reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochana, radzę nie sprawdzać samej owulacji, jeśli nie miałaś pełnego monitoringu. Ja jak tak polazłam, to lekarz stwierdził, że owu na pewno nie było, a jednak mała fika mi w brzuszku. Lekarz musi mieć porównanie w którym jajniku i jak szybko rośnie dominujący pecherzyk/pecherzyki i czy zniknął, bo inaczej to trudno się lekarzowi odnieść (u mnie np nie było widać płynu w zatoce, ani ciałka żółtego, które swoją drogą @bertha mówiła, że nie jest widoczne na usg).
Jeżeli bardzo chcesz to możesz sobie zbadać progesteron ok. 7 dni po przewidywanej owu, to bedziesz wiedziała, czy była.
Dokładnie - tak mi mój gin powiedział. Czy to prawda to nie wiem :)
@bertha chodziłam do Medicover do dr Barwińskiego, do Mediconcept do dr Pochwałowskiego a teraz z tymi ANA poszłam do Invimed do dr Żórawskiego i chyba przy nim póki co zostanę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A Barwinski olał te Ana? On przynajmniej mi zalecił heparynę po pozytywnym teście przez mutacje MTHFR.
Ja do niego chodzę w Medicover, tzn raz na jakiś czas a w ciąży będę chodziła do niego jako gin nr 2. Jak go oceniasz?

A mam do Was jeszcze jedno pytanie czy wasi mężowie zazywaja jakieś suplementy na poprawę nasienia ?

Mój zażywa EkstraSperm. Tanie a fajny skład.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bertha właśnie Barwiński zlecił mi badania po ciąży biochemicznej i wyszły dodatnie ANA. Zalecił brać acard. Zrobiłam sobie jeszcze dodatkowo antykoagulant tocznia i jak wyszedł dodatni to Barwiński od razu mnie wezwał (bez rejestracji, przed rozpoczęciem swojej pracy) i wypisał Clexane (biorę Neoparin - bo z Clexane jest mega problem, poza tym różnica w cenie jest przeogromna). Powiedział, że nie ma potrzeby brać sterydów..

Generalnie oceniam go całkiem dobrze, fajne jest to, że jak nie ma wolnych terminów to zawsze przed pracą mnie przyjmie i tak jak Ty, jak zajdę w ciąże to on będzie lekarzem nr 2 [emoji6]

@burczuś oby się udało :) choć ja bez encortonu.. więc może być ciężko.

@marzycielka81 no właśnie coś Ci lekarze we Wrocławiu są jacyś dziwni... jeden wspomniał, że może jak już zajdę w ciążę.. ale przed (w trakcie starań) powiedział, że nie ma wskazań :(
Witaj,
Ja mam dodatnie ANA i mój gin też nie chciał za bardzo dać sterydu, potem opóźniał wydanie recepty że niby po pozytywnej becie, potem że od serduszka, ale ja załatwiłam sobie steryd od alergologa bo bez tego bałam się podchodzić do ciąży. Potem okazało się na wizycie u reumatologa że nawet powinnam brać do końca ciąży steryd ale w dawce 5 mg. Ja zaczynałam od 20mg. I odstawiłam w 16tygodniu.
A możesz powiedzieć w jakim mianie masz ANA i jaki typ świecenia?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 ja tak się zastanawiam czy iść zobaczyć w poniedziałek czy ow była ... ale mam duże wahania i chyba jeszcze ten cykl odpuszcze . Ja do tej pory też takie miałam ale się pozmieniało na 29-30 po ostatnich przygodach . Ja mam encorton niby jedną tabl rano ale dziewczyny mi piszą żeby brać 2 na raz bo 5tka działa jak placebo
Przepraszam Nafoczus za post pod postem, ale Roxie jeśli mogę wtrącić swoje dwa grosze: mój alergolog jest również transplantologiem i powiedział że najnowsze badania dowodzą że branie sterydu wieczorem nic nie daje, że przez wiele lat przy przeszczepach wiedzą już że steryd bierze się rano między 6-9 gdy jest najwiekszy wyrzut kortyzolu, wtedy działa jak powinien.
Wg mnie powinnaś całą dawkę brać rano.

@magda1208, @roxie123, te infekcje nie przeszkodza a mogą pomóc, bo organizm będzie zajęty zwalczaniem.ich a nie zarodka. Ja przy jelitowce mam.teraz takie szczęście:
1501688777-aaaaaa.jpeg

Ostatnia edycja:
No właśnie, też się obawiam. Idę w poniedziałek do reumatologa to może go wybłagam.

Zrobiłam ANA3 wszystko wyszło ujemne, a w komentarzu: metodą IIf stwierdzono obecność w mianie 1:1000 typ świecenia ziarnisty, metodą immunoblotu nie stwierdzono przeciwciał.

No właśnie, też się obawiam. Idę w poniedziałek do reumatologa to może go wybłagam.

Zrobiłam ANA3 wszystko wyszło ujemne, a w komentarzu: metodą IIf stwierdzono obecność w mianie 1:1000 typ świecenia ziarnisty, metodą immunoblotu nie stwierdzono przeciwciał.

Masz bardzo niskie miano pewnie dlatego gin nie chce dać sterydu, bo oni się go boją. Ja mam większe miano 1:320 ten sam typ świecenia. Ale do niczego nie namawiam, jednak na Twoim miejscu bralabym Encorton 15mg chociaż do 12 tc.

@Gabiś tak tak wiem o tym :) biorę zawsze o 7 30 rano :) chodzi mi o to że mam 5mg i musze brać 2 na raz żeby było 10 mg :)
Mi na początku alergolog się pomylił i wypisal 1mg, więc brałam 10tabletek + jedną 5mg [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12]

reklama
Mi na początku alergolog się pomylił i wypisal 1mg, więc brałam 10tabletek + jedną 5mg [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12]

hahaha o to dobre :D ale ja pewnie zrobiłabym to samo :p a tak ogółem to miałaś brać 10 czy 15 mg ? chyba nic nie bedzie jak wezme tą dyche :) dzięki za rady oby moje przeziębienie było wynagrodzone 2 kreskami :)
Teraz dopiero mi się zdjęcie pokazało ...ale słodzinka jojojoj :**

Do góry