reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@zaba38 jak masz podniesiona homocysteine wiec prawdopodobnie jedna albo 2 mutacje, a moze wiecej. One sa odpowiedzialne za slabe przyswajanie kwasu foliowego, tendencje do zylakow. Stad anomalie genetyczne lub mikrozakrzepy, ktore odcinaja doplyw tlenu do lozyska i dziecko nie moze sie rozwijac. Zrob pelna diagnostyke, bo trombofilia to nie wszystko. Bywaja inne trudnosci

@kas90 jak robisz gerberki?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Napiszę na wątku z przepisami :)

@Porzeczka1234, ja będę kupowac lozeczko 120x60 i chyba posciel 135cm (bo ta co mi się podoba ma akurat taki wymiar :D a koncówkę kołderki będę zawijać pod materacyk.
Wózek chcemy kupić na olx, bo są sliczne i niezniszczone (gondolę to i tak się uzywa ze 4 mies), a potem spacerówkę lekką chcmy osobno kupić. Ja jestem zakochana w camarelo vision ten model z czerwono szaro biały <3 ale 1000 na olx chodzą na razie.

@roxie123 dobrze, na razie nie badaj i tak dostałaś cały zelazny zestaw. Ja mam mrl 5,5% i udało mi się na zelaznym :)
A w planach miałam Malinę jesliby się nie udało...

Ciekawe, która w tym miesiącu pokaże nam II kreseczki.

P.s. zjadłam kolację w maku :D pyszne te nowe frytki z pieprzem!

@agatush, @susana, czyli wy następne w kolejce :)

reklama
Nie skończyłam posta

Kwiatuszku
Super że ciża sie dobrze rozwija .
Oby tak dalej ...- tego ci życzę z całego serca

Destino
Podziwiam za bezstresowe podejście do seksu ...Ja bym się bała jak cholera przy krwawieniach i skurczach .Twoje zachcianki i ochota na kwaśne identycznie jak u mnie
Ja też nawet słodkiego nie ruszę .

Kas
Sama jestem ciekawa która pierwsza z nas .Ja czy Agatush

Tyle wam chciałam napisać i już nic nie pamiętam ....Muszę częściej pisać bo mam jakieś zaniki pamięci w tej ciąży ..

Ostatnia edycja:
@bea25ta podusie przecudne!

Dziewczyny u mnie znowu coś nie tak - pojawiło się plamienie różowe 10 dzień cyklu
W życiu tak nie miałam ktoś coś pomoże na ten temat? Ja już tak panikuje nad każdym dziwnym objawem że nie wyobrażam sobie co to będzie w ciąży.

A nie mialas czasem zwiekszonej aktywnosci fizyczynej w tym miesiacu?
Ja tak mialam jak zaczynalam cwiczyc, w nastepnym miesiacu nie cwiczylam - bylo wszytsko ok, w kolejnym znowu zaczelam i znowu mialam takie plamienie.
Moj ginekolog mowi, ze takie reczy sie zdarzaja, i jak cytologia jest ok to nie ma sie czym martwic.

A ja wam dziewczyny powiem jako specjalistka od wózków bez dzietna ale z doświadczeniem mówię " wózek jest bardzo ważny !!!" Nie kupujcie śmieci !!
Musi leciutko jeździć , leciutko skręcać , łatwo się składać musi być poręczny .
Wychowałam 8 dzieciaków i nie wyobrażam sobie wózka beznadziejnego , ciężkiego i jedzącego jak czołg .

Znacie może wózki z uppababy są świetne !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@zaba38 o jej ale wysoka homocysteina,nie slyszalam jeszcze o takiej[emoji15]

@marshia ja bym zbadala zeby zobaczyc. A staranka juz czy przed(przepraszam ale nie pamietam wszystkich)
@magda1208 zacisniete kciukaski za Was[emoji8]
Ja w tej ciazy w ogole do 6 tyg nie mialam nabrzmialych ani bolacych piersi[emoji4]
@agatush wrazenie super,mam nadzieje,ze to serduszko ale na 99% tak i raz slyszlam bulgotniecie wody hehe czyli ruszyla sie[emoji5]
Teraz to juz w sekunde moge znalezc i na 90% mam juz ruchy mimo lozyska na przedniej scianie.

@ovli22 to jak zastrzyki bedziesz robic hehe?[emoji6]

@susana czekamy na rozwoj akcji[emoji4]

@kas90 od tygodnia chodzi za mna mc[emoji7]M obiecal ,ze pojedziemy po drodze nad morze bo i tak cos bedzie trzeba na szybko zjesc.
Ja mam smaka na zwyklego cheesa i frytki (razy dwa wszystko pewnie [emoji23])

@Porzeczka1234 zastanawialam sie nad priamem ale jednak stanelo poki co na quinny mood na czterokolowej ramie,mam dostep zeby kupic kilka stowek taniej[emoji4]
A kocyk minky na pewno zakupie bo one sa super,mowie Wam na jednym kocyku sie nie skonczy,wypiore za jakis czas ten z pepco i zobacze czy dalej sie leni[emoji4]

@Funia90 @roxie123 jadę jutro zbadać. Faktycznie macie rację, będę wiedzieć czy i jak poszło w ciągu miesiąca.
Starania odłożyłam na kolejny miesiąc. Bałam się, ze te metyle od miesiąca dopiero biorę, a MTHFR Jest w wersji C :(.
Zreszta robie testy owu od ponad tygodnia i ani jeden nie wykazał owulacji :/. Jutro idę do tego mojego przystojniaka na monitoring. Niech tam zerknie czy pęcherzyków brak, czy nie pękły, czy trzeba coś zapodać na pęknięcie..... już mam stresa, ze znów coś będzie pod górkę :/

@zaba38 o jej ale wysoka homocysteina,nie slyszalam jeszcze o takiej[emoji15]

@marshia ja bym zbadala zeby zobaczyc. A staranka juz czy przed(przepraszam ale nie pamietam wszystkich)
@magda1208 zacisniete kciukaski za Was[emoji8]
Ja w tej ciazy w ogole do 6 tyg nie mialam nabrzmialych ani bolacych piersi[emoji4]
@agatush wrazenie super,mam nadzieje,ze to serduszko ale na 99% tak i raz slyszlam bulgotniecie wody hehe czyli ruszyla sie[emoji5]
Teraz to juz w sekunde moge znalezc i na 90% mam juz ruchy mimo lozyska na przedniej scianie.

@ovli22 to jak zastrzyki bedziesz robic hehe?[emoji6]

@susana czekamy na rozwoj akcji[emoji4]

@kas90 od tygodnia chodzi za mna mc[emoji7]M obiecal ,ze pojedziemy po drodze nad morze bo i tak cos bedzie trzeba na szybko zjesc.
Ja mam smaka na zwyklego cheesa i frytki (razy dwa wszystko pewnie [emoji23])

@Porzeczka1234 zastanawialam sie nad priamem ale jednak stanelo poki co na quinny mood na czterokolowej ramie,mam dostep zeby kupic kilka stowek taniej[emoji4]
A kocyk minky na pewno zakupie bo one sa super,mowie Wam na jednym kocyku sie nie skonczy,wypiore za jakis czas ten z pepco i zobacze czy dalej sie leni[emoji4]

Tak Funia mam robić zastrzyki od pozytywnego testu ;(

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

reklama
@ovli22 ja robię od 16dc do 25 po wczorajszym ukłuciu mam niespodziankę xd 20786303_1936342419974051_847472819_n.jpg weź tu teraz ubierz strój kąpielowy ;/

Załączniki

• 20786303_1936342419974051_847472819_n.jpg
    20786303_1936342419974051_847472819_n.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 73
Do góry