reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Marthi moj jak go zapytalam czy bedzie mi robil zastrzyki to to odwaznie odpowiadal ze TAK a jak trzeba bylo zrobic to sie zastanawial pol godziny [emoji23][emoji23] ze juz wole sama sobie robic [emoji6]

@susana odpoczywaj jak najwiecej,juz jestescie coraz blizej [emoji4]

Dziewczyny mam szybkie pytanie w którym dniu cyklu badamy progresteron i inne hormony jadę na pobranie krwi ponieważ ostatnio źle się czuję mam zespół jelita drażliwego i refluks i ostatnio boli mnie w okolicy nerek . Więc chcę zrobić badania. Przy okazji chciałam sprawdzić te hormony bo tylko estradiol badałam. Dziękuję

Progesteron możesz zbadać 7dpo żeby wiedzieć czy była owulacja.
Prolaktyne możesz ewentualnie w ok 11dc badać. Ja zbadałam w 3dc prolaktyne to w klinice nOvum mi mówili ze zle, ze powinnam w 11dc.

A reszta w 2-3dc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@susana super że się odezwałaś byle do przodu kochana juz mało zostało.

@magda1208 2-3 dzień? Co chcesz jeszcze zbadać?Prolaktyna środek cyklu niech mnie ktoś poprawi jesli się mylę

@iveo co ci dokładnie wyszło? Ja mam mutacje mthfr A1298 i ta C677T i to jest trombofilia wrodzona. Ja miałam mrl 28% przed szczepieniami i jednak się zdecydowaliśmy na szczepienia ale jak mi wyszły źle inne badania immunologiczne właśnie. Jesli masz lekarza ktory da Ci steryd i clexan i nie chcesz się szczepić to próbuj bez szczepień ja się bałam. Zresztą 2 poronienia to nie przypadek moim zdaniem robiłaś kariotypy?

@Liluli jak się czujesz?

@iveo ja mam MTHFR c677t, vR2 i pai-1 (triche to brzmi jak nazwy z gwiezdnych wojen ) - taka księżniczka Leia z każdej z nas .
Kariotypy ok. W pon idę do ginekologa po wytyczne, recepty.
Jak mi nie będzie chciał nic przepisać, będę szybko zmieniać gin ma takiego, który wiem, ze daje heparynę. Co do dalszej immunologii tez zapytam czy warto drążyć temat

Ps. Gdzie się robi allo?

@bertha @Porzeczka1234@marthi Dziękuję za odpowiedź dzisiaj mam 13dc więc chyba nie wiele mogę zbadać. Chciałam zbadać prolaktynę i progresteron . Po zatym dodatkowo NK i Homocysteiną .Ostatnio źle się czuję choruję na zespół jelita drażliwego i refluks mam dzisiaj wizytę u mojego gastrologa. Do tego chcę zrobić usg nerek trzustki i wątroby ponieważ boli mnie w okolicach nerek. Nie wiem jak na to wszystko wpływa encorton, który biorę między 8-12dc.

Ostatnia edycja:
@kas90 te mutacje które mam wyszły mi w teście DNA przy okazji badania MTHFR i V leiden
Genetyczka powiedziała że te moje mutacje ma 3/4 społeczeństwa i są lekko zakrzepowe ale niby nie mają znaczenia
W następnej ciąży że względu na 3 już niewyjaśnione straty i tak mi proponują Clexane
Tylko pytanie czy próbować na tym Clexane czy mimo wszystko zagłębiać się w immunologie
Czy ktoś się szczepil przy takim allo???
Ja bym się jeszcze gdzieś skonsultowała. Miałaś już 3 straty, to nie przypadek.

A dziewczyny - te które macie MTHFR C - to mocno zwiększone ryzyko ZD, uszkodzenia twarzoczaszki itp poczytałam i się przeraziłam. Robiłam wczesniej kariotyp i jak wyszedł prawidłowy to byłam spokojna. A teraz.... Jak sobie radzicie ze swiadomiscią tego? Czy nie analizujecie tego aż tak jak ja....?

reklama
A dziewczyny - te które macie MTHFR C - to mocno zwiększone ryzyko ZD, uszkodzenia twarzoczaszki itp poczytałam i się przeraziłam. Robiłam wczesniej kariotyp i jak wyszedł prawidłowy to byłam spokojna. A teraz.... Jak sobie radzicie ze swiadomiscią tego? Czy nie analizujecie tego aż tak jak ja....?
Też mam tę mutację, dlatego przysługują przy niej badania prenatalne. Ale witaminki metylowe temu zapobiegają, także bądź dobrej myśli! Na wątku nafoczki jest artykuł o mutacjach a ZD

Do góry