reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ja dzisiaj chce zwariować znów mam dziwnej barwy śluz bo wprowadziła ten clexan co drugi dzień... I chyba kicha chyba ja jednak nie mogę to brać w przy najmniej na razie...
Ja mam dawkę 10 mg encorton tylko dlatego że tak jest w zestawie żelaznym bo badania pod tym kątem mam ok...
Trzymam kciuki za wszystkie testujace &&& w tym miesiącu :*

@matulkaa jak bu Ciebie :) ? @nevergiveup :)?

1:1000 chyba nie jest niższy od 1:320?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W ANA im mniejsza wartość tym większe miano czyli gdyby ktoś miał 1:80 to mega miano. Nie wiem jak.Ci to wytłumaczyć, ten Twój 1000 i dalej to jakby bardziej rozrzedzone :-) :-) :-)

@roxie123 ja sama sobie ustalilam dawkę na 10mg od owu, potem jak beta wyszła dodatnia, a dokładnie 29,13 :-) to zwiększyłam do 15mg a po tygodniu gin już sam mi zapisał 20mg ze względu na moją nadwagę.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@Gabiś to myślę ,że dyszka mi styknie jak na razie :) ważę ok 51 więc żeby nie przedobrzyć z tymi lekami , później dopytam lekarza :)

Ja pewnie napisze yyyy nie wiem czy dzisiaj bede mieć jak bo buuurza idzie jakaś :/ a pokazywali 3stopień zagrożenia więc nie wiem czy bd łagodnie czy nie ;/ ale prądy musze pogasić jak to ja :p
Także jak na razie miłego wieczoru Wam życzę :*

@Gabiś dzięki za wyjaśnienie, byłam przekonana, że mam bardzo duuuuże miano.

Powalczę o encorton, bo boję się, że w ogóle nie zajdę.

3majcie się dziewczyny [emoji6]
3mam za nas kciuki [emoji1431][emoji1364]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 ale duża już tą twoja kruszyna [emoji7]
@bertha testujesz znowu jutro? kciuki zapewnione. Podziwiam twoje pozytywne nastawienie i spokój.
@Funia90 powodzenia na jutrzejszej wizycie [emoji8]
Ale dużo mamy teraz staraczek na forum, mam nadzieję, że każdej się uda @marzycielka81 @magda1208 @ovli22 @pixi.nova @roxie123 @czarna_mała [emoji8] przepraszam jeśli, którejś nie wymieniłam
@burczuś mojej koleżance w pierwszym cyklu po badaniu drożności się udało, tak więc do dzieła
@Destino żadna z nas o tych smutnych rocznicach nigdy nie zapomni. Ale teraz nosisz cud pod sercem, któremu będzie dane się urodzić.
@7Martynka88 witaj
@anetkruczek kiedy jedziesz do doktorka? Odstawiasz heparynę na własną rękę? Może jeszcze chwilę poczekaj co będzie się działo. A może to jakaś infekcja się przyplątała?
Faktycznie @nevergiveup dawno się nie odzywała, a jest prawie na tym samym etapie co ja
@Gabiś Blanka śliczności
@marshia fotka [emoji7] no, no poszaleli
@nafoczka powoli w pracy wszystko się wyprostuje [emoji3]
@bea25ta współczuję przebojów szpitalnych synka

Ja dziś odbyłam najkrótszą wizytę u ginekologa w moim życiu. Od miejscowego gina ze względu na historię dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży. Byłam dziś w Krakowie. Wizyta z usg z zegarkiem w ręku trwała 3 minuty, szok [emoji31] pytanie o nazwisko, która ciąża, przyjmowane leki, kto jest lekarzem prowadzącym i koniec, zapraszamy we wrześniu. Następna proszę. Nie miałam okazji zadać choć jednego pytanie, nawet na monitor nie było szans spojrzeć, nie mówiąc o jakimś zdjęciu [emoji12] całe szczęście normalna wizyta u mojej doktor już w piątek. To podejrzę na spokojnie moje podobno 4 cm szczęścia. A na dodatek jadąc do poradni kisiłam się dwa razy po 1,5 h w busie bez klimatyzacji. Nie wiem jak ja to przetrwałam. Masakra!!!!!!niech te upały się już skończą.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was dziewuszki,
jest Was tyle nowych więc się witam, że aż nie ogarniam, także mało kto pamięta o Mnie, dziękuje za wywołanie @Porzeczka1234 i @nafoczka :D
u mnie wporządku, w połowie sierpnia jadę skontrolować nk , swoją drogą ciekawe ile będzie %
Masz bardzo niskie miano pewnie dlatego gin nie chce dać sterydu, bo oni się go boją. Ja mam większe miano 1:320 ten sam typ świecenia. Ale do niczego nie namawiam, jednak na Twoim miejscu bralabym Encorton 15mg chociaż do 12 tc.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
miano 1:1000 jest wyższe od 1:320 !!!
miano mówi ile razy w próbowce przeciwciała zostały rozrzedzone, im większa wartość tym wyższe miano bo tyle razy musiało zostać rozrzedzone aby przeciwciał już nie było, pokazuje ile razy diagnosta musi dolać ten środek aby przeciwciała już nie zostały wykryte
ja mam ANA 1:640 i typ ziarnisty ale też immunoblot dodatni i mi mówił że dość wysokie miano
1: 100 uważane jest za graniczne czyli najniższe
ja mam takie informacje
także Martynka88 masz niestety wysokie miano i bez sterydu to ryzyko

Sus gratuluje już nie długo musisz troche wytrzymać dla Małej,
Destino Twoja ciąża jest prawdziwym, ogromnym cudem, a tam wcinaj ile wlezie to dla dobra malucha
girlsy gratuluje pozostałym niewymienionym
aaaa
matulkaa cudownie kiedy te 11 tygodni zlecialo dopiero co czytałam że pozytywny test
bertha jesteś cudowna Twóje pozytywne podejście wkońcu wynagrodzi Ci szczęsciem w postaci 2 krech

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nie doktor nie pozwolił mi brać ani acard ani clexan... samago sobie wprowadziłem idąc tokiem myślenia że wszystkie tu macie clexan :) taka że mnie Pani doktor :p Tym bardziej że jak byłam i Jerzak w lutym to ona cala swoją metodę leczenia oparlaby tylko na tych dwóch lekach :) a wizytę mam w sobotę :).

Wizyta krótka rzeczywiście ale to co uslyszalas najważniejsze więc jest ok :* cieszę się z Twojego cudu :*

Do góry