reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Asia2104 - jaką dokładnie masz mutację? Czy doszło u Ciebie do poronienia samoistnie, czy ... ?[/QUOTE]

Ja jestem heterozygotą przy mutacji MTHFR c677t. Ciąża obumarła i musiałam miec przerwana w szpitalu. Nie przerwała się samoistnie. Ale z tym kwasem foliowym to sama nie wiem. Po poradzie Pani genetyk zaczęłam brać metylowane formy i po badaniu wyszło bardzo wysokie przekroczenie poziomu...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo to dobry wybór jest specyficzny sztywny na początku ale myśli o wszystkim dziś sprawdzano mi przepływy noth jesli dobrze napisałam a nigdy ich mi nie sprawdzał nawet nie wiedziałam ze istnieją.
Ja mu ufam mimo że płacę za to słono ale nie żałuję złotówki wydanej. I jeszcze jedno ja zawsze zadawałam mu mnóstwo pytań pytałam po co dlaczego proponowałam jakieś rozwiązania wyczytane odpowiadał cierpliwie byl czasem wkurzony czasem mówił ze to on jest lekarzem ale zawsze cierpliwie i spokojnie
Ps dziewczyny w ciąży kazał mi brać wapno od jutra ze względu na clexan i osteoropoze która może być takie info może komuś się przyda

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 hm właśnie u mnie też ciągle były jasne aż do dzisiaj ... mam cykle 29dniowe ... owulację czułam wczoraj lub dzisiaj ale tak mi się wydawało najwyraźniej teraz lewy jajnik czuje jak cholera takie kłucia ;/ dziś 16dc ... a przytulanki od niedzieli ... ;/ a podobno po teście ow jest po iluś tam godz ... no i znowu cykl stracony bo pewnie za szybko były starania ale w życiu bym się nie spodziewała ,że tak późno ow będzie ;/

@Porzeczka1234 już mnie funia dziś pocieszala , ale naprawdę byłam w szoku że test wyszedł dzisiaj dopiero a czytałam że ow występuje do 2dni po nim . Nigdy ich nie robiłam nastawialam się na ow wcześniej. Coz teraz łobuzy się muszą wykazać [emoji14] ja zadowolona ze test zadziałał bo myślałam że nie reaguje na mnie [emoji23]
A co do Ciebie to cudnie ze będzie córcia pozazdroscic[emoji7] zdroweczka [emoji8]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powiem Wam tylko jedno,nawet jesli jestescie wyluzowane to w momencie kiedy zajdziecie niestety ale to moze sie zmienic ,a juz na pewno jakby tfu,tfu cos sie dzialo.
Ja bylam bardzo wyluzowana ale jak zaszlam to nabralam troche stracha ,moze i przez przeciwnosci.
Ale pewnie jakby nie bylo krwawien to i tak bym sie bala.
Inaczej nie potrafie.
Boje sie ale jestem opanowana i staram sie dobrze radzic ze stresem zeby nie zaszkodzic dziecku.
Nawet z zywa krwia jak sama jechalam na ip to wmawialam sobie ,ze poki nie ma diagnozy to tylko spokoj mnie uratuje.
Takze kazda z nas gdzies tam po drodze spanikuje,a ta droga niestety jest dluga.
Musimy byc gotowe psychicznie ,aczkolwiek uwazam ,ze czas (przynajmniej w moim przypadku) niczego nie zmienia.
Malo tego im dluzej bym czekala tym bardziej bym sie zastanawiala nad wszystkim.
Czy ciaza bylaby po 2 miesiacach czy po roku od starty to mysle ,ze przezylabym ja tak samo.
Jestem dorosla i panuje nad emocjami[emoji4]

@anetkruczek tez sie zakochalam[emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Funia i ja sie z Toba zgadzam. Moja ciaza od poczatku jest idealna. Zero boli,krwawien a mimo to strach mnie nie opuszcza. Na kazde usg szlam ze scisnietym sercem i zastanawialam sie czy napewno wszystko jest w porzadku.
Niestety nasze ciaze choc czasami "spokojne" zawsze beda pelne strachu.

reklama
Na dobranoc :) każdej z osobna życzę spełnienia marzeń :) słodkich snów :*

19511388_1587032351341143_8791417694181338033_n.jpg

Załączniki

• 19511388_1587032351341143_8791417694181338033_n.jpg
    19511388_1587032351341143_8791417694181338033_n.jpg
    70,5 KB · Wyświetleń: 359
Do góry