reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny wszystko jest ok ! Jest śliczny pęcherzyk ciążowy z pięknym cialkiem żółtym ... dziękuję za dobre słowa . Lekarz na tydzień kazał odstawić clexan i acard bo w środku jest kolorowo i za tydzień zobaczymy :)

To najwazniejsze! Wzięlas zwolnienie? Albo chociaz jakis urlop sobie wez kochana. I mocno wierz :*

A ja mam pytanie. Jutro rano robię krzywą cukrową. Jak z euthyroxem? Mogę wziąc po badaniu (tylko ze to juz chyba nie bede na czczo)?

@kas90 kochna dziękuję za wywołanie @magda1208 Tobie też u nas w miarę dobrze nigdy nie napiszę ze jest super bo się boję dziś mamy 22+6 z om lub usg 23+2 mała kopie też idę na krzywą w przyszłym tygodniu ja zawsze robiłam całkowicie na czczo ale nie wiem czy dobrze robiłam czy nie wróciliśmy wczoraj do domu z urlopu ale w sierpniu pojedziemy moze na kilka dni w góry jak będzie tak jak jest. Chciałam dziś robić chutney z wiśni ale u nas 32 stopnie i padam tak gorąco mi i paluchy trochę popuchły @Funia90 jak ty znosisz upał? Bo jesteśmy blisko :p

@czarna_mala kiedy mrl wynik?

@tusia404 trzymam kciuki za betę?

@Destino co u Ciebie?

@anetkruczek kochana trzymam kciuki wierz ze wszystko Bedzie dobrze ja odmawiam modlitwę do św Rity od spraw beznadziejnych jeśli wierzysz to pomódl się do niej

@bea25ta jak u was? Jaki dziś humorek

@nafoczka kiedy do pracy?

Ściskam wszystkie niewymienione brzuchatki całuję w brzuszek staraczką niezmiennie kibicuję i trzymam kciuki za II kreseczki

@anetkruczek Super wieści wczoraj podczas nowenny miałam ciebie w myślach i całą resztę.
@tusia404 Czekamy na super wynik.
@Porzeczka1234 Cieszę się że wszystko u was w porządku.

Kochane mam zapytanie od dzisiaj mam brać Clostilbegyt 2x1 tabletce czy któraś z was może się wypowiedzieć na temat tego leku jak czytam ulotkę to jestem trochę przestraszona zawsze zachodziła naturalnie ale teraz wiecie jak jest . Dziękuję

Porzeczko, krzywą to na pewno zupełnie na czczo będę robić, bez euthyroxu (tym bardziej, że badam też tsh). Ale nie wiem po prostu czy połknąć euthyrox po całym badaniu krzywej, czy mam już go nie brać, skoro będę po glukozie czyli nie na czczo.

@magda1208 closiberget nie wiąże się z nienaturalnym zachodzeniem w ciążę to tylko stymulacja owulacji i ciąży nie gwarantuje. Ja brałam ten lek możesz troszkę czuć się po nim ja beczka bo wodę zatrzymuje ale nie każda odczuwa ten objaw. Nie czytaj ulotki bo jak byś przeczytałam o encortonie w ciąży to byś padła :) pytaj co chcesz wiedzieć ? Kiedy idziesz na usg podczas cyklu tzn w którym dniu cyklu?

@kas90 mnie malina powiedział ze mam wziąć eutyrox po drugim pobraniu krwi także ja nie pomijam dawki

Dziewczyny mam do was pytanie. Jestem po piątym nieudanym transferze, 4 IVF:( Mam niedrożne jajowody, miałam niskie allo mlr ale po 3 szczepieniach wzrosło do 58,8%, i trochę zawyżone NK. Czy któraś was jest po szczepieniach i sie udało? Czy miałyście razem ze szczepieniami wlewy z intralipidu?? Jeden immunolog mi tak zalecił, drugi tylko szczepienia że wlewy moga mi zaszkodzić i znowu sie nie udało. Porażki są bardzo bolesne jak doskonale wiecie. Tylko raz byłam w ciązy (2 podejście do IVF) ale poroniłam w 6tc.
Czy po szczepieniach brałyście encorton?? Zawsze brałam przed tranferem a teraz mi zabronił po szczepieniach. Już sił brak. teraz miało się udać. 2 piękne zarodki a tu znowu d..a.
Jakie brałyście leki przed transferami pozytywnymi

reklama
U mnie @ brak ... testy z allegro nic tam nie pokazują . Już oswoilam się z myślą że nic z tego .
O 20 mam wizytę...mam nadzieje ze mnie nie zaleje to mnie chociaż zbada . Dziś ja wstałam lewa noga : /

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Aa, ty masz testy z Allegro, to one przecież nic nie pokazują.. nie masz jakiegoś facelle, Doz albo bobotesta?

Dziewczyny wszystko jest ok ! Jest śliczny pęcherzyk ciążowy z pięknym cialkiem żółtym ... dziękuję za dobre słowa . Lekarz na tydzień kazał odstawić clexan i acard bo w środku jest kolorowo i za tydzień zobaczymy :)
Super wiadomości!! Gratulacje :)

Kochane mam zapytanie od dzisiaj mam brać Clostilbegyt 2x1 tabletce czy któraś z was może się wypowiedzieć na temat tego leku jak czytam ulotkę to jestem trochę przestraszona zawsze zachodziła naturalnie ale teraz wiecie jak jest . Dziękuję
Ja brałam 1x2 kilka cykli 5-9dc. Fajnie, rosło więcej pęcherzyków 2 lub 3, wiec szanse większe. Nie żeby mi to pomogło w zajściu ;) No ale generalnie fajnie zwiększyć szanse.
Żadnych skutków ubocznych.
Zawsze tez miałam coś na endometrium bo bez tego przy clo endometrium jest tragiczne. Może nie od razu w pierwszym cyklu, ale mocno ogranicza jego rośnięcie. Także tym się jakoś nie przejmuj bo to wiadomo przy clo, tylko mów ginowi żeby coś na podrasowane endo ci dawał - jakiś estrogen.

Jak pecherzyki miały ok 20mm+ to dostawałam Pregnyl.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry