reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino ja też miałam problem z zastawką , nie domykała mi się ale to jak byłam mała później już normalnie , za to moja siostra ma 18lat i jej ię nie domyka musi kontrolować . Odpoczywaj :*
@anetkruczek jak tam u Ciebie :) :* nie stersuj się wszystko będzie dobrze :) ale rozumiem...
@matulkaa wizyta dzisiaj tak ? :) 3mam kciuki i zdjęcie poprosze :*
@magda1208 a jak u Ciebie :*
@marzycielka81 no to pierś trzeba zbadać ...mam nadzieję ,że to nic takiego :*
No to ładnie Twój M wpadł w panikę :D przepraszam no ale rozbawił mnie... :) 3pęcherzyki 3 dzieci hihi ... daj Wam Boże :** to się trzeba cieszyć jak by tak było ! aby zdrowe rosły :) samochód się zmieni na 7osobowy i już :) problemy materialne to nie problemy :) co do głosowania to i tak nie ma tak na prawde na kogo głosować co jedni to lepsi
@Avita tak jak mówisz matka zawsze martwi się o swoje dziecko czy jest zarodkiem czy jest dorosłe :)
@bertha jak nie ten to kolejny ;* ale wiem jakie to wkurzające... słuchaj nie ma @ to jeszcze wszystko się może zdarzyć :) temperatura juz się nie sugeruj jak nie mierzysz cały cykl...ja w tamtym miesiącu miałam podwyższoną do 37.2 a i tak @ przyszła więc ja bym nie mierzyła , teraz też odpuściłam co ma byc to będzie . Hm skomplikowane to z tymi wymazami , podziwiam że ogarniasz wszystko :*
@Kwiatuszekk23 powiem Ci że czasami te sprzęty szwankują , chyba bym zawału dostała tak samo... 3 mam kciuki za wizyte :)
@kas90 nic się nie martw w ostatnich miesiącach to głównie dzidzi rośnie :) wcinaj tyle na ile masz ochotę o dietę będziesz się matwić później :)

reklama
Może to głupie, ale mam rozumieć, że od cienkiej pieluszki przy twarzy dziecko się w nocy nie udusi nawet jak mu się na buzię zsunie?
To kupię rożek, a śpiworek po siostrzenicy dostanę. Także będziemy może na początku w rożku, lub tylko w dzień. Trzeba będzie przetestować. Będę matka wariatka :p

Ja urodziłam córkę w sierpniu 2 dni temu skończyła 5 lat [emoji5]i u nas rożek sie nie sprawdził były takie same upały jak teraz spala przykryta cienkim kocykiem a do karmienia miałam dłuższa sztywna poduszkę na którą sobie ja kladlam i karmiłam

Dziewczyny to że ja śpie z małą to raz strach bo na każdy jej ruch budzę się a dwa wygoda bo karmienie jest bez wstawania. Mała nie śpi na brzuszku, nawet nie chce trochę tak pleżeć, zaraz się denerwuje!!
A czy kupić rożek czy śpiwerek to zależy od pogody, teraz nic z tych rzeczy się nie przyda a na chłodniejsze dni wybrałabym śpiworek.
Teraz karmie małą na poduszce, która jest w komplecie z kołderką! Pod główkę do łóżeczka polecam klin z gąbki!bardzo fajna rzecz i do wózka też jest tylko wiadomo mniejszy!!
@Kwiatuszekk23 a jakiej firmy masz ten monitor? Tak mnie korci żeby to kupić bo nieraz pół nocy nie śpi tylko siedzę nad Małą! Pewnie by mnie to uspokoiło!!

@kas90 mnóstwo dzieci śpi z pieluszką albo z pieluszką i smoczkiem :) raczej nie słyszłam żeby się któreś taką udusiło , może gdzieś by jakies przypadki znalazł ale raczej mało :)
Ja nie lubię np. dziecka w rożku trzymać wolę w kocyku lub normalnie t,tak żebym czuła , jakoś zawsze mam wrażenie że mi się wysunie z tego xD ale może to mój shiz hehe

Dziewczyny jak moj synek byl maly to spalam z nim w 1 pokoju. Mial rozek. Poduszki nie mial. Pod materacyk wlozylismy taka plaska poduszke klin.

Roxie panika naprawde byla wielka wczoraj i dzis rano. Mam nadzieje, ze ok poludniu sie uspokoi. Prawda jest taka, ze chcialabym byc w ciazy ale z 1 dzieckiem. A z piersia to mam takiego cykora. Boje sie strasznie.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 tylko nie denerwuj się na zapas :* bo wiesz jak jest ciąża to nerwy nie wskazane... a od kiedy to masz ? może tylko torbielka się zrobiła ...
Powiedź mężulkowi ,żeby trzymał kciuki żeby jedno załapało a nie cyrkował hehe z powietrza się dzieci nie biorą to teraz już po panice :p

Dzięki za rady. Czyli rożka w nocy nie używałaś? Wygodnie Ci było go brać do karmienia itd w śpiworku? A śpi na pościeli czy tylko na prześcieradełku?
Dawałaś jakąś pieluszkę przy głowie? Pytam, bo mam tylko porównanie w rodzinie, a chcę być ostrożna i spokojniejsza. U siostry mały śpi w rożku i z pieluszką, ale ja nie jestem przekonana czy to bezpieczne. A z drugiej strony w szpitalu noworodki są w rożkach.
@nafoczka, a jak było u Ciebie?

Kiedy wizyta kochana? Jutro?

@Porzeczka1234, mnie książkowo od 20tc waga zaczęła lecieć w górę, to może książkowo w 30 tyg. przestanie aż tak wzrastać :D Te 2 kg na miesiąc to spokojnie teraz robię :p Ale nie chcę, żeby jej czegoś zabrakło i nieraz jem np 2 śniadanie mimo, że wcale nie jestem głodna, ale mam zaplanowany nabiał.
Kasiu, tak dzieci w szpitalu śpią w rozkach. Wikuś pod głową miał prawie plasko ale doktor zachwalał takie kliny, które mozesz tać pod materac, zeby głowka była ciut wyzej i sama pod meterac też mozesz coś dać. Wikus i Karolek jak byli mali spali w rożku bez pieluchy i od samego poczatku sami w łózeczku. Nigdy dzieci nie uczyłam spać z nami, zresztą nam tez tak jest wygodniej. Szybko zaczęłi spac pod kołderką a mam taki super zestaw gdzie jest zasuwana na boki wieć to cos podobnego do duzego śpiworka ale się nie odkrywa.
Co do monitora oddechu hmmm uważam to za zbędny gadżet choć jak masz kase i niespokojne mysli to moze warto.

ja odliczam czas do końca pracy i lece na ryneczek na browara z kumplem po fachu :D strasznie go lubie choc to stary pryk i na dodatek choleryk ale zawsze stawia mnie do pionu!

reklama
@bertha trzymam jeszcze kciuki, ale jakby... to za miesiąc staramy sie razem :) Wrocław uderzy ze zdwojoną siłą ;)
@marzycielka81 nie panikuj tylko szybciutko idź i sprawdź co to tam jest. Tez obstawiam, że terbielka - ale rozumiem Cię doskonale, bo ja sama co chwilę coś u siebie znajduję i biegam po lekarzach jak durna. Tu pieprzyk, tu wlokniaczek, tu plamka - i zawsze widzę najgorsze. Co do pęcherzyków - niech sue tam jedno, ale porządnie zafasolkuje i rośnie :)

Do góry