reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny ponawiam pytanie jakie badania robicie w związku z dawką clexane? Te o których pisze @Marthi APTT, INR ANTY XA? Czy coś jeszcze? Są jakieś zalecenia co do tych badań?

* witamina D3 trzeba być na czczo do badania? Babka w luxmedzie na infolinii mnie straszy, że tak i progesteron też??:o:o

Ostatnia edycja:
@pixi.nova ja attp i d-dimery co 3-4 tygodnie

@kas90 chyba bym padła j
widząc Cię na tej wadze . Swoją drogą ma facet humor :p:D

@funia ❤❤

@marshia lepiej nie czytać i nie wiedzieć

@agatush jak u Was? Jak u Ciebie d-dimery u mnie z 690 na 820 i mała panika i białko w surowicy poniżej normy 6,33 a norma 6,4 -8 może któraś robiła takie badanie?

Dziewczyny ponawiam pytanie jakie badania robicie w związku z dawką clexane? Te o których pisze @Marthi APTT, INR ANTY XA? Czy coś jeszcze? Są jakieś zalecenia co do tych badań?

* witamina D3 trzeba być na czczo do badania? Babka w luxmedzie na infolinii mnie straszy, że tak i progesteron też??:o:o

Witamina D nie musi być na czczo. Ale progesteron już tak (min 8 godz. Musi minąć od ostatniego posiłku)

@Destino
Zalewa-na 1 litr wody jedna łyżka soli(takiej do kiszenia ogórków)+ z pół łyżeczki cukru. Do słoików włóż koper-taki suchy jakby, czosnek,chrzan(liść plus korzeń) plus ogórki i zalej zalewą. Może być ciepłą spokojnie. Opcjonalnie dodaj liść winogrona lub czarnej porzeczki.

@kas90 dziękuję kochana za pytania i oczywiście że możesz :) ostatnio się nie udzielam bo za bardzo nie nadążam za forum przez to że rzuciłam się w wir pracy a widzę dużo nowych osób i postów. Czuję się dobrze, o wiele gorzej znioslam drugie poronienia teraz wiem że zrobiłam wszystko co mogłam i na co miałam wpływ ale Niestety nie na wszystko mamy wpływ z czego ja po ludzku mówiąc zdawałam sobie sprawę. Teraz pracuje i już nie myślę o ciąży :) może kiedyś może nie zobaczę.
Cieszę się że u was wszystko w porządku, kompletowanie wyprawki to chyba najcudowniejsze chwile bycia w ciąży :)

@burczuś mały żyje od soboty lezy pod tymi aparatami ale lekarze nic nie mówią jeszcze
Siostra też niewiele mi mówi taką spanikowana.
Modlimy się cały czas żeby było dobrze i żeby był zdrowy
Nigdy nie myślałam że drogą do macierzyństwa może być taka trudna dopóki nie zaczęłam starań ....

reklama
@marshia wiesz ,ze ja wierze w przyciaganie zdarzen?nie raz mi sie udalo[emoji4]
Szkoda tylko ,ze drugie poronienie czulam w kosciach[emoji53]

@kas90 Twoj M ma poczucie humoru[emoji23]
Ja pewnego dnia pojadlam i bylo to upaly,wstaje rano i na wadze 2 kg wiecej niz dzien wczesniej[emoji32]chodze zrozpaczona i nie powiem co jeszcze (choc wiedzialam ,ze to zejdzie) ,nawet M poprosilam zeby sie zwazyl bo chyba waga sie zepsula,niestety nie ,on wazyl tyle samo:/
No i zale sie mu a ten mi mowi,co sie dziwisz ,w ciazy jestes,dziecko rosnie [emoji23]wybuchlam smiechem,dziecko ponizej 200gram mialo a ja przytylam 2 kg w jeden dzien i dla niego to bylo ok [emoji12]jakbym w takim tepie tyla ,to jeszcze 300 kg bym przybrala[emoji1]

@Destino biedny ten Twoj pecherz[emoji53]tez czuje ruchy na stojaco,juz ponad tydzien[emoji5]

@Porzeczka1234 mi d-dimery z 500 cos wzrosly na prawie 700 w 3 tyg ,gin powiedzial,ze w ciazy to badanie jest zbedne,bo sa inne normy.
Nie wiem czy bede je jeszcze robic.
Mowil walsnie o tym co pisze Marthi Inr i anty xa (czy jakos tak) i chyba to zrobie dla odmiany plus aptt

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry