reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jestem i ja;)
Czuję się tak sobie, strasznie słaba jestem w te upały, nie mam na nic siły.. prawie codziennie rano mi słabo, tak jak w pierwszym trymestrze.. wizyta dopiero za 1,5 tyg i badania, zobaczymy co tam w mojej morfologii. A tak poza tym to jestem załamana dziewczyny, kilka dni temu zauważyłam że zrobiły mi się żylaki na wardze sromowej tej większej zewnętrznej.. :( na szczęście tylko z jednej strony, nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło, nie mam skłonności do żylaków, w rodzinie też nie ma, nie przemęczam się, śpię na lewym boku a i tak zrobiło mi się to dziadostwo.. wyczytałam że to przez wysoki progesteron i nacisk macicy na tętnicę, że się zdarza i ponoć jest niegroźne i znika samo po ciąży, ale i tak się niepokoję.. a wygląda to okropnie, wszystko opuchnięte i zgrubienia (przepraszam za dosłowny opis ). Miała któraś z Was coś takiego?
A z dobrych wieści to Malutka sobie bryka, ale w nocy jest spokojna:) i dziś skręciliśmy już łóżeczko:)

reklama
Neli uuu no to współczuję....Mnie odpukać teraz nawet dobrze - swędzenie już mi tak nie dokucza, nie mam obrzęków, nawet ta zgaga towarzyszyła mi tylko przez 2 dni i odpuściła. Skurcze też mam rzadko, strasznie nieregularnie i mało bolesne więc stawiam na te Braxtona. Jedyne co to faktycznie te upały są masakryczne - biorę 2-3 razy dziennie zimny prysznic i chodzę po domu tylko w ręczniku bo nie dałabym rady...A dzisiaj byłyśmy z Alą na basenie odkrytym bo szkoda mi jej strasznie było a ja mam rzut beretem. Ona się pluskała a ja poleżałam na ręczniku i czytałam książkę:-)
Ja już wylicytowałam wdzianko na jesień, jeden kombinezon na zimę już mam ( taki pełny z wycięciem na pas) a drugi z nóżkami kupuję przez OLX.Jeszcze tylko cieplejsza czapeczka na jesień i to byłoby na tyle:) Podobno w Lidlu w przyszłym tygodniu mają być rzeczy dla noworodków i małych dzieci.

Dziewczyny ja teraz tak mam że chodzę spać o 1-2 budzę się o 4-5, czytam książkę i usypiam ponownie.

dziewczyny a jak mam niedobor bialka S wynik 47 norma od 60 to może powinnam brac acesan 100mg a nie acard 75mg czy nie ma to dużego znaczenia bo aktywność protrombiny miesci się spokojnie w normie i bialko c tez , biore caly czas jeszcze clexane ale do bety to ja chyba zwariuje... a bialko A tez się bada ???? przepraszam ze zadaje takie głupie pytania brzuch pobolewa jak na @ ale trzymam się tego co pisalyscie :)))
a ktoras miała jeszcze gorszy wynik tego bialka S 47???

Neli moja kolezanka tak miala cale wargi chodzic siedziec nie umiala skonczylo sie na cc i musi je operowac teraz ale bardzo sie zmiejszyly jest pol roku po porodzie.

Balbinmalina usunęła konto.......
Truskawka sie loguje ale nie odp.
Koszyczek magdach gogac barabinka alusia i cala reszta
Agnieszkop jak czujesz sie skarbie? ???

Mimi miałam też niskie białko s i lekarka nie kazała mi zwiększać dawki tej substancji czynnej która jest w acardzie na większą np aspiryne. Pamiętam ze dość stanowczo to wtedy powiedziała. Nie wiem czy to nie zwiększa ryzyka skrzepów.

Kaira a ja zgubiłam to forum...Miałam problem z wejściem a teraz już w ogóle nie mogę znaleźć - przyśli mi jeszcze raz zaproszenie albo na priv skopiuj linka....

Mimi spokojnie, odetchnij, nie stresuj się:) Kiedy testujesz??

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :)
Ja was czytam cały czas, ale nie odzywam się, bo cóż ja niedoświadczona mogę wam doradzić w sprawie ciąży? :) Mocno kibicuję wam z całego serca!!!
Misiejku pisz więcej co u Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Balbina usunęła konto... Hmm... Może coś się stało?
U mnie po staremu. Wybyczyłam się na plaży nad morzem, teraz lecimy na Mazury, a potem praca, wiadomo - wrzesień, dzieci wracają do szkoły. No i jedyne co u nas się ruszyło to sprawa swojego mieszkania - szukamy intensywnie, bierzemy kredyt i się wprowadzamy (sytuacja nas zmusza). Życzcie powodzenia w szukaniu bo rynek mieszkań w mojej mieścinie nie jest za duży... :/
Truskaweczko co u Ciebie?
Pozdrawiam Was dziewczynki :*

enja ja już wiem ze wariuje ... a testuje albo w srode albo w czwartek dziś 7dpt a tak strasznie się boje i zastanawiam się wlasnie czy na to moje bialko acard 75 to nie zamalo... wsumie en acard już trochę wcześniej brałam jak się dowiedziałam o tej mutacji przy stymulacji tylko miałam clexane ale to nie ma znaczenia czy clexana czy acard byle cos było chyba (acexane bo bali się zebym się tam nierozkwawila a dużo niewaze) a przy transferze już i clexane i acard caly czas wsumie to zrobiłam jakies 3-4 dni przerwy na punkcje

gosia a niepamietasz wyniku??? martwię się bo niektóre biora albo aspirynę 100mg albo acesan 50mg 2xdziennie czyli tez 100mg i dotego tak jak ja clexane, a ja biore wlasnie ten acard 75 no i oczywiście clexane tylko się zastanawiam od czego to zależy???

Cześć Dziewczynki, ja juz znalazłam forum plociuchowe i tam skrobnełam :)
Barbinko dołącz do nas jak najszybciej, tam właśnie takie gadki prywatne a tutaj głownie ciążowe , chociaz mnie interesuje
wszystko co sie u Was dzieje :)
a jakiego mieszkania szukacie , na rynki wtórnym ?, co coś nowego ?

Gabi pytałas o te witamine, a wiec do tego co bierzesz, czyli feibion i kwas dołacz B6 3x dziennie i B12 raz dziennie, tylko kupuj oddzielnie te witaminy , nie jakis bcomplex itd.. w tych oddzielnych zawsze jest wieksza dawka.

Neli mam nadzieje że problem nie bedzie sie powiekszał, cyrki sie dzieją z ciałem w ciazy, ale coś za coś :(
moze lekarz cos pomoże, jakas masć itd..

Alokin moze malina chce odstawic claxane w związku z tym ze nie miałas wczesniej poronien, ale fakt ja tam tez bym sie bała odstawiac.
W sumie ta heparyna chyba jest całkowice bezpieczna, wiec moze jednak jak juz bierzesz nie ryzkowac odstawienia.
a swoja droga niezła kicha, tyle wydałas znowu na badania i to jedyne co powiedział ??

Ja byłam w sobote na kontroli szyjki i przy okazji usg, całe szczecie sie nie skróciła, te twardnienia brzucha tez juz mineły.
Młody nadal wiekszy o 6 dni :)), wazy juz 610 gram.
Przy okazji odebrałam tez swój posiew z szyjki i tez wyszedł ok, wiec w przyszłosci w razie pessara, juz mam to badanie z głowy..

reklama
Misiejek nie zamierzam odstawiać heparyny bez względu na to co mi napisze. Nie szkodzi ,mam refundowane więc biore do końca. Tak jak pisałam żałuje że pojechałam. Te 2 tyś. wydałabym na dziewczynkę. Teraz chodzę na wizytę co tydzień- tak się boję skracania szyjki i ubytku wód- koszmar :-(
Na osratniej wizycie moja gin powiedziała że po schodach mogę biegac ale jakoś mnie nie uspokoiła. Pewnie po ostatnich wizytach w szpitalu i tym że w brzuchu i pochwie ciągle mnie boli i kłuje- tyle to już trwa i nic nie odpuszcza. Jutro mam kolejną wizytę- już nie mogę się doczekać :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry