reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@czarna_mala @kas90 @roxie123 Dziękuję !!! Ahhh chyba wytrzymam do poniedziałku to będzie 11 dni po więc chyba bez sensu lecieć dzisiaj... O co chodzi z tą grubością endo? Ja teraz w 14 dc cyklu miałam 11 grubość.
Ja też biorę Jodid 200 endokrynolog mi przepisał to dobrze? Czy za duża dawka? Tsh miałam przy tym 1,3

reklama
@czarna_mala @kas90 @roxie123 Dziękuję !!! Ahhh chyba wytrzymam do poniedziałku to będzie 11 dni po więc chyba bez sensu lecieć dzisiaj... O co chodzi z tą grubością endo? Ja teraz w 14 dc cyklu miałam 11 grubość.
Ja też biorę Jodid 200 endokrynolog mi przepisał to dobrze? Czy za duża dawka? Tsh miałam przy tym 1,3
Pixi nie dobijaj [emoji23] ja w 19dc miałam wczoraj 3mm i nie sądzę, żeby coś się w tej kwestii zmieniło dziś. Endo potrzebne do implantacji, a u mnie zarodek nie ma się zwyczajnie "w co" zaimplantować [emoji25]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@czarna_mala Ja biorę Gluckophage to podobno podrasowuje wszystko. Może warto spróbować? Komórki jajowe też są ponoć lepsze po nim.
Dziewczyny mówiłyście o AMH podobno każdy wynik powyżej 4 świadczy o jakis problemach z PCO. Tak mi tłumaczono, ja właśnie na to mam dietę, sport i gluckophage. Może komuś się przyda.
Słyszałyście o witaminie B3? Czy któaś z was to suplementuje?
Link do: Ta jedna witamina zmniejsza ryzyko poronienia? To może być przełom!

Matko kochana, jak Ty tego dokonałaś, że w 10dc miałaś już odpowiednią grubość endo [emoji33] moje miało wtedy ze 2mm :/

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ja na usg zawsze miałam jakieś bardzo grube to endo, po kilnakaście mm (chyba 17 koło owu). Z tym, że okresy skąpe. Podejrzewam, że u mnie ta stała (niezłuszczająca się) część endometrium jest gruba, bo np w przedostatni dzień okresu, jak już tylko plamiłam, miałam endo 8 mm. Dziwne to mi się wydawało.
Myślę, że każda kobieta będzie się różniła też pod tym zwględem.
@pixi.nova. ja robiłam testy wczesnie, od 8dpo. Wolałam widzieć biel niż zwlekać i za późno wdrożyć leki (zaroddek zatrzymywał się na bardzo wczesnym etapie)

Nie był to żaden problem u mnie.
Chodzi o to, że teoretycznie im grubsze endometrium, tym bardziej obfity okres. A ja mam okresy takie średnie przez 3 dni i 2 dni plamienia. Czyli to by sobie zaprzeczało. Ale zgadzałoby się z tym, że ta niezłuszczająca się część jest u mnie grubsza.

@bea25ta ja nie mam ale mogę zapytać lekarki czy by mi nie przepisała ale to dopiero 5 września. Wiesz jak my wyglądamy u maliny ja gadam on odpowiada mąż niby się usmiecha po 5 minutach moje kostki obite ja dalej gadam a malina odpowiada zdenerwowany a mąż już czerwony mój mąż taki nieśmiały skromny a ja taka wariatka zwariowana ale kocham go dopasowaliśmy się uzupełniamy się jak trzeba coś załatwić z budowlańcami to ja do urzędu on.

Kochana będziemy wdzięczne.

Cnotliwa @Funia90 a powiedziałas lekarzowi ,że w ciąże zaszłaś przez pocałunek :p:p

reklama
@Destino tak czułam że to tsh powoduje głód ja na prawdę jem dużo mniej od kiedy biorę 100 i nie mam kaszy na czole po tygodniu skontroluj.

@roxie123 29-30 dniowe cykle są normalne to nie są długie cykle :) skontroluj to jajo jak się ma !! Bo potrzeba tu ciąży

@marshia ja po acardzie mam palpitacje ale juz się do tego przyzwyczaiłam nigdy nie robiłam b12.

@czarna_mala u mnie na odwrót lekarz kazał przestać brac b6 i jakieś 2 miesiące temu przestałam i co od kilku dni zdrętwiałe palce u rąk i cierpniecie wczoraj przyszla metylowa b6 wzięłam wczoraj dziś i jest lepiej musze mu się teraz przyznać @bea25ta albo i nie :D. Czarna a jajko jakie bylo przy takim endo trzeba je podkręcić kniecznie

@pixi.nova ja bym zrobiła test w sobotę jesli wyjdzie cień wdrożyła leki a poniedziałek beta ja tak zrobiłam właśnie. Ja słyszałam o tej b3 ja ją zacznę brać po ciąży teraz się boję kombinować bo mam trochę na sumieniu

@kas90 żółty bobo test??? :p u mnie endo w czasie owu 11, 12 mm podobno dobre i ważne aby bylo trój warstwowe tak mi moja ginka mówiła

@bea25ta na pewno ja poproszę tylko przypomnij mi przed 5 września

Do góry