reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@czarna_mala @kas90 @roxie123 Dziękuję !!! Ahhh chyba wytrzymam do poniedziałku to będzie 11 dni po więc chyba bez sensu lecieć dzisiaj... O co chodzi z tą grubością endo? Ja teraz w 14 dc cyklu miałam 11 grubość.
Ja też biorę Jodid 200 endokrynolog mi przepisał to dobrze? Czy za duża dawka? Tsh miałam przy tym 1,3

reklama
@czarna_mala @kas90 @roxie123 Dziękuję !!! Ahhh chyba wytrzymam do poniedziałku to będzie 11 dni po więc chyba bez sensu lecieć dzisiaj... O co chodzi z tą grubością endo? Ja teraz w 14 dc cyklu miałam 11 grubość.
Ja też biorę Jodid 200 endokrynolog mi przepisał to dobrze? Czy za duża dawka? Tsh miałam przy tym 1,3
Pixi nie dobijaj [emoji23] ja w 19dc miałam wczoraj 3mm i nie sądzę, żeby coś się w tej kwestii zmieniło dziś. Endo potrzebne do implantacji, a u mnie zarodek nie ma się zwyczajnie "w co" zaimplantować [emoji25]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@czarna_mala Ja biorę Gluckophage to podobno podrasowuje wszystko. Może warto spróbować? Komórki jajowe też są ponoć lepsze po nim.
Dziewczyny mówiłyście o AMH podobno każdy wynik powyżej 4 świadczy o jakis problemach z PCO. Tak mi tłumaczono, ja właśnie na to mam dietę, sport i gluckophage. Może komuś się przyda.
Słyszałyście o witaminie B3? Czy któaś z was to suplementuje?
Link do: Ta jedna witamina zmniejsza ryzyko poronienia? To może być przełom!

Matko kochana, jak Ty tego dokonałaś, że w 10dc miałaś już odpowiednią grubość endo [emoji33] moje miało wtedy ze 2mm :/

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ja na usg zawsze miałam jakieś bardzo grube to endo, po kilnakaście mm (chyba 17 koło owu). Z tym, że okresy skąpe. Podejrzewam, że u mnie ta stała (niezłuszczająca się) część endometrium jest gruba, bo np w przedostatni dzień okresu, jak już tylko plamiłam, miałam endo 8 mm. Dziwne to mi się wydawało.
Myślę, że każda kobieta będzie się różniła też pod tym zwględem.
@pixi.nova. ja robiłam testy wczesnie, od 8dpo. Wolałam widzieć biel niż zwlekać i za późno wdrożyć leki (zaroddek zatrzymywał się na bardzo wczesnym etapie)

Nie był to żaden problem u mnie.
Chodzi o to, że teoretycznie im grubsze endometrium, tym bardziej obfity okres. A ja mam okresy takie średnie przez 3 dni i 2 dni plamienia. Czyli to by sobie zaprzeczało. Ale zgadzałoby się z tym, że ta niezłuszczająca się część jest u mnie grubsza.

@bea25ta ja nie mam ale mogę zapytać lekarki czy by mi nie przepisała ale to dopiero 5 września. Wiesz jak my wyglądamy u maliny ja gadam on odpowiada mąż niby się usmiecha po 5 minutach moje kostki obite ja dalej gadam a malina odpowiada zdenerwowany a mąż już czerwony mój mąż taki nieśmiały skromny a ja taka wariatka zwariowana ale kocham go dopasowaliśmy się uzupełniamy się jak trzeba coś załatwić z budowlańcami to ja do urzędu on.

Kochana będziemy wdzięczne.

Cnotliwa @Funia90 a powiedziałas lekarzowi ,że w ciąże zaszłaś przez pocałunek :p:p

reklama
@Destino tak czułam że to tsh powoduje głód ja na prawdę jem dużo mniej od kiedy biorę 100 i nie mam kaszy na czole po tygodniu skontroluj.

@roxie123 29-30 dniowe cykle są normalne to nie są długie cykle :) skontroluj to jajo jak się ma !! Bo potrzeba tu ciąży

@marshia ja po acardzie mam palpitacje ale juz się do tego przyzwyczaiłam nigdy nie robiłam b12.

@czarna_mala u mnie na odwrót lekarz kazał przestać brac b6 i jakieś 2 miesiące temu przestałam i co od kilku dni zdrętwiałe palce u rąk i cierpniecie wczoraj przyszla metylowa b6 wzięłam wczoraj dziś i jest lepiej musze mu się teraz przyznać @bea25ta albo i nie :D. Czarna a jajko jakie bylo przy takim endo trzeba je podkręcić kniecznie

@pixi.nova ja bym zrobiła test w sobotę jesli wyjdzie cień wdrożyła leki a poniedziałek beta ja tak zrobiłam właśnie. Ja słyszałam o tej b3 ja ją zacznę brać po ciąży teraz się boję kombinować bo mam trochę na sumieniu

@kas90 żółty bobo test??? :p u mnie endo w czasie owu 11, 12 mm podobno dobre i ważne aby bylo trój warstwowe tak mi moja ginka mówiła

@bea25ta na pewno ja poproszę tylko przypomnij mi przed 5 września

Do góry