reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Lili81 pytam bo ja dostalam clecsan 0,6, bo wazylam prawie 70 kg, a ostatnio milewicz chcial zwiekszyc na 0,8, bo waze juz 73, a heparyne dobiera sie zarowno do wagi jak i do rodzaju schorzenia, bo przy laidenie tez duze dawki trzeba brac. To moja pierwsza ciaza w ktorej nie pekaja mi zyly i nie bola. U mnie ciaza bez heparyny nie pojdzie. Chcialam brac 10 encortonu a endo powiedzial ze min 20 powinnam bo waze prawie 70 kg. Wzielam 15, bo 20 watroba nie dalaby rady. I tak juz schodze z dawki i ciagle boli mnie i wydyma. Ja bralam leki od testu pozytywnego. I zeiekszalam heparyne powoli by sie krwiak nie zrobil i maloplytkowosc, wiec na poczatku 0,4, dopiero po 5tc 0,6.
Przy twojej wadze twoje dawki wydaja sie byc dobre. Nie wiem tylko jakie wyniki ci wyszly nie tak.

@Kwiatuszekk23 mi tez sie snilo poronienie na poczatku ciazy. Obudzilam sie nad ranem i ryczalam jak bobr a m mnie uspokajal. Wczoraj patrzylam na moje bety. W 4tc mialam 250. Ty naprawde masz szanse. Tylko poczekaj na przyrost. Potem bedziesz rozpaczac. Jeszcze jest nadzieja [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje dziewczyny. Wstyd mi... biadola jak potluczona, a przecież wiele z Was jest w gorszej sytuacji niz ja i nie pierniczy takich glupot jak ja. Na bete ide jutro.
Bea to prawda beta z Adasiem wcale nie byla super. Rosla na poczatku tylko o 100% a potem juz nie sprawdzalam. Wszystko w rękach Boga...

@Kwiatuszekk23 kobito jestes w ciazy i to normalne ze sie stresujesz. Poczatki wszystkie wiemy ze bywaja trudne. Niestety nic przyspieszyc sie nie da i trzeba czekac. A to bywa najtrudniejsze.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dzięki dziewczyny za kciuki, przydały się bo wszystko poszło sprawnie. przegroda w macicy częsciowo wycięta z 3 tygodnie do kontroli i ew. jeszcze dociecie, i kto nie wierzy niech uwierzy miałam to robione na "żywca" bolało ale da się przeżyc samo cięcie trawło jakieś 10 mninut. teraz czekam na wynik LCT, który już powinnien być.... moje starania ciągle się odkładają a to już rok jak zaczełam przygode z immunologią minął ....i czy tu tkwi problem...szczerze już sama nie wiem w co wierzyć, i czy uda mi się urodzić jeszcze dzieciątko...mam już swój "cud" w domu i czasem mam wrazenie że limit wyczerpałam już..a ciągle wizyty, leki badania i ciągła niewiedoma ...jestem zmęczona a czas ucieka, którego nie wiele już mi zostało. sory za moje żale, ale nie mam z kim porozmawiać tak szczerze prócz WAS

@czarna_mala kciuki za MLR, miałas na mnie poczekać :p a cos czuję że twój będzie nstepny cykl:happy2: trzymam kciuki
przepraszam dziewczyny, że się nie odniose do reszty postów ale tyleście naskorobały :szok:że nie wiem już co u kogo:baffled:

dzięki dziewczyny za kciuki, przydały się bo wszystko poszło sprawnie. przegroda w macicy częsciowo wycięta z 3 tygodnie do kontroli i ew. jeszcze dociecie, i kto nie wierzy niech uwierzy miałam to robione na "żywca" bolało ale da się przeżyc samo cięcie trawło jakieś 10 mninut. teraz czekam na wynik LCT, który już powinnien być.... moje starania ciągle się odkładają a to już rok jak zaczełam przygode z immunologią minął ....i czy tu tkwi problem...szczerze już sama nie wiem w co wierzyć, i czy uda mi się urodzić jeszcze dzieciątko...mam już swój "cud" w domu i czasem mam wrazenie że limit wyczerpałam już..a ciągle wizyty, leki badania i ciągła niewiedoma ...jestem zmęczona a czas ucieka, którego nie wiele już mi zostało. sory za moje żale, ale nie mam z kim porozmawiać tak szczerze prócz WAS

@czarna_mala kciuki za MLR, miałas na mnie poczekać [emoji14] a cos czuję że twój będzie nstepny cykl:happy2: trzymam kciuki
przepraszam dziewczyny, że się nie odniose do reszty postów ale tyleście naskorobały :szok:że nie wiem już co u kogo:baffled:
Czekam, czekam póki co [emoji16] musisz mieć wysoki próg bólu, podziwiam za histero na żywca [emoji4]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@tusia404 gdzie on przyjmuje? nie myślałaś aby iść do innego lekarza ktory da Ci encorton i clecanx zastanów się nad tym i nad zbadaniem kariotypow bo skąd wiesz czy to immunologia czy genetyka

@mała79 super kochana jesteś dzielna zawsze jest sens starać się wierzyć masz już prawie wyprowadzoną immunologię przegroda wyprostowana wszystkie przeszkody usunięte będzie dobrze ciąża niedługo i różowy cudaczek w nagrodę. Ściskam

Z innej beczki moje wczorajsze przetwory sałatki cukiniowe w zalewie octowej z carry i pomidory kiszone

Załączniki

• IMG_20170725_115043.jpg
    IMG_20170725_115043.jpg
    478,9 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Do góry