reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bertha ja tam caly czas trzymam kciuki. A temperatura na razie Ci sie utrzymuje?

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mierze temperatury już od kilku cykli. Miałam nawet plan dzisiaj rano zmierzyć ale jak już wyszłam z wprawy to nie pamietam o tym z rana :)
Może jutro się uda zmierzyć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bertha ja powiem tak żeby nie przesłodzić mnie zawsze testy cienie wychodziły w 11 dpo ale ja miałam stymulacje i owu koło 10-13 dzień cyklu i wiedziałam zawsze kiedy jajko peknie kochana życzę Ci mimo wszystko żeby jednak kreseczka pokazała sie.

@Avita a co z mężem zaproś go do Was pewnie mu smutno. Wstaw może łóżeczko do Was do pokoju i niech mąż odzyska pozycję w łóżku. Dobrze że malutka zdrowo rośnie ściskam

@bea25ta ja uważa że malutka mniej się rusza bo jej ciepło moja też czasem w dzień się mniej wiersci i muszę przyznać ze działa na nia nie słodkie tylko zimna woda kiedyś @Liluli chyba jeśli dobrze pamiętam pisała. A jeśli chodzi o kąpiele w basenie jak jestem sama i leżę w basenie i tak pływam ruszają rękami to mam wrażenie ze mała też tak robi bo obija mi się o brzuszek dziwne ale miłe nowe uczucie spróbuj.

@marzycielka81 dostałaś progesteron?

@Marthi ja też dziś robię ten makaron :p

Ja dziewczyny biorę fraxiparine jeszcze droższa niz clexane ale to od dawki też zależy 0,4 tańszy niz 0,6 i nie wypowiem się nie chcę zmieniać każda zmiana potęguje strach i tyle.

Dziewczyny która z was bierze prenatal uno ?
Bierzecie tylko to czy jeszcze jakieś inne witaminy dla kobiet starających się lub w ciąży ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marzycielka a leki na grzybice juz bierzesz? Czy dopiero po owu? U mnie Adas jest z trzech jajeczek :)
Ja dzis w nocy myslalam ze na.zawal zejde. Adas ma monitor oddechu. I cos kolo 2 nad ranem.sie wlaczyl ze Adam nie oddycha!!! Wystrzelilam jak z procy do niego. Wzielam go na.ręce a on normalnie oddycha. I do rana się zastanawialam czy miał bezdech czy po ptostu sie tak przemiescil w lozeczku ze go monitor nie wykryl...
Jutro jade z nasza Aneta do dr :) trzymajcie za nas kciuki :)
Funia gratuluję córeczki :) moje 3 koleżanki teraz rodzily i maja Asie :)

@Kwiatuszekk23 , dlatego chyba nie kupię tego monitoru, normalnie zawału można dostać, współczuję!
Ale już wiem, że będę schizować z tym oddechem, bo jak idę do siostrzeńca, to co chwilę sprawdzam czy oddcyha.
Pytanie 1 Swoją drogą, jak spały wasze noworodki/niemowlaczki? W rożkach czy śpiworkach? Bo się naczytałam, że powinno być tylko przescieradło i śpiworek, ale z tego co widzę to nikt tego nie przestrzega, bo w rożku wygodniej w nocy przenosić i podusie dzieci mają itd. A robię listę wyprawkową i nie wiem co myśleć:p

Pytanie 2 Czy moja waga jest ok? Zaczynam 7 miesiąc (27 tc) i mam na plusie 7-7,5 kg. Jak to u was było, bo nie wiem ile mogę żreć:D Dużo się tyje w ostatnich 3 miesiącach? Bo od tych chrzcin nauczyłam się jeść słodycze :p

@bertha ja powiem tak żeby nie przesłodzić mnie zawsze testy cienie wychodziły w 11 dpo ale ja miałam stymulacje i owu koło 10-13 dzień cyklu i wiedziałam zawsze kiedy jajko peknie kochana życzę Ci mimo wszystko żeby jednak kreseczka pokazała sie.
Ja bylam na wizycie we wtorek 25.07 i dr powiedziala ze jest po owulacji. Mogla byc wiec dzień wczesniej (12dc - ja tak założyłam, bo tego dnia mialam bol podbrzusza i wzdecie), ale mogla byc ewentualnie rano przed wizyta (13dc). Takze moze dzisiaj byc 11dpo, ewentualnie 10dpo. innych opcji nie ma.
Nic to, nie mam juz na to wplywu. Wymaz dzisiaj zrobiłam, oby dobrze wyszedl, bo po @ musze jechac na tą biopsje endometrium zeby zdazyc przed owu. a jak wymaz wyjdzie dodatni, to znowu bede szybko kombinowac kolejny wymaz po @ i moze jakims cudem zdaze z biopsja przed owu, ale szczerze wątpie ze w takim wypadku sie uda. i wtedy bedzie kolejny, juz trzeci, cykl w plecy kiedy to moglam juz zaczynac procedure, a ciagle cos.

@Kwiatuszekk23 , dlatego chyba nie kupię tego monitoru, normalnie zawału można dostać, współczuję!
Ale już wiem, że będę schizować z tym oddechem, bo jak idę do siostrzeńca, to co chwilę sprawdzam czy oddcyha.
Pytanie 1 Swoją drogą, jak spały wasze noworodki/niemowlaczki? W rożkach czy śpiworkach? Bo się naczytałam, że powinno być tylko przescieradło i śpiworek, ale z tego co widzę to nikt tego nie przestrzega, bo w rożku wygodniej w nocy przenosić i podusie dzieci mają itd. A robię listę wyprawkową i nie wiem co myśleć:p

Pytanie 2 Czy moja waga jest ok? Zaczynam 7 miesiąc (27 tc) i mam na plusie 7-7,5 kg. Jak to u was było, bo nie wiem ile mogę żreć:D Dużo się tyje w ostatnich 3 miesiącach? Bo od tych chrzcin nauczyłam się jeść słodycze :p
Ja przez całą ciążę przytylam 8 kg jadłam normalnie [emoji6]

Ja przez całą ciążę przytylam 8 kg jadłam normalnie [emoji6]

To raczej w tylu się nie zmieszczę, haha:D
Ja jem teraz 4/5 mniejszych posiłków zamiast 3 dużych (jak pracowałam, to czasu nie było).
Mam jeszcze tylko 1,5 gk do 60 kg. Mąż się ze mnie śmieje jak głupek :p (w sensie z tego, jak widzi moją reakcję po ważeniu).

reklama
@kas90 ja przytyłam 7 kilo i ani jeden lekarz nie powiedział ze to mało czy dużo nie komentują. Malina tylko powiedział ze od 7 miesiąca po 2 kilo pewnie będę przybierać mhhh zobaczymy. Jeśli miałaś prawidłową wagę przed ciążą to powinnaś przytyć ok 12-15 kg

@monia0208 a ile wazyłaś przed ciążą i czy to była twoja pierwsza ciąża?

Ja powiem tak w pierwszej ciąży tyłam mało w kolejnej co raz więcej i szybciej a w tej pewnie przez stymulację leki steryd itd szybciej i na mnie encorton działał tak że jeść mi się chciało. Jak go porzuciłam to mniej zdecydowanie jem więcej marzę o jedzeniu haha

@bertha to trzymam kciuki za wymaz i wbrew wszystkiemu za bobo

Do góry