reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny mam do was pytanie. Jestem po piątym nieudanym transferze, 4 IVF:( Mam niedrożne jajowody, miałam niskie allo mlr ale po 3 szczepieniach wzrosło do 58,8%, i trochę zawyżone NK. Czy któraś was jest po szczepieniach i sie udało? Czy miałyście razem ze szczepieniami wlewy z intralipidu?? Jeden immunolog mi tak zalecił, drugi tylko szczepienia że wlewy moga mi zaszkodzić i znowu sie nie udało. Porażki są bardzo bolesne jak doskonale wiecie. Tylko raz byłam w ciązy (2 podejście do IVF) ale poroniłam w 6tc.
Czy po szczepieniach brałyście encorton?? Zawsze brałam przed tranferem a teraz mi zabronił po szczepieniach. Już sił brak. teraz miało się udać. 2 piękne zarodki a tu znowu d..a.
Jakie brałyście leki przed transferami pozytywnymi
Jest tutaj bardzo dużo dziewczyn, którym się udało:) musisz poczytać wątek. No w naszych przypadkach jest co ogarniać. Niestety szczepienia,wlewy z intralipidu i steryd gwarancji nie dają. Ale szanse maxymalnie zwiększają.
@magda1208 ja brałam teraz dwa cykle Clo. między 3-7 dc ale 1 raz dziennie i mi starczało. U mnie nic tego nie wynikło;)

Jest tutaj bardzo dużo dziewczyn, którym się udało:) musisz poczytać wątek. No w naszych przypadkach jest co ogarniać. Niestety szczepienia,wlewy z intralipidu i steryd gwarancji nie dają. Ale szanse maxymalnie zwiększają.
@magda1208 ja brałam teraz dwa cykle Clo. między 3-7 dc ale 1 raz dziennie i mi starczało. U mnie nic tego nie wynikło;)
Ale twój immunolog nie wyklucza mozliwości stosowania wszytskiego na raz? Encortonu, wlewów i szczepień?

Ja wczoraj dzwoniłam do MedArt, żeby umówić się na to usg 3D (ocena jamy macicy), bo przestałam krwawić i skończył mi się okres i dupa... w tym miesiącu już nie ogarną. Mam dzwonić w 1 dniu cyklu w nastepnym miesiacu to beda szukac miejsca. Badanie platne 400 zl i problem z miejscem. Tego sie nie spodziewalam. Ba, nie wiedzialam, ze dwoch lekarzy przy tym musi byc... Ehh.

Porzeczko u nas wszystko w porzadku. Taka mam nadzieje. Stresuje mnie tylko sytuacja polityczna. Martwie sie, ze w takich czasach przyjdzie mi wychowywac dziecko.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry