reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja myślę że dawka 800 nie jest za duża. Wcześniej na forum dziewczyny brały 1000 z iherb, ja za ich przykładem tez chyba pół roku. Potem w ciąży zeszłam na 800 i tak do końca ciąży i przez laktacje brałam a homocysteine wyjściowa miałam 9.6. Problem jest w tym ze w Pl ich nie kupisz a kupisz 400 i dlatego dziewczyny najczesciej biora ten (wg mnie malo) Także mysle ze nie zrobisz sobie tym nic złego ;)
Foczusiu:*, ale marshia myślała żeby brać 2x800. A tak jak piszesz, 800 1x1 byłoby moze lepiej przez 3 mies. Ale to i tak każda z nas musi sama podjąć decyzję niestety.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja myślę że dawka 800 nie jest za duża. Wcześniej na forum dziewczyny brały 1000 z iherb, ja za ich przykładem tez chyba pół roku. Potem w ciąży zeszłam na 800 i tak do końca ciąży i przez laktacje brałam a homocysteine wyjściowa miałam 9.6. Problem jest w tym ze w Pl ich nie kupisz a kupisz 400 i dlatego dziewczyny najczesciej biora ten (wg mnie malo) Także mysle ze nie zrobisz sobie tym nic złego ;)
Hm to jak mam 400ug brać 2xdziennie ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino - Cieszę się ogromnie :) Mam wrażenie, że mocno odetchnęłaś po tej wizycie! Zobacz, ile już za Tobą - prawie 13 tygodni, jak ten czas leci :) Dzidziuś był niewspółpracujący, ale najważniejsze, że żyje! Wstydniś jeden, malutki :))
To jest niesamowite, że mogłaś już liczyć paluszki i w ogóle :) Świetna sprawa! I zazdroszczę (pozytywnie) z całego serducha, ale wiem, że Tobie się ta dzidzia należy, tyle wycierpiałaś! :* Będziesz wspaniałą mamusią <3

@Funia90 - teraz czekamy na wieści od Ciebie! :*

@dżoł - póki nic nie wiadomo, nie trać nadziei. :* może to jakiś błąd w labo? to też się jednak zdarza...

@marshia - ja słyszałam o tym, że np. w Niemczech stosuje się o wiele większe dawki kwasu czy witamin i tak jak mówisz, tam dziewczyny nie łykają 0,5 tylko 5,0. Dawki kilkukrotnie większe niż my tutaj. Inni mają też B12 podawaną dożylnie, np. raz na tydzień (to np. w Polsce też ma robione moja Babcia, ale wiem, że w DE to częstsza praktyka).
Jaki jest jednak złoty środek? Tego nie wiem... Sama kwasu biorę 0.8...

A dziś w ogole mija rocznica od pierwszej mojej bety powyżej 5. Szlam na wyniki czując, ze bedzie dobrze, bo to tez urodziny mojej ukochanej zmarłej babci. Czułam, ze będzie pozytywna, ale hak zobaczyłam wynik 33 to się najnormalniej rozpłakałam w rejestracji. Ze szczescia. Takue wyczekane i wyproszone. No ale nuestety na krótko - wtedy tylko tydzień się cieszyłam.
Teraz tez chce mi sie ryczeć

@dzol ja mocno w Was wierze[emoji5]

@marshia mi gin chcial wcisnac 5mg a potem 15 mg ale on sie nie zna na mutacji.

@kas90 moze w drugim trymestrze bede lepiej sie odzywiala i licze na troche energii bo z ta kiepsko ostatnio u mnie:/

@Porzeczka1234 u mnie dzis 12t0d ,mam nadzieje ,ze dzidzi sie wierci[emoji5]a jak Wy sie czujecie z ksiezniczka?dalej jestescie na wyjezdzie czy juz w domku?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@dzol ja mocno w Was wierze[emoji5]

@marshia mi gin chcial wcisnac 5mg a potem 15 mg ale on sie nie zna na mutacji.

@kas90 moze w drugim trymestrze bede lepiej sie odzywiala i licze na troche energii bo z ta kiepsko ostatnio u mnie:/

@Porzeczka1234 u mnie dzis 12t0d ,mam nadzieje ,ze dzidzi sie wierci[emoji5]a jak Wy sie czujecie z ksiezniczka?dalej jestescie na wyjezdzie czy juz w domku?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie martw się, nie zmuszaj się za bardzo do produktów, które Ci nie wchodzą, bo będziesz miała wstręt do końca życia:D Mi to wyszło na dobre, bo jak przeszły mdłości to apetyt wrócił i jem teraz to czego nie mogłam (np:buraki, jajka,wędliny) ale np avocado to chyba przez lata nie tknę (a tak lubiłam;p)
Masz już 12 tydz, to niedługo powinno przechodzić :)

@Funia90 my wracamy w przyszłą środę czujemy się dobrze w miarę troszkę mnie brzuch rwie czasem jak nie mogę iść do wc a tak to nie narzekam dziś leje niemiłosiernie więc przeleżę dzień chyba haha. Brzuch rośnie z każdym dniem jest już spory jutro zaczynam 23 tydzień księżniczka bydluniowa kopie nie mogę narzekać.
Z twoją dzidzią na pewno dobrze

@dżoł moim zdaniem jest za długi odstęp czasowy miedzy betami czuję ze jest dobrze

@nafoczka jest juz dawno dostępny kwas 0,8 z solgara na allegro także śmiało można kupić

@bea25ta u mnie jest napisane na magnezie ze trzeba skonsultować z lekarzem w czasie ciąży a biorę asmag forte a dorośli i dzieci powyżej 12 roku życia 1-2-3 tabletki dziennie

Hej Dziewczyny!

@Funia90 kciuki za wizytę. Ja brałam kwas metylowany 2*0,4 a później jak homocysteina zeszła do 3,8 zeszłym na 1*0,4

@dżoł głową do góry!!Musi być dobrze.

Ja podobnie jak @kas90 po mdłości i potwornych wymiotach w pierwszych 14 tygodniach później powoli wracałam do jedzenia prawie wszystkiego ale bez zmuszania :-)

reklama
@bea25ta widac tam ze wiekszosc lekarzy jest za CC. Sala po CC jest albo 3os.albo 7 przedzielona do polowy sciana,polozne sa super tak na porodowce jak i na poloznictwie.
A lekarze tam wiekszosc widac bylo ze sie przejela mna zeby wszystko dobrze sie skonczylo ze po takich przejsciach. Mimo ze to klinika to nie maja tam duzo takich przypadkow jak my bo slyszalam jak rozmawiali wiec daja z siebie 200 %
Gdybym miala wybierac poszlabym tam raz jeszcze,zmienilabym tylko lozka [emoji23]
Maja remontowac ten oddzial wiec moze Ty zalapalbys sie juz na nowy [emoji6]

Destino gratuluje udanej wizyty,nieustannie trzymam kciuki.

Burczus,Roxie,Magda kciuki za II [emoji110][emoji110][emoji110]

My juz od wtorku jestesmy w domu. Pierwsza noc byla ciezka,nieprzespana ale dzisiejsza juz super [emoji18]
Malutki pieknie je od samego poczatku,a ja nie moge sie na niego napatrzec.
I kazdej z Was takiego cudu zycze [emoji4]

Do góry