reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Avita ja mam Angelcare z dwiema plytkami i niania. Ale niani w ogóle nie używam. Powiem Ci tak. Spie spokojnie, jak sie przebudze to widze ze swiatelko swieci sie na.zielono i ze jest wszystko w.porzadku. a ze moj Adas spiod 21 do 4 - 5 rano to chyba bym ze strachu budzila.sie co 15 min co tak dlugo spi...

reklama
Dziewczyny:)
Będę was podczytywać,ale...
nie nie nie;p nie znikam:) tzn znikam ale na okres urlopu:)
W końcu się doczekałam upragnionego wolnego czasu. Mam postanowienie jak najmniej wchodzić na neta,ale wiadomo jak to jest:) Mam nadzieję,że za wiele mnie nie ominie:)
Jeszcze do 15stej poobserwuje sobie co u Was, bo czyta się wyśmienicie historyjki o panikującym mężu na myśl o trojaczkach:D
Podglądnę, by oblukać co zwizytami - @matulkaa ;*
Buziaki;)

@kas90 ja szczerze kupię rożek poduszkę i kołdrę w listopadzie nie jest ciepło a taki malec nie może ani mieć w pokoju 25 stopni także trzeba go przykrywać. Jesli chodzi o pieluszki to warto mieć kilka bądź więcej niż kilka a to żeby odbić maleństwo a to żeby położyć jak spi itd
Tak była wychowywana córka moje siostry i ma się dobrze 11 latka pyskata haha

Fajnie ze piszesz o tym na forum może ja się dowiem czegoś więcej dziękuję
Ja się zupełnie nie znam na opiece nad noworodkami, wiec mogłabyś jeszcze raz sprecyzować co z ta temperatura - ma być minimum 25 st w pokoju? Czy właśnie ma być mniej?

@Destino ja też miałam problem z zastawką , nie domykała mi się ale to jak byłam mała później już normalnie , za to moja siostra ma 18lat i jej ię nie domyka musi kontrolować . Odpoczywaj :*
@anetkruczek jak tam u Ciebie :) :* nie stersuj się wszystko będzie dobrze :) ale rozumiem...
@matulkaa wizyta dzisiaj tak ? :) 3mam kciuki i zdjęcie poprosze :*
@magda1208 a jak u Ciebie :*
@marzycielka81 no to pierś trzeba zbadać ...mam nadzieję ,że to nic takiego :*
No to ładnie Twój M wpadł w panikę :D przepraszam no ale rozbawił mnie... :) 3pęcherzyki 3 dzieci hihi ... daj Wam Boże :** to się trzeba cieszyć jak by tak było ! aby zdrowe rosły :) samochód się zmieni na 7osobowy i już :) problemy materialne to nie problemy :) co do głosowania to i tak nie ma tak na prawde na kogo głosować co jedni to lepsi
@Avita tak jak mówisz matka zawsze martwi się o swoje dziecko czy jest zarodkiem czy jest dorosłe :)
@bertha jak nie ten to kolejny ;* ale wiem jakie to wkurzające... słuchaj nie ma @ to jeszcze wszystko się może zdarzyć :) temperatura juz się nie sugeruj jak nie mierzysz cały cykl...ja w tamtym miesiącu miałam podwyższoną do 37.2 a i tak @ przyszła więc ja bym nie mierzyła , teraz też odpuściłam co ma byc to będzie . Hm skomplikowane to z tymi wymazami , podziwiam że ogarniasz wszystko :*
@Kwiatuszekk23 powiem Ci że czasami te sprzęty szwankują , chyba bym zawału dostała tak samo... 3 mam kciuki za wizyte :)
@kas90 nic się nie martw w ostatnich miesiącach to głównie dzidzi rośnie :) wcinaj tyle na ile masz ochotę o dietę będziesz się matwić później :)
Ja swój cykl pod względem temperatury znam wiec jakbym zmierzyła jednorazowo to wiem co by ona oznaczała. Jednak tak jak u ciebie, u mnie tez czasem spadała w dzień @ albo czasem dzień przed. Wiec dopiero temp w dzień @ by mi coś powiedziała.
"jak nie ten to kolejny" - No mówię sobie tak od 3 lat.

Jejku, te rożki, śpiworki, kliny nic mi nie mówią... ależ się nie mogę doczekać jak będę to wszystko odkrywać :)

@bertha wiem... trudne to wszystko ;/ i mnie też denerwuje stwierdzenie że kolejny cykl będzie super...;/ ale nie ma @ musimy 3 mać kciuki że się udało :* no a jak nie ...to walczyć dalej mimo wszystko

@bertha ponoc najbardziej optymalna temperatura to kolo 20 do 22 stopnie.

@burczuś udanego urlopu.

Roxie mam juz od dawna. Tylko kiedys nie bolalo. Teraz mam wrazenie, ze za duzo o tym mysle.

Co do mojegomeza to on naprawde sie wystraszyl ;
:-) z okazji tej nowiny malpke wypil zeby mu bylo latwiej:-):-):-) tylko ze rano tez tak panikowal. Mam nadzieje, ze sie uspokoi bo do 17.08 to ja zwariuje.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.

Co do wyprawki to i ja napiszę.

Kupiłam rożek ale go nie używam. Z Oliwią też nie był potrzebny.
Kupiłam pościel, ale nie używam bo gorąco, przyda się zimą.
Blanka śpi na prześcieradle i też ma tą poduszkę klin pod główkę.
Kocyki polecam, mamy cieńszy i grubszy.
Co do spiworka polecam woombie, dzieci mają w tym ciasno jak w brzusiu i w mig zasypiają. Mamy też tzw. kokon, Mała w tym leży gdy jest z nami w łóżku, ma swoje ograniczenia a i my jej nie zgnieciemy.
Nie śpi z nami, śpi od początku sama, i śpi od 19-20tej do 6.30.
Nie mam monitora oddechu, wg lekarzy jest dla wcześniaków i dzieci z problemami bo te najczęściej dotyka bezdech. Dla mnie to zbędny gadżet, ale nue neguję jeśli ktoś z niego korzysta.
Blanka lubi zasnąć z pieluszka najlepiej na oczach i nosie, sama się tak wtula, nie udusi się, @kas90 połóż sobie pieluche na nos i sprawdź sama :-)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@Gabiś możesz zerknąć na ten klin co wkleiłam to taki?

jak wygląda kokon? Możesz mi jakoś to nakreślić

Widziałam ten śpiworek woombie to ten kokon haha biedne te dzieci dziwnie to wygląda :)

reklama
@kas90 ja przytyłam przez całą ciąze 10kg, ale zaraz w dwa tygodnie po porodzie zrzuciłam, może dlatego że miałam wtedy dużo stresów trafiłyśmy z małądo Centrum Zdrowia Dzicka i trzy tygodnie po porrodzie spędziłyśmy w szpitalach, duuużo by opowiadać.
Moja wogóle nie spała w różkach tylko przykryta kocykiem i przy takim malutkim rogalu to na boczku jednym to na drugim...w rożku mi się topiła bo ważyła 2 kg, ale jak ciut urosla to tez niechciała spać w rożkach czy śpiworkach. Moja wogle nie spała w dzień chyba że drzemkę ucieła sobie na mnie a tak to był problem.
@burczuś jeszce raz udanego urlopowania i pogody życzę ....;)
@bertha póki nie ma @ jest nadzieja, podziwiam twój optymizm..:happy2:
@marzycielka rozbwaiłaś mnie do łez tym swoim mężem:D:D:D
@funia super że z małą wszystko wporządku ciesz się ciążą ....
@matulkaa @anetkruczek kciuki za wizyty....

Do góry