reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova grozi to krwotokami niestety dlatego lekarze boją się ją zwiększać bo boją się o mamy. Ja co wizytę robię attp i d-dimery one odpowiadają za krzepliwość czy krew dość rozrzedzona czy nie. Ja również myślę że @Destino ma rację może encorton w tej ciąży pomógł i szczepienia ja nie wiem tego to dość trudny temat i indywidualny. Będzie dobrze nie martw sie kiedy miałaś ostatnią @ zeby obliczyć u mnie usg pierwsze 6+4 i dzidziol z secem bijacym

reklama
Dzięki dziewczyny za rady. W takim razie pojde wczesniej ok 6 wrzesnia do gin po recepte na wieksza dawke clexane. Ostatnia miesiaczke mialam 29 lipca.
@Destino dobrze, że mnie uswiadomials, ze nie mozna poprawiac na recepcie ale by byla wtopa :D

@dzol wiekszosc dziewczyn bierze i acard i heparyne. U mnie sie nie sprawdzalo, bo za bardzo krwawilam. Wciaz jeszcze czasem podplamiam. Ogolnie to dobrze jest brac jedno i drugie. To tylko pokazuje, ze kazda z nas roznie reaguje ivtrzeba sie wsluchiwac w cialo. Mozliwe ze za jakis czas wroce do acardu. Narazie nie moge. Sluchaj intuicji. Ona naprawde dziala.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@kas90 a ile za to sie placi?
Ja myslam isc do takiej zwyklej,tylko nie wiem kiedy to sie idzie [emoji4]

@marshia tez oblukalam doktorka hehe [emoji3]przystojny az nie wiem czy nie pojade ,tylko,ze mam 200km w jedna strone[emoji23]

@lamia78 slicznosci[emoji5]

@7Martynka88 hehe chyba ,ze uroslo pieknie w kilka godzin[emoji4]

@dżoł mam nadzieje,ze sie uda[emoji8]

@pixi.nova ja nawet nie sprawdzilam przyrostu,raz tylko zbadalam zeby potwierdzic ciaze.
Beta mnie stresowala.
Wolalam isc w 5tc na usg podejrzec pecherzyk.
Ja biore ciagle dawke 0,4 .
To tez podobno od wagi zalezy.
Mam 168 wzrostu przed ciaza ok 55 kg
I przy tej dawce mialam okropnego krwiaka:/
Nie wiem czy ja bede musiala zwiekszyc dawke jak mine 60 kg.
Aha i dodam ,ze bardzo pekaja mi naczynka np na udach mam mnostwo,na nosie tez.
Aptt mam w normie ale d-dimery rosna z tym ,ze tak jak mowilyscie one kazdemu w ciazy rosna troche.

Ja acard bralam co trzeci dzien,teraz po wyniku tych d-dimerow biore co drugi dzien.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja biorę acard codziennie, zastanawiam się czy nie brać co dwa dni? @Funia90 pewnie jak przekroczysz wagę to lekarz coś doradzi ale może faktycznie będziesz zwiększać dawkę.
Ja tak się boje, że chyba już teraz zawalczę o wyższą dawkę na wizycie z początkiem września.

reklama
a powiedzcie mi jak bralam acard 75 (bez zalecenia gina) i teraz dojdzie neoparin 0.6 to acard odstawic?

kochana, ponoć te leki mają trochę inne działanie. Acard raczej rozrzedza krew, a heparyna bardziej przeciwzakrzepowa. Dlatego dają to i to.

Pixi, jak pisała Porzeczka ja mam dawkę profilaktyczną, czyli 0,4. Tak miałam na zaleceniach od genetyka. Zaczynałam ciążę z wagą 51,5 kg.
Ja bym się bała zacząć od 0,6, ja zareagowałam na te leki krwawieniem z nosa i macicy. Faktycznie każda z nas inaczej reaguje i trzeba to dostosowywać indywidualnie. Poza tym ważna też jest zależność między progesteronami a lekami rozrzedzającymi, bo one korelują ze sobą.

@Funia90, to jest za darmo, taka państwowa inicjatywa.

Do góry