reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kas ja jestem zadowolona z monitora. Jedyne slusznie wydane pieniadze :) jedna z przyczyn śmierci lozeczkowej jest przegrzanie organizmu. A teraz upaly, wiec moze wcale to nie byl falszywy alarm. Wole miec falszywe alarmy niż cos przegapic.
Adas od urodzenia spal w spiworku. Ale to dlatego ze byla zima. Teraz spi juz bez niczego. Tylko ma plaska podusie pod glowa.
W ciąży z Oliwia przytylam 30 kg
Z Adamem 16kg.

reklama
@kas90 ja przytyłam 7 kilo i ani jeden lekarz nie powiedział ze to mało czy dużo nie komentują. Malina tylko powiedział ze od 7 miesiąca po 2 kilo pewnie będę przybierać mhhh zobaczymy. Jeśli miałaś prawidłową wagę przed ciążą to powinnaś przytyć ok 12-15 kg

@monia0208 a ile wazyłaś przed ciążą i czy to była twoja pierwsza ciąża?

Ja powiem tak w pierwszej ciąży tyłam mało w kolejnej co raz więcej i szybciej a w tej pewnie przez stymulację leki steryd itd szybciej i na mnie encorton działał tak że jeść mi się chciało. Jak go porzuciłam to mniej zdecydowanie jem więcej marzę o jedzeniu haha

@bertha to trzymam kciuki za wymaz i wbrew wszystkiemu za bobo
Tak to była moja pierwsza ciaza też brałam steryd, a wazylam przed ciążą coś ponad 60 kg ,po porodzie bardzo szybko zgubiłam te 8 kg

@kas90 nie martw sie wagą ona nas stresuje trochę ale... najważniejsze zdrowe różowe grube (ok 3,5-4kg) bobo. Później będziemy się katować. Ale dla pocieszenia pamiętacie jak pisałam że koleżanka przytyła do 91 kg urodziła w lipcu córkę po porodzie miała 11 kg mniej a teraz mała ma kolki i już 5 kg zeszło bo ma ścisłą dietę (obiad ryż, kurczak gotowany bez soli, marchewka i chlebki waza ogórek zielony avokado, chuda wedlina jajko ) także Kasiu kochana jedz bo później nie będzie wolno. Każda tyje inaczej ale nie to jest najważniejsze ciąża trwa tylko 9 miesięcy (albo aż) haha

@keiatuszekk23 poczytaj sobie o tych durnych monitorach oddechu ,ze wiecej z nich strachu niz spokoju . gdzies mi sie na necie to o uszy czy oczy obilo.

@Porzeczka1234 filtr w basenie podlaczony, nawet nie patrze ile dzis u nas na termometrze. Ja mam potowki na brzuchu , plakac mi sie chce jak widze upal od rana,

Beata mi wiecej daja spokoju. W nocy spie spokojnie a tak to.bym.znajac mnie siedziała i co 5 min sprawdzala czy wszystko dobrze.
Ja mam dwuplutkowy wiec zasieg jest lepszy. Uwierz mi wolę falszywy alarm niż gdyby bylo za pozno. Tutaj na forum byla wlasnie dziewczyna, ktorej synek zmarl smiercia lozeczkowa. Tak sobie dobralam jej historię do serca. Ze wole panikowac.

@bea25ta ja znów rolety zasłonięte wiatrak włączony i nie wiem co robić lekko ogarnęłam chatę teraz zrobię pesto i tyle roboty w domu bo ledwo żyję a jak słyszę jutro znów słonecznie poniedziałek pogorszenie (czytaj 25 stopni) a od wtorku znów 30 stopni ale tylko na południu to wyć się chce haha

@monia0208 w pełni się z Tobą zgadzam :)

@Destino chciałam zrobić te kiszone buraki może dziś powiedz jeszcze tą wodę pijesz? A z buraków mogę zrobić chłodnik? Badałam homocysteine i jest 3,6 nie będę juz brała metyli tylko femibion 2 bo nie biorę juz ponad 1,5 miesiąca tylko przerzucę sie na buraki

@Kwiatuszekk23 ja nie mam jeszcze zdania co do monitoru nie myślałam o tym. Jak się czujesz ?

Kas ja jestem zadowolona z monitora. Jedyne slusznie wydane pieniadze :) jedna z przyczyn śmierci lozeczkowej jest przegrzanie organizmu. A teraz upaly, wiec moze wcale to nie byl falszywy alarm. Wole miec falszywe alarmy niż cos przegapic.
Adas od urodzenia spal w spiworku. Ale to dlatego ze byla zima. Teraz spi juz bez niczego. Tylko ma plaska podusie pod glowa.
W ciąży z Oliwia przytylam 30 kg
Z Adamem 16kg.

Dzięki za rady. Czyli rożka w nocy nie używałaś? Wygodnie Ci było go brać do karmienia itd w śpiworku? A śpi na pościeli czy tylko na prześcieradełku?
Dawałaś jakąś pieluszkę przy głowie? Pytam, bo mam tylko porównanie w rodzinie, a chcę być ostrożna i spokojniejsza. U siostry mały śpi w rożku i z pieluszką, ale ja nie jestem przekonana czy to bezpieczne. A z drugiej strony w szpitalu noworodki są w rożkach.
@nafoczka, a jak było u Ciebie?

Kiedy wizyta kochana? Jutro?

@Porzeczka1234, mnie książkowo od 20tc waga zaczęła lecieć w górę, to może książkowo w 30 tyg. przestanie aż tak wzrastać :D Te 2 kg na miesiąc to spokojnie teraz robię :p Ale nie chcę, żeby jej czegoś zabrakło i nieraz jem np 2 śniadanie mimo, że wcale nie jestem głodna, ale mam zaplanowany nabiał.

Ostatnia edycja:
@kas90 ja szczerze kupię rożek poduszkę i kołdrę w listopadzie nie jest ciepło a taki malec nie może ani mieć w pokoju 25 stopni także trzeba go przykrywać. Jesli chodzi o pieluszki to warto mieć kilka bądź więcej niż kilka a to żeby odbić maleństwo a to żeby położyć jak spi itd
Tak była wychowywana córka moje siostry i ma się dobrze 11 latka pyskata haha

Fajnie ze piszesz o tym na forum może ja się dowiem czegoś więcej dziękuję

reklama
Kas ja go brałam razem ze spiworkiem. Pieluszke ma.od.poczatku. i tak z nia usina. Musi sobie ja założyć na oczy i kimono. Spi na samym przescieradelku. a przez dzien jak byl bardziej aktywny spal w rozku.
Tak.jutro wizutujemy z Aneta :) obie sramy w gacie. Ja sie czuje kompletnie noe ciążowo... jakos do mnir nie dociera ze jestem w ciazy :p

Do góry