reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@dzol to ze teraz przyrost jest maly o niczym jeszcze nie przesadza. Nie chce robic tez zludnej nadziei, ale czasem powoli sie rozkreca i takie "slabe" przyrosty ( pamietaj ze prawidlowy przyrost nie musi wynosic 100%, wystarczy 66%) maja dzis imiona i biegaja cieszac rodzicow. To trudna chwila dla ciebie, choc jeszcze o niczym nie przesadza. Wez leki i niestety nie pozostaje nic innego jak czekac. Kochana jestem z toba i wierze, nawet za ciebie moge wierzyc w twoja kruszynke. Szepne za was slowko do Nieba, niech wam obficie blogoslawi i doda sily do walki. Cuda sie zdarzaja. Wciaz w nie wierze

Tak @bea25ta dla mnie kazda moja ciaza jest cudem niezaprzeczalnym

@marshia zbijanie homocysteiny to nie tylko kwas foliowy ale odpowiednie dawki kwasu, wit b6 i b12. Dlatego stworzyli modulator homocysteiny. Mozesz brac te metyle, ale jesli nie zbilansujesz odpowiednio dawek, homocysyeina spadac nie bedzie. Jakie byc dokladnie powinny, tego nie wiem. Nic jednak nie zbija homocysteiny tak szybko jak buraki. Nie wiem co maja w sobie, ale swietnie dzialaja. A w ciazy sa idealne na zaparcia.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino metylowane b6 mam 0,25 2x1, B 12 1000 1x1. Sok z buraka od dziś tez wdrozylam. Pewnie nue będę pic codziennie, ale postaram się o regularność

@marshia ja na dzien dzisiejszy nie przelknelabym soku z buraka a wczesniej pilam[emoji4]tak mi sie gusta zmienily smakowe[emoji39]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, a mam wątpliwość odnośnie dawki folianu. Kupiłam standardowe 0,4, ale biorę 2x1.
Mój cudny doktorek powiedział, ze 0,4 będzie tez ok, bo niby ta homocysteina nue jest straszliwe straszna (jak dla mnie 8,9 to jest).
Teraz już zamówiłam 0,8 i chce brać tez 2x1, żeby mieć dawkę, która będzie bardziej uderzeniowa. Żeby szybciej poradzić sobie i z homocysteiną i prwnie zawyżonym kwasem foliowym nieprawidłowym.
Co sądzicie? 1,6 będzie ok? Czy za mało? Czy za dużo??????
Wg mnie stanowczo za dużo. Ja łykałam 0,4

@dżoł, trzymamy kciuki!

@Destino, zrobiłam już chutney z porzeczki, dodałam przyprawy, czerwona cebulkę, skórke pomarańczy i wyszło pyszne :) Dzięki za pomysł :)

@Funia90, ja przez pierwszy trymestr też nie piłam soku z buraka. Teraz już bez problemu:)

reklama
Do góry