reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@pixi.nova ja mialam koszmar na pocztaku,w jeden dzien myslam ,ze umre
Zwijalam sie juz z bolu i pomogly mi dwa czopki glicerynowe po pol h jak reka odjal
Bezpieczne w ciazy.
Zielonej herbaty nie pije,a pilam przed ciaza ale ja kawe pije.
Simie lniane jadlam potem ktos mowil ,ze nie mozna to przestalam ale pytalam gina i mozna.
Ananasa na poczatku nie jadlam[emoji4]teraz czasem pije sok wyciskany
Podobno trzeba by zjesc 6 na raz zeby cos sie stalo wiec nie wiem co o tym pisza skoro nikt nie je tyle na raz.
A potem takie jak ja nie jedza[emoji4]
Ja nawet po owu sie balam .
Wiem,wiem schizol jestem[emoji4]

Reszte to jutro bo dzis mykam juz pod prysznic ,dopiero M mi do domu wrocil.
Chcailam tak na szybko z zaparciem pomoc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova u mnie na zaparcia najlepsze byly buraki. Do dzis sie sprawdzaja. Trzeba tylko regularnie je jesc, pic, cokolwiek pod kazda postacia. Na wzdecia mam espumisan. Nie ma ponoc lepszych rzeczy niz buraki. Mozna czopki glicerynowe ale nie zawsze dzialaja. Ja na poczatku mialam prolem, ale odkad zaczelam jesc buraki zniknal. Buraki tez dobre na hemoglobine

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo, pomodlę się za maluszka.

@pixi.nova. na poczatku ciazy nie pomagalo mi nic oprocz prób załatwiania się kucając. Jak się zrobił czop to nie szlo go rozpuscic jedzeniem. Więc pewnie te czopki by się sprswdziły przy gorszych problemach. Przepraszam za opis ale tak bylo. Teraz pomagają mleko z musli i jogurty bardziej żeby nie dopuścić do zatwardzenia.

@pixi.nova pisałam już o zaparciach u mnie te buraki to najlepsze i na @Destino też działa. Jeśli chodzi o siemię lniane i ananasa moja Pani dr powiedziała, że powodują skurcze ja nie jem boję się, zielona herbata ma dużo kofeiny można jedną dziennie. Tak to nie można seró2 pleśniowych , surowe mięso i surowe ryby kaszanka ,wątróbka ale ja te 2 ostatnie pozycje sporadycznie jadłam

@iveo w którym tygodniu dzidzia się urodziła jeśli mogę zapytać? Na pewno się pomodlę

Ostatnia edycja:
U mnie bez zmian... brać dupka czy czekać jeszcze ? Dziś 35dc ...

Pixi na zaparcia jest taki syrop foczka raz podawała nazwę mam.go w domu pokaże Ci później on dla kobiet w ciąży też może byc

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova przede wszystkim zadbaj o diete zeby zaparcia raczej sie nie robily.
To tak jak racza dziewczyny:buraki,u mnie tez masalnka,jogurty ,musli,jablka,duzo wody.
Ale w krytycznej sytuacji polecam czopki ,ja tylko raz uzylam wtedy.
A nie jem :nic z niepasteryzowanego mleka,wedzonego lososia,makreli.
Jajko tylko sciete.
Nie jem pasztetow,wattobki,kaszanki,salami.
I innych szynek dojrzewajacych,np poledwica lososiowa tez jest surowa.
No i nie wiem co jeszcze jak cos to pytaj[emoji4]

@roxie123 oby bociek juz lecial,a jak nie to gdzie ta ciocia pojechala?zgubila sie bidula[emoji1]

@roxie123 to czemu na bete nie lecisz?? Ile Ci się cykl wydłużył?? Ja na glukoze na 7 jadę chcesz tl i za Ciebie trochę krwi spuszcze.

@iveo Kochana pomodlę się o zdrowie i siły dla malca.

@pixi.nova ja słyszałam ,że jedna wcinała kiwi ale jeszcze jej dopytam dla pewności. Ja nie mam na szczęście tych problemów mimo brania dodatkowego żelaza i magnezu bo po którymś sie też problemy pojawiają.

reklama
Dziewczyny ale macie sliczne brzuszki [emoji7][emoji7][emoji7]
Pixi elegancka beta [emoji8] ciaza jak sie patrzy [emoji41]
Mickey nie badalam [emoji17]
Iveo trzymam kciuki za maluszka [emoji8]
Ja wczoraj do gina sie wbilam na krzywy ryj bo nie bylam umowiona, zrobil usg, pecherzyk 19mm, sluzowka ladna, w pt mam przyjsc na usg i zastrzyk ovi. W weekend dzialac. Zastanawiam sie nad encortonem czy 5 mg od owu nie brac. I pozniej ew. zwiekszyc albo odstawic.

Do góry