reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Odpowiem grupowo,bo nie mogę spamiętać o co która z Was pytała,a piszę z telefonu i nie mam jak wrócić do Waszych postów. Dziękuję za wsparcie i dobre słowa Kochane :* chyba nieprecyzyjnie napisałam- to ciocia ma podejrzenie przerzutów,u mojej mamy skończyło się "tylko" na wycięciu macicy,chemii nie miała i odpukać na razie wszystko jest w porządku. Problem jest z jej siostrą i jej mamą( moją babcią).
Mam maltusia,to taka moja "córeczka" dopóki nie mam swojego dzieciątka. :)
Poroniłam tylko (i aż) raz. Wiem,że mało kto robi badania po pierwszej stracie,bo to mógł być przypadek,ale ja czułam,że nie.. Moja przyjaciółka była wtedy po 2 poronieniach,badań poza podstawowymi ( tsh,anty tpo,anty tg)nie robiła ,a chwilę po mojej stracie,dowiedziała się,że znów jest w ciąży,którą pare dni później straciła. Ja za bardzo przeżyłam to poronienie,żeby bez badań próbować. I chyba dobrze zrobiłam,bo trochę tego balastu jest.
Co do braku owu,mam ogromną nadzieję,że to jednorazowy epizod...
W jakich dawkach,jakiej firmy i w jakich dniach cyklu polecacie brać ten koenzym q10?
Możecie mi przybliżyć trochę temat wlewów i szczepień? Mam na myśli to,która metoda co naprawia w organiźmie. Wszystkie szczepicie się u Maliny? Jest ktoś od dr Sachy z Krakowa?
Prolaktynę zbijam już parę lat z przerwą roczną. Bez leków mój rekord to 122 przy normie do 24. Lekarze podejrzewali guza przysadki,ale go nie mam, na szczęście.
Udało mi się zapisać nas na czwartek za tydzień na allo mrl,nk i reszte badań jako ostatnia para. Musielibyśmy czekać aż do 21.09,gdyby pani z rejestracji nas nie wcisnęła. Wyniki po 2 tyg,więc zdążę na wizyty do dr P i dr S,które mam pod koniec września. Orientujecie się może czy przed tymi badaniami można brać euthyrox? Pani nie była pewna. Najwyżej raz nie wezmę,nic się nie stanie.
@burczuś , jeśli mogę spytać.. Masz jakieś ziemskie dzieciątko? Ile ciąż straciłaś? Te wlewy i szczepienia poprawiły Ci wyniki? Na wysokie nk jest encorton?
@susana,cudne dzieciątko!!! Przepiękna jest :)
@kas90, masz wskazania do cc, tak?
Kochana odp Ci po weekendzie bo teraz brak czasu.

reklama
Kochane ja na chwilke, jestem juz po wizycie maly prawie 350g wszystko wyglada dobrze. Stresowalam sie strasznie bo od wczoraj nie czulam ruchow. Na szczescie jest w porzadku. A i bedzie chlopiec na 100%. Milewicz specjalnie dla m fotke penisa cyknal, zeby mogl sie chwalic. A tak uczcilismy polowe ciazy
IMG_20170902_152431.jpg

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20170902_152431.jpg
    IMG_20170902_152431.jpg
    51,5 KB · Wyświetleń: 466
Kochane przepraszam, że wczoraj nie odpisałam ,ale wróciliśmy późno do domku.
@Porzeczka1234 Kochana dziękuje za miłe słowo ty również jesteś przemiłą osobą nie wybaczyła bym sobie gdybym nie wpadła chociaż na chwileczkę aby podziękować za wsparcie i cenne rady oraz dodać otuchy w trudnej chwili. Fakt czułam lekki stres ponieważ znamy się tylko z forum więc nie chciałam abyś odebrała to jako nachodzenie przez obcą babę. Do teraz śmieję się z swoich wczorajszych poszukiwań odwiedziłam wszystkie dyżurki na oddziale . Podchodzę i mówię , że szukam znajomej Panie do mnie to proszę zadzwonić do znajomej i zapytać na jakim oddziale leży .Na co ja odpowiadam, że nie posiadam numeru telefonu tylko znam dane personalne , że leczymy się u tego samego lekarza itd . Spojrzały na mnie z lekkim zdziwieniem więc tym bardziej poczułam się nieswojo . Ostatecznie udało się odnaleźć naszą kochaną Porzeczką i chwileczkę porozmawiać. Kochana przepraszam jak za dużo gadałam , ale ze mnie to taka gaduła do tego stres bo oczywiście miałam dylemat czy mogę cię nachodzić w szpitalu jako osoba postronna. Niemniej jednak cieszę się , że miałyśmy okazję porozmawiać i poznać się osobiście. Będzie wszystko dobrze to nie podlega dyskusji.

Teraz kilka słów na temat wczorajszej wizyty. Oczywiście nie obyło się bez stresu i spięć z doktorem .
Pan doktor jak zawsze wszystko wie najlepiej i nie lubi jak mu się przerywa i zadaje pytania. Tym razem postanowiłam być nie ugięta i wypytać o wszytko co mnie w jakiś sposób nie pokoi. Przeprosiłam doktora , że wchodzę w słowo i oczywiście wyjaśniłam , że nie wynika to z braku kultury lecz stresu. Ponieważ zadawałam pytania w trakcie rozmowy tak aby znowu czegoś nie przeoczyć. Malinowski stwierdził, że może zamienimy się miejscami on będzie ronił a ja będę leczyć ot to cały nasz doktorek . Powiedziałam otwarcie , że nie widzę znacznej poprawy moich wyników po szczepieniach co mogło go zdenerwować. Nie obyło się bez uszczypliwości , że byłam u niego w styczniu na co odpowiedziałam , że przecież nie będę jeździła po szczepieniach z każdym cyklem do Łodzi. Powoli jednak wszytko zaczął tłumaczyć co i jak.

@bobasek1990 i @mickey* Jego zdaniem najważniejsze , że poprawiły się czynniki odrzutu zarodka ponieważ w moim przypadku stanowią jeden z głównych problemów moich ronień o co go z resztą zapytałam. Jaka jest przyczyna moich strat czy na podstawie moich badań może odpowiedzieć na moje pytanie. Usłyszałam ,że brak przeciwciał chroniących zarodek.
Dodam , że mam zespól antyfosfolipidowy.
Po drugie encorton w moim przypadku jest na przeciwciała przeciwplemnikowe. Dawka 10mg jest bezpieczna dla zdrowia.
Jeżeli chodzi o wysoką aktywność komórek NK to odparł, że młotkiem tego nie zbijemy cały Malina.
Zapytałam o wlewy z intralipidu i acofolic stwierdził, że nie ma takiej potrzeby w moim przypadku i dodał , że są drogie ,podaje się je dopochwowo trzykrotnie. Oczywiście nadmienił , że to on jest twórcą metody.
@mickey* Uczucie pieczenia w pochwie może być spowodowane progresteronem.
Zapytał o estradiol jego poziom. Powiedziałam mu , że moja Pani ginekolog chce zrobić drożność.
Zielone światło mam do końca roku przy MRL 67,7.

Plan jaki obrał doktor :
Muszę wykonać następujące badania:
Krwi TSH,PRL,E-2- 12/14dc
Progresteron według Maliny 7 i 9 dzień po owulacji.
Usg - Ocena owulacji od 10dc co 2-3 dni aż do owulacji . Chce mieć opis całego cyklu sporządzony przez moją doktor.
Mam brać Clostilbegyt - 3-7dc i tu zdziwił się gdy powiedziałam ,że moja ginekolog kazała brać 1-6 dc.
Pytał o endometrium , ale nie pamiętałam swoich wartości z każdego cyklu . Byłam na siebie zła , że nie zabrałam zdjęć z monitu .
Jeżeli nie uda się zajść będę miała robioną laparoskopię w Łodzi.

Przepraszam za tak długi i nie gramatyczny post może komuś posłużą niektóre z informacji.
Kolejna wizyta po następnym cyklu. Chce abym przyjechała . Dodał , że są jeszcze inne leki , które możemy zastosować gdyby nie udało się zajść w ciążę.

Dziewczyny z góry przepraszam jeśli będzie to głupie pytanie ale nie wiem jak w gąszczu badań sprawdzić czy mam przeciwciała chroniące zarodek. Pod jaką nazwa tego szukać?
Magda dzięki za post jesteś dla mnie inspiracją co robić dalej

@Destino cudowne wiesci[emoji5]
Gratuluje Syna[emoji4]
Czy dobrze pamietam ,ze na imie ma miec Nataniel?czy wyjelam ta informacje z kosmosu?[emoji1]
Piekne ubranka[emoji5]

@bertha na pewno sie zmiescisz[emoji4]
Ps moglas sie przymierzyc w sklepie[emoji12]

@Maciejka78 wydaje mi sie ,ze chodzi Ci o allo-mrl

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Beciiia-87 polecam inofem. Tańszy odpowiednik. Dawka lecznicza to dwie saszetki na dobę, tylko pytanie czy nie masz PCOS....
@IIis91 konezym q10 wplynie na komorki ale trzeba go brać przynajmniej przez 2-3 cykle... co do dawki, to najlepszy jest ten w formie ubichinolu w dawce 3x1, niestety nie jest najtańszy. Co do pytania o szczepienia, to ja miałam je u Paśnika, i następne też będą u niego.
@Destino gratuluję siusiaka :)
@bertha No to teraz już nie masz żadnej wymówki ;) siup do miski [emoji23]
@Maciejka78 jeżeli byłaś kiedykolwiek w ciąży to poziom przeciwciał blokujących allo-MLR można sprawdzić w badaniu o nazwie allo-MLR (bądź po prostu MLR). Poza tym można jeszcze ocenić poziom limfocytów w teście CBA. Tu patrzy się m.in na Interleukina 10, odpowiedzialną za ochronę zarodka. Im wyższa wartość tym lepiej, idealnie koło 3000. Interleukina 2 która działa agresywnie na zarodek, czyli niższa wartość jest tutaj lepsza... jest jeszcze wiele innych badań. Najlepiej najpierw pójść na wizytę do immuno żeby nie wydawać kasy niepotrzebnie...
@magda1208 piękny wynik MLR. Gratuluje! [emoji4]

@bertha bedziesz miieć dupencje w misce to cyknij fotkę na dowód ,że się zmieściła :-D.
Haha, chciałabyś! [emoji23]

@Destino cudowne wiesci[emoji5]
Gratuluje Syna[emoji4]
Czy dobrze pamietam ,ze na imie ma miec Nataniel?czy wyjelam ta informacje z kosmosu?[emoji1]
Piekne ubranka[emoji5]

@bertha na pewno sie zmiescisz[emoji4]
Ps moglas sie przymierzyc w sklepie[emoji12]

@Maciejka78 wydaje mi sie ,ze chodzi Ci o allo-mrl

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wstępnie przymierzałam [emoji1] perspektywy są obiecujące [emoji23]

U mnie dzisiaj 12dpo, test biały.
Czy jest tu ktokolwiek kto miał pierwszy pozytyw dopiero w 13-14dpo? Może ja mam rozcieńczone siki [emoji23] och, naiwności! [emoji30]

reklama
@bertha bedziesz miieć dupencje w misce to cyknij fotkę na dowód ,że się zmieściła :-D.

@Beciiia-87 ovarin wiem że Malina mowił że to święcona woda ale mimo tego dziewczyny go stosowały.

@Destino wróżyłam Ci syna widzisz jaka ze mnie czarownica :p
Bea jesteś cudowna:Dale się uśmiałam, może od razu bercia załaduje nam filmik co by ktoś wiedział, co ma wątpliwości, co to nasiadówka:D:D:D
@Destino gratulacje jaki twój mały cud już duży;)ale leci
@edloteh jak czytam twoje posty to czasem mam wrażenie że jesteś lekarzem taki ogrom wiedzy, jestem w szoku szacun
girlsy gdzie mozna zrobić test cba? kraków?b w prokocimiu nie ma z tego co patrzyłam?
co do ovarinu na poczatku jak stosowałam widziałam że jaja lepiej rosną,teraz szału nie ma po tym u mnie

Do góry