejsze ze z corcia wszystko ok. Cudna jest
Susana - piekna ta Wasza coreczka [emoji173]
@kas90 - ja Ci powiem tak: mialam 2 cesarki. Za pierwszym razem corcia nie chciala ssac cycka, mleczka mialam malo, siedzialam na laktatorze non stop w szpitalu i dawakam sciagniete. Dokarmiali ja glukoza. I tak sie darla. Wyszlismy po 5 dniach dopiero bo za duzo tracila na wadze i nie chcieli nas wypuscic. Pierwsze co to po drodze ze szpitala zaliczylismy apteke...i kupilismy mleko. W koncu sie najadala. W koncu byls spokojna. Ma 8 lat. Nie choruje i nigdy praktycznie nie chorowala. No ospe przeszla w przedszkolu[emoji6]
Rok temu synek - tez ciecie. Pieknie ssal od razu. Mleka mialam tyle ze sciagalam laktatorem juz dzien po cesarce bo by mi cycki eksplodowaly. Niestety 2 tyg po porodzie musialam skonczyc karmienie ze wzgledu na leki ktore bralam i rezonans, kontrast itd. Wiec mlody z musu tez na mm. Na razie tez nie choruje.
Widzisz jak to jest jsk chcialam karmic corcie to nie mialam czym, jak nie moglam synka karmic to fontanna mleka. Takze widzisz po cesarce jest roznie. Nie zawsze sa problemy z pokarmem. Mysle ze duze znaczenie ma glowa, wyluzowanie, ja tak mialam teraz - wiedzialam jeszcze w ciazy ze nie bede mogla synka karmic wiec sie nie stresowalam pokarmem, olalam temat i problemow z laktacja nie mialam.
Przeciez nie wazne czy karmisz piersia czy mm, najwazniejsze ze dajesz jesc, dbasz i kochasz malenstwo. Szczesliwa, wyluzowana mama to i dziecko szczesliwe. Ja tam nie czuje sie gorsza mama ze nie karmilam swoich dzieci, a nawet uwazam ze maja najlepsza mamusie na swiecie[emoji6] [emoji5]
Moje dwa oszolomki[emoji173]
Susana - piekna ta Wasza coreczka [emoji173]
@kas90 - ja Ci powiem tak: mialam 2 cesarki. Za pierwszym razem corcia nie chciala ssac cycka, mleczka mialam malo, siedzialam na laktatorze non stop w szpitalu i dawakam sciagniete. Dokarmiali ja glukoza. I tak sie darla. Wyszlismy po 5 dniach dopiero bo za duzo tracila na wadze i nie chcieli nas wypuscic. Pierwsze co to po drodze ze szpitala zaliczylismy apteke...i kupilismy mleko. W koncu sie najadala. W koncu byls spokojna. Ma 8 lat. Nie choruje i nigdy praktycznie nie chorowala. No ospe przeszla w przedszkolu[emoji6]
Rok temu synek - tez ciecie. Pieknie ssal od razu. Mleka mialam tyle ze sciagalam laktatorem juz dzien po cesarce bo by mi cycki eksplodowaly. Niestety 2 tyg po porodzie musialam skonczyc karmienie ze wzgledu na leki ktore bralam i rezonans, kontrast itd. Wiec mlody z musu tez na mm. Na razie tez nie choruje.
Widzisz jak to jest jsk chcialam karmic corcie to nie mialam czym, jak nie moglam synka karmic to fontanna mleka. Takze widzisz po cesarce jest roznie. Nie zawsze sa problemy z pokarmem. Mysle ze duze znaczenie ma glowa, wyluzowanie, ja tak mialam teraz - wiedzialam jeszcze w ciazy ze nie bede mogla synka karmic wiec sie nie stresowalam pokarmem, olalam temat i problemow z laktacja nie mialam.
Przeciez nie wazne czy karmisz piersia czy mm, najwazniejsze ze dajesz jesc, dbasz i kochasz malenstwo. Szczesliwa, wyluzowana mama to i dziecko szczesliwe. Ja tam nie czuje sie gorsza mama ze nie karmilam swoich dzieci, a nawet uwazam ze maja najlepsza mamusie na swiecie[emoji6] [emoji5]
Moje dwa oszolomki[emoji173]
matulkaa
Fanka BB :)
Dzięki dziewczynki za kciuki, my już po wizycie. Nasz szkrab (15 tydzień) postanowił dziś wcale nie współpracować z lekarzem. Nie dał się zmierzyć, ani nie pokazał co tam ukrywa między nóżkami nieważne, serducho bije i i to jest najważniejsze. Dla ciotek żądnych fotek, połączenie obcego z żabą [emoji8]
Odebrałam też w tym tygodniu wyniki testu pappa. Mimo mojego zaawansowanego wieku [emoji14] wyniki i potencjalne ryzyko jest całkiem OK. Uffffff [emoji3]
Dostałam dziś dodatkowe skierowanie na badanie połówkowe. Będę chciała zmienić placówkę. Ale mam pytanie do dziewczyn, które robiły badania w Volumedzie. Jak to tam wygląda i czy mogę obserwować całe badanie na dodatkowym monitorze? Bo właśnie tego brakowało mi na Kopernika, do samego badania nie mam żadnych zastrzeżeń. Jak wygląda dokumentacja z badania? Czy nie ma żadnego problemu z wyborem lekarza wykonującego badanie?
Powiedzcie jak radzicie sobie z bólem głowy, męczy mnie od dwóch tygodni, a nie chcę faszerować się prochami.
@Kitki cudne te twoje oszołomki [emoji8]
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Odebrałam też w tym tygodniu wyniki testu pappa. Mimo mojego zaawansowanego wieku [emoji14] wyniki i potencjalne ryzyko jest całkiem OK. Uffffff [emoji3]
Dostałam dziś dodatkowe skierowanie na badanie połówkowe. Będę chciała zmienić placówkę. Ale mam pytanie do dziewczyn, które robiły badania w Volumedzie. Jak to tam wygląda i czy mogę obserwować całe badanie na dodatkowym monitorze? Bo właśnie tego brakowało mi na Kopernika, do samego badania nie mam żadnych zastrzeżeń. Jak wygląda dokumentacja z badania? Czy nie ma żadnego problemu z wyborem lekarza wykonującego badanie?
Powiedzcie jak radzicie sobie z bólem głowy, męczy mnie od dwóch tygodni, a nie chcę faszerować się prochami.
marzycielka81
Fanka BB :)
Matulkaa super
Porzeczka1234 wspaniale wiadomosci.
Pixi.nova myslw ze za wczesnie moze byc na serduszko.
Marshia trzymam mocno kciuki. Ale masz jajeczek.
Susana gratulacje.
Dzol najwazniejsze ze juz wiesz. Trzymam kciuki za testowanie.
Roxie123 jaki ugi mialas teraz cykl?
Maz idzie w srode na badanie nasienia. Probowal sie wykrecac, ale udalo sie go przekonac
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Porzeczka1234 wspaniale wiadomosci.
Pixi.nova myslw ze za wczesnie moze byc na serduszko.
Marshia trzymam mocno kciuki. Ale masz jajeczek.
Susana gratulacje.
Dzol najwazniejsze ze juz wiesz. Trzymam kciuki za testowanie.
Roxie123 jaki ugi mialas teraz cykl?
Maz idzie w srode na badanie nasienia. Probowal sie wykrecac, ale udalo sie go przekonac
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Jaki tu spokuj nanana nic się nie dzieje nana nana. ..
Cóż jak widać po godzinie wpisu nafoczka walczy z "dobrą zmianą " w edukacji! Od poniedziałku chodzę spać ok 24 bo od godz 21 siedzę w papierach dotyczących reformy edukacji (oczywiście po tym jak ugotuje, posprzątam i uśpie dzieci). Poza tym w poniedziałek jadę w delegacje do stolicy na 3 dni więc znowu musze nadgonić prace bo was już nie mogę chyba że dacie mu fory i nie zrobicie dużo wpisów
Wieczorami tylko czytam a na pisanie juz mi mózg odmawia
Coś tam doczytałam i...
@Pixi.nowa trzymam kciuki bardzo mocno, już jest jakieś światełko
@dżoł @marshia tez kciuki tylko etap inny
@Porzeczka1234 wszędzie dobrze ale w domu najlepiej zdrowia dla was! (I za was)
@kas90 ty to jesteś szalona kobitka :*
Pozdrowienia dla całej reszty ♡ myślę o was i żeby nie było. . pilnuje
agatush
Moderatorka
Mmmm jakie masz pasjonujące zajęcie na wieczory Biedactwo :-( delegacja posiadasz - a jak Twoi Panowie to zniosą? Całujemy, postaramy się dac fory i cały czas ciepło o Tobie myślimy :-)Jaki tu spokuj nanana nic się nie dzieje nana nana. ..
Cóż jak widać po godzinie wpisu nafoczka walczy z "dobrą zmianą " w edukacji! Od poniedziałku chodzę spać ok 24 bo od godz 21 siedzę w papierach dotyczących reformy edukacji (oczywiście po tym jak ugotuje, posprzątam i uśpie dzieci). Poza tym w poniedziałek jadę w delegacje do stolicy na 3 dni więc znowu musze nadgonić prace bo was już nie mogę chyba że dacie mu fory i nie zrobicie dużo wpisów
Wieczorami tylko czytam a na pisanie juz mi mózg odmawia
reklama
Ja robilam w Volumedzie. Dzwonisz tam, mowisz ze masz skierowanie, ktory tydz i one wyliczają na kiedy usg. Mozesz zapytac czy jest miejsce do takiego a takiego lekarza (ja akurat nie wybierałam konkretnego). @Destino wybierała. Ja mialam monitor przed sobą caly czas i dr pokazywala mi, a maz patrzyl na monitor lekarza. Dokumentację i zdj dostajesz od razu po wizycie.Dzięki dziewczynki za kciuki, my już po wizycie. Nasz szkrab (15 tydzień) postanowił dziś wcale nie współpracować z lekarzem. Nie dał się zmierzyć, ani nie pokazał co tam ukrywa między nóżkami nieważne, serducho bije i i to jest najważniejsze. Dla ciotek żądnych fotek, połączenie obcego z żabą [emoji8]
@nafoczka, ulala, Warszawa
@Kitki, @bea25ta, dzięki. Przynajmniej się czegoś dowiedziałam bo u mnie w rodzinie to nikt nie kp praktycznie.
Kitki, a gdzie się tak pięknie opalili ?
@Porzeczka1234, w domku juz?
Podziel się: