reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Więc tak ,o dzieci staramy sie z mężem od 10 lat ,po 4 latach trafiłam do dr Przybycienia stwierdził że głównym problemem jest nasienie i tylko nas ratuje inseminacja i po 6 miesiącach po drugiej inseminacji udało nam sie ,wtedy brałam leki duphaston ,luteine ,encorton i clexane i witaminki ,nasza córeczka ur się w 2012 roku,dwa lata później wróciłam do dr po rodzeństwo przez dwa lata nic nie ruszyło nie drgnęło,dokladnie rok temu podeszlismy do 4 iui byliśmy szczęśliwi bo sie udało ale radość trwała tylko tydzieńpo tygodniu beta przestała przyrastac odstawiłam leki 1i kontrolnie sprawdziłam betę po kilku dniach zaczęła przyrastac pojechałam do dr szok pozamaciczna szybko na zabieg ,po dwóch miesiącach insemiancja nie udana ,miesiąc później szok naturalna ciążą co nigdy mam sie nie przytrafilo po trzech dniach beta spadła, miesiąc później znów szok beta pozytywna i po dwóch dniach znów spadła ,dr zlecił nam badania genotyp kir i Allo mlr ,kir wyszedł mi bx a Allo 0% hamowania ,nie zdecydowałam się na szczepienia i od grudnia nie zobaczyłam pozytywnej bety jestem 3 tygodnie po nie udanej inseminacji mojej 6 czy ja jeszcze mam szansę na dzieciątko?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przepraszam że dwa razy napisałam to samo ale dopiero się wdrazam w forum, a mam pytanie czy jest jakaś dziewczyna na forum która ma dziecko już i później się dowiedziała o 0% Allo? Mnie też dr Przybycien kazał brać accofil ale jak do tej pory nie dowiedziałam się czy jest skuteczny bo nie miałam bety pozytywnej jestem załamana dr już rozkłada ręce i mówi o in vitro , ale mój mąż nie chce się zgodzić czy to już mój koniec starań? [emoji22]

@matulkaa nie nie b adalam morfo po tym zastrzyku w sobotę bo kobiety w labo prawie dostały zawału ja też doktor też się zdziwił może nie bardzo bo wszystko zwala na tą moją wagę co sie nie dziwie w sumie, ale dopuściła sobie bo i tak to jest moja jedyna droga leczenia a przede mną najważniejsze tygodnie więc ...

@monia0208 ja mam córkę z bezproblemowej ciąży bez leków jakich kolwiek. I teraz mam 0 mlr jestem bez szczepień :( ze względu na immunologie, jestem w 6 tyg ciąży i mam ogromną wiarę ze tak już zostanie. Tutaj dużo dziewczyn jest z takiej nadzieji i są w ciąży albo już urodziły. Bardzo Ci współczuję przeżyć :( przez takie historie widać jak wiele kobiet ma problemy :( najtrudniejsze przed Tobą bo musisz podjąć decyzję. A potem będzie dobrze :*

@matulkaa nie nie b adalam morfo po tym zastrzyku w sobotę bo kobiety w labo prawie dostały zawału ja też doktor też się zdziwił może nie bardzo bo wszystko zwala na tą moją wagę co sie nie dziwie w sumie, ale dopuściła sobie bo i tak to jest moja jedyna droga leczenia a przede mną najważniejsze tygodnie więc ...

@monia0208 ja mam córkę z bezproblemowej ciąży bez leków jakich kolwiek. I teraz mam 0 mlr jestem bez szczepień :( ze względu na immunologie, jestem w 6 tyg ciąży i mam ogromną wiarę ze tak już zostanie. Tutaj dużo dziewczyn jest z takiej nadzieji i są w ciąży albo już urodziły. Bardzo Ci współczuję przeżyć :( przez takie historie widać jak wiele kobiet ma problemy :( najtrudniejsze przed Tobą bo musisz podjąć decyzję. A potem będzie dobrze :*
A powiedz mi jesteś w ciąży naturalnej czy po iui czy po ivf ,też chodzisz do dr Przybycienia? Ja narazie myślę trochę odpocząć psychicznie bo mnie ta negatywna beta bardzo dobiła cały tamten tydzień przeplakalam [emoji24]wiem ze sa dziewczyny w gorszych sytuacjach , ale ja tak strasznie pragnę dziecka

Kochana każda tutaj pragnie dziecka pierwszego drugiego trzeciego... pragnienie jest takie samo. Ja zachodze w ciążę naturalnie. Rok temu miałam dwa poronienia. Tak też lecze sie u doktora. Nie umiem Ci doradzić w kwestii dalszych starań bo sama bardzo długo o tym myślałam, modlilam o dobra decyzję.

@marzycielka81 i inne dziewczyny: A godzina brania acardu ma znaczenie? Rano? Wieczorem?
I skad będzie wiadomo czy zbyt rozrzedza? Głupie pytanie pewnie...... :)
Acard brałam rano o 8 a Clexane wieczorem o 20. Większość dziewczyn tak stosowało. Ważny odstęp 12 h.

mhsv3e5ez4n46979.png

reklama
Tez biore acard rano,clexane wieczorem

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też mam brać heparynę wieczorem
A acard rano

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Do góry