reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia o prosze :D no ja teraz mam długie cykle... 29-30 wczoraj już miałam takie kłucia , że myślałam ,że dostane ale się uspokoiło . Jak zwykle na niedziele przylezie .

Pójdę w poniedziałek 4 września w okolicach ow na usg do gina na nfz jak będzie , tak nawet sprawdzić czy wszystko jest ok i czysto bez jakichś torbielek itp , no i jaki pęcherzyk przy okazji a może już będzie po ow .

reklama
O kurczaki...... zrobiłam dziś poziom b12, bo metformina te B wypłukuje, dodatkowo przy stwardnieniu często poziom B12 jest zaniżony i stad różne objawy, których na szczęście nue mam ;) ale sprawdzić chciałam
I wynik mnie zwalił z krzesła......990. Norma do 771 w moim labie.
Brałam metylowaną w dawce 1000 X1, żeby zbić tą nueszczesną homicysteine, przez ostatni tydzień 2x1. JK doczytałam o tym wypłukiwania przez metformine.
Do gina na monitoring ide po 28.08.
Co sądzicie o tym poziomie?????
Pytanie number 2 - Czy po acardzue miałyście palpitacje serducha?

O kurczaki...... zrobiłam dziś poziom b12, bo metformina te B wypłukuje, dodatkowo przy stwardnieniu często poziom B12 jest zaniżony i stad różne objawy, których na szczęście nue mam ;) ale sprawdzić chciałam
I wynik mnie zwalił z krzesła......990. Norma do 771 w moim labie.
Brałam metylowaną w dawce 1000 X1, żeby zbić tą nueszczesną homicysteine, przez ostatni tydzień 2x1. JK doczytałam o tym wypłukiwania przez metformine.
Do gina na monitoring ide po 28.08.
Co sądzicie o tym poziomie?????
Pytanie number 2 - Czy po acardzue miałyście palpitacje serducha?
Ja też nie miałam palpitacji, palce mi drętwiały po 2xB6, więc biorę 1xB6 :) ja po Acardzie lepiej się czuję :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny wychodzę z krzaczorów :D Dobra stało się i zdecydowałam się tutaj napisać chociaż boje się okrutnie..
Być może pamiętacie, że rozważaliśmy staraka. No i zdecydowaliśmy się, owulacja potwierdzona u gina. Teraz mam 21dc i zastanawiam się kiedy mogę iść zbadać betę? Jest to ważne ze względu na leki. W poprzednich ciążach różnie badałam. Może podzielicie się doświadczeniami i zaleceniami waszych lekarzy? Aktualnie jestem 9 dni po owulacji. Czy badanie dzisiaj lub jutro ma sens czy poczekać do poniedziałku?

Dziewczyny wychodzę z krzaczorów :D Dobra stało się i zdecydowałam się tutaj napisać chociaż boje się okrutnie..
Być może pamiętacie, że rozważaliśmy staraka. No i zdecydowaliśmy się, owulacja potwierdzona u gina. Teraz mam 21dc i zastanawiam się kiedy mogę iść zbadać betę? Jest to ważne ze względu na leki. W poprzednich ciążach różnie badałam. Może podzielicie się doświadczeniami i zaleceniami waszych lekarzy? Aktualnie jestem 9 dni po owulacji. Czy badanie dzisiaj lub jutro ma sens czy poczekać do poniedziałku?
10dni po owu możesz badać, ale nie zrażaj się jak nic nie wyjdzie, bo jak doszło do zapłodnienia później to na badanie bety może być jeszcze za wcześnie. Powodzenia i trzymam kciuki Pixi [emoji110] [emoji110]

@czarna_mala na watku ciaza po poronieniu jest dziewczyna o nicku zosiak. Ona studiuje medycyne. Napisz do niej moze ci cos wyjasni.

@Ag86 nie zamierzam, podkreslam nie zamierzam podwazac opinii lekarza ani cudownosci leku, ale troche nie widze zwiazku z endometrioza. Z tego co wiem najlatwiej ta chorobe wyciszyc wylaczajac estrogeny, bo one miedzy innymi wplywaja na jej rozwoj. Stad czesto leczy sie ja duzymi dawkami antykoncepcji, czyli progesteronem w duzych dawkach. Rozumiem lekarza, ktory dal ci ten lek, bo przy problemach z zajsciem w ciaze sie przydaje. Jednak czy w endometriozie tez. Ja pytalam o dzialanie kazdego leku jaki dostawalam. Niech ci wyjasni co ten lek ma zrobic i dlaczego wybral wlasnie ten. Nie chodzi o podwazanie jego kompetencji, ale twoj komfort psychiczny bys wiedziala po co go bierzesz. Ja mialam wielkie restrykcje na czas leczenia nawet w diecie. Pamietaj ze kazdy z nas jest inny i inaczej reaguje na leki. Inne ma dolegliwosci i diagnozy. A niech ten lek zadziala na ciebie tak jak go opisuja i niech przyniesie ci malucha

@kas niestety nie. Jedyna zaleznosc jaka widze to encorton. Jak dlugo bralam 15 to tsh bylo 1. Jak zaczelam zmniejszac dawke to po miesiacu wskoczylo na ponad 4. Zadnego jodu ani zmian specjalnych w diecie. No i mowie te zyly jeszcze sie odezwaly dlatego lacze to ze soba. Przeanalizuje co jadlam i pomysle o jodzie. Moze gdzies byl a nie zwrocil uwagi. Wrecz bym powiedziala ze ostatnio nieco zmniejszylam jego ilosc. No nic. Cos sprobujemy zaradzic.

M od 2 dni nieco lepiej. Dzis obada go rehabilitant, a w przyszlym tygodniu lekarz. Zobaczymy co powie.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, pamiętaj, że od 2 trymestru jod potrzebny dziecku, dlatego ja go biorę, ale trochę więcej euthyroxu mam teraz. susana też brała jodid. Reszta dziewczyn ma jod w feminionie i innych tego typu preparatach.

@marshia, każda z nas przy suplementacji ma zawyżone mocno poziomy kwasu, b12 itp. Genetyczka mi mówiła, że przy suplementacji są w ogóle inne normy, ale nigdzie ich nie mogłam znaleźć.

@pixi.nova, w tej ciąży miałam betę 33 w 21 dc, ale owulacje miałam wcześnie, ok 10dc :)
Ja najpierw sikałam testy, jak tylko wyszła kreseczka na boboteście, to poleciałam na becie i wyszła 33.

Przepraszam za post pod postem, ale @marshia, dwóch tabletek po 1000 b12 nie bierz. Ta genetyczka mówiła, ze 1000 (ja tyle brałam) to i tak duzo i trzeba się obserwować.
Mówiła mi właśnie, że po tym może być słabo, zawroty głowy itp.

@pixi.nova bardzo mocno zaciskam kciuki :** na bete poszłabym 12po wtedy masz raczej pewne już :) oby była pozytywna :*
@marshia bierz jedną tabletke :) wszędzie piszą , że nie można więcej :)
Dziewczyny straszny zastój mamy w 2 kreskach prawda ? nie wiem co jest , ale trzeba to zmienić :)
Nasze dziewczynki niedługo się rozpakowują więc , któreś z nas muszą sobie przywłaszczyć bebzonek :) Czy któraś jeszcze testuje teraz ?

reklama
Kochana, pamiętaj, że od 2 trymestru jod potrzebny dziecku, dlatego ja go biorę, ale trochę więcej euthyroxu mam teraz. susana też brała jodid. Reszta dziewczyn ma jod w feminionie i innych tego typu preparatach.

@marshia, każda z nas przy suplementacji ma zawyżone mocno poziomy kwasu, b12 itp. Genetyczka mi mówiła, że przy suplementacji są w ogóle inne normy, ale nigdzie ich nie mogłam znaleźć.

@pixi.nova, w tej ciąży miałam betę 33 w 21 dc, ale owulacje miałam wcześnie, ok 10dc :)
Ja najpierw sikałam testy, jak tylko wyszła kreseczka na boboteście, to poleciałam na becie i wyszła 33.
Matko kochana, jak Ty tego dokonałaś, że w 10dc miałaś już odpowiednią grubość endo [emoji33] moje miało wtedy ze 2mm :/

Do góry