reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bobasek ja wierze, kiedys czesto stosowalam, bo antybiotyki na mnie nie dzialaly. Nawet kiedys sama sie tym zajmowalam. Jednak wiem tez, ze trzeba bardzo uwazac, bo jest wielu pseudonaturoterapeutow naciagaczy na kase. I jeszcze jedno, to ma sens jako terapia wspolpracujaca z medycyna konwencjonalna, a nie zamiast niej.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Destino dziękuje za odp zostalam podlączona pod jakies elektrody i po godzinie uslyszalam co w moim organizmie jest nie tak i fakt ze prawie wszystko mam potwierdzone przez lekarzy a wczesniej nie mowilam o chorobach ktore mam tylko nie dokonca wierze w leczenie kolezanka mnie namowila wiec poszlam mowie nic nie trace a moze zyskam

Zabiłyście mi ćwieka z tym folianem... Hmmmm. Wczoraj wrzuciłam w neta hasło homocysteina i teafilam na jakieś inne forum, gdzie dziewczyny pisały, ze brały po 5 jednostek folianu (nie 0,5 tylko 5) przez miesiąc, dwa, trzy. I że to chroni bardziej przed wadami niż standardowe 0,4 czy nawet 0,8. Stad moje wątpliwości.
Aaaa. I niby lekarze sugerowali im takie dawki przy MTHFR.
Na razie hak jyz dostanę ten 0,8 to chyba go wyjem? A po 30 dniach wrócę do standardu. Mam nadzieje, ze nue zaszkodzę :oo::confused:

@Destino kochana gratulacje bardzo się cieszę że z dzidzią wszystko dobrze

@dżoł trzymam kciuki za was robiłaś betę w odstępach 48 h ? Kochana wierzę że będzie dobrze

@kas90 ja właśnie z porzeczki robie chutnej dodaje np gruszkę albo porzeczki gruszkę i borówki jest pyszny uwielbiam. Jak się czujesz?

@Funia90 ja też bym pobzykociła ale się boję jak u was który to tydzień?

@magda1208 dziękuję u nas nie jest źle siedzę w Białymstoku i odpoczywamy czytamy książki jemy specjały zwiedzamy trochę . Jak u was? Który dzień cyklu? Trzymam mocno kciuki

@marshia ja brałam 0,8 metylowych i fembion natan 1 czyli łącznie 1,2 kwasu i b 12 oczywiście i b6 osobno

@bobasek1990 ja bym podeszłam z rezerwą do medycyny naturalnej tylko i wyłącznie z medycyną konwencjonalną jak @Destino pisała

Zabiłyście mi ćwieka z tym folianem... Hmmmm. Wczoraj wrzuciłam w neta hasło homocysteina i teafilam na jakieś inne forum, gdzie dziewczyny pisały, ze brały po 5 jednostek folianu (nie 0,5 tylko 5) przez miesiąc, dwa, trzy. I że to chroni bardziej przed wadami niż standardowe 0,4 czy nawet 0,8. Stad moje wątpliwości.
Na razie hak jyz dostanę ten 0,8 to chyba go wyjem? A po 30 dniach wrócę do standardu. Mam nadzieje, ze nue zaszkodzę :oo::confused:
Może chodziło o 5 ale zwykłego kwasu? Bo ginekolodzy przy mutacji często dają zwykly kwas w dawce 5 a nawet 15.

@Porzeczka1234, tak jak pisałam czuję się dobrze, chociaż typowo ciążowe dolegliwosci to mam, np bol kregosłupa po całym dniu, szybko się męczę no i strasznie mi duszno itp. Ale wiem, że to normalne i jakoś sobie nie krzywduję z tego powodu, bo cieszę się tym darem, który noszę pod sercem no i ciąża oprócz samego początku prawie bezproblemowa.

Ostatnia edycja:
@marshia ja tez bralam kwasu metylowy 0,8 wiekszasc zamawiajacych na iherb bralo tyle lub 0,4 z solgara. Takie moje spostrzezenia. Ja np teraz w ciazy dostalam przesylke od dobrej duszki i biore kwas foliowy metylowy 10mg . Bylam w aptece i zakupilam vit d3 i magnez z b6. Okazalo size po weciu 1 na opakowaniu napisane jest ,ze nie wskazane dla dzieci ponizej 12rz i kobiet w ciazy. Dziewczyny rzuccie okiem na wasze magnezy czy napisane jest zeby skonsultowac z larzem czy kategoryczne NIE STOSOWAC??

Dziekuje za wsparcie i mile slowa [emoji8] bete robilam w odstepie 52h i przyrost byl 50 %. I obliczylam miedzy sobota a sroda i wyszlo niby ok. W piatek powtorze.
1499920441-aaaaaa.jpeg

1499920448-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja myślę że dawka 800 nie jest za duża. Wcześniej na forum dziewczyny brały 1000 z iherb, ja za ich przykładem tez chyba pół roku. Potem w ciąży zeszłam na 800 i tak do końca ciąży i przez laktacje brałam a homocysteine wyjściowa miałam 9.6. Problem jest w tym ze w Pl ich nie kupisz a kupisz 400 i dlatego dziewczyny najczesciej biora ten (wg mnie malo) Także mysle ze nie zrobisz sobie tym nic złego ;)

Do góry