@czarna_mala na watku ciaza po poronieniu jest dziewczyna o nicku zosiak. Ona studiuje medycyne. Napisz do niej moze ci cos wyjasni.
@Ag86 nie zamierzam, podkreslam nie zamierzam podwazac opinii lekarza ani cudownosci leku, ale troche nie widze zwiazku z endometrioza. Z tego co wiem najlatwiej ta chorobe wyciszyc wylaczajac estrogeny, bo one miedzy innymi wplywaja na jej rozwoj. Stad czesto leczy sie ja duzymi dawkami antykoncepcji, czyli progesteronem w duzych dawkach. Rozumiem lekarza, ktory dal ci ten lek, bo przy problemach z zajsciem w ciaze sie przydaje. Jednak czy w endometriozie tez. Ja pytalam o dzialanie kazdego leku jaki dostawalam. Niech ci wyjasni co ten lek ma zrobic i dlaczego wybral wlasnie ten. Nie chodzi o podwazanie jego kompetencji, ale twoj komfort psychiczny bys wiedziala po co go bierzesz. Ja mialam wielkie restrykcje na czas leczenia nawet w diecie. Pamietaj ze kazdy z nas jest inny i inaczej reaguje na leki. Inne ma dolegliwosci i diagnozy. A niech ten lek zadziala na ciebie tak jak go opisuja i niech przyniesie ci malucha
@kas niestety nie. Jedyna zaleznosc jaka widze to encorton. Jak dlugo bralam 15 to tsh bylo 1. Jak zaczelam zmniejszac dawke to po miesiacu wskoczylo na ponad 4. Zadnego jodu ani zmian specjalnych w diecie. No i mowie te zyly jeszcze sie odezwaly dlatego lacze to ze soba. Przeanalizuje co jadlam i pomysle o jodzie. Moze gdzies byl a nie zwrocil uwagi. Wrecz bym powiedziala ze ostatnio nieco zmniejszylam jego ilosc. No nic. Cos sprobujemy zaradzic.
M od 2 dni nieco lepiej. Dzis obada go rehabilitant, a w przyszlym tygodniu lekarz. Zobaczymy co powie.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom