reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Tak, ręce mi opadają naprawdę, ten lekarz do którego chodzę jest chyba mało kompetentny skoro kazał mi odstawić clexane. Na gwałt muszę znaleźć kogoś dobrego w Warszawie

Agnieszko teraz dobra opieka najwazniejsza, jak masz niedaleko do warszawy, to od razu na IP dobrze pojechac,
ja po poronieniu miałam świetna opiekę w szpitalu św zofii na ulicy żelaznej.
Szczerze to granda, jak sie Toba teraz zajeli:-(

Jesli chodzi o lekrzy prywatnych w wawie, to świtne jest dr ruszkowski, na codzień pracuje w szpitalu na inflanckiej,
Lekarz- anioł, zna sie na trudnych ciażach,
telefon 603257061 gabinet Polna 52/103 pon,środy,piatki po 15
Jego bym polecała, w zwiazku z tymi krwiakami itd, bo bardzo dobrze zna sie na takich sprawach anatomii itd

Super są tez wszyscy lekarze z przychodni Babca medica 22 637 50 01 lub 22 530 10 00,praktycznie kazdy z nich pracuje na codzień w szpitalu sw zofii, moj nazywa sie Marcin Wieczorek, tylko rzadko przyjmuje i zapisy trzeba robić duzo wcześniej, ale byłam tam tez u wielu inncy, bo przeciez latam jak na "sraczke" i kazdego mogę polecic.
Dr. Radziszewska, Dziąg, Zioło , Napiórkowski.
poczytaj o nich na znany lekarz, jest dużo opinii...

Powodzenia, bedzie dobrze;-);-)

Misiejku czytałam ostatnio najnowszą poglądówkę o porodach przedwczesnych (skurcze, szyjki, itp.:). Nigdzie na świecie nospy nie stosują (mój lekarz też odradza, ze względu na możliwość zmiękczenia-zwiotczenia szyjki). Tzw floppy-baby symdrom występuje raczej po relanium, po nospie rzadko- działa ona na mięśnie gładkie a nie poprzecznie prążkowane. Ja zażywam ją bardzo rzadko. Dodatkowo w Polsce nagminnie stosuje się tokolizę siarczanem magnezu podczas gdy uważa się , że dawka terapeutyczna zbliżona jest do toksycznej więc nie ma sensu. Potwierdzone jest jedynie działanie fenoterolu i jeszcze jednego leku z tej grupy na a.. a i to krótkotrwale. Ogólne magnez p.o., ewentualnie pessar/szew i w szpitalu fenoterol +sterydy. U nas w kraju wszyscy są przewrażliwieni w sprawie ciąż- na nasze szczęście:)

Karola dzięki, jak zawsze można liczyć na konkretną odpowiedz:-)
a powiedz jaką Ty masz "konsystencje" brzucha, w dotyku powinien być taki dosć twardawy jak np. szczupłe udo ;-)
bo ja juz sama nie wiem czy nie przesadzam z tym wszystkim:baffled:

Mi mi- Kochana Ty już po transferze pewnie... Relanium brałam 2 godziny przed transferem. Potem pozwolili brać nawet 2 razy dziennie- ja brałam raz ale w środku dnia jakoś...
lutkę przed transferem miałam 600- jakoś w 10dpt zrobiłam progesteron i miałam jakoś 25 więc zwiększyłam sobie na 900 i potem mój lekarz mi to podtrzymał. Jakoś tak to było:) odpowiednik encortonu brałam 3 dni przed transferem. Acard oodstawiłam jakoś na 2 dni przed transferem a heparynę włączyli jakoś tuż po transferze. Już mi się to miesza trochę ale tak to chyba było:) trzymam za Was mocno kciuki:)

Misiejku- kurka mi też tak twardnieje brzuszek i też mnie to martwi:( lutkę biorę teraz 400 na dobę. Do magnezu moja lekarka nie przywiązuje wagi. Za to mówi, że mogę dołożyć sobie lutkę lub wziąć relanium...

Misiejku, kurcze zawsze myślałam , że mam szczupłe uda ale są o wiele bardziej miękkie niż brzuch;) Brzuch ma konsystencję jak po wigilii (albo innym wielkim obżarstwie:), a jak się napina to jest zauważalnie twardszy.. U mnie od ok 18tyg w okolicy prawego dołu biodrowego napina się taka gulka, z czasem coraz większa- to podobno pupa:) Jak masz skurcz to czujesz nietypowe napięcie i twardość całej macicy, nie boli, ale jest nieprzyjemne i trwa chwilkę, jak zmienisz pozycję to przechodzi... Miałam to tylko kilka razy chyba po 25tyg i od tamtego czasu już umiem rozróżnić skurcz od zabaw młodego:)

Zula to możesz dorzucić magnez, na pewno nie zaszkodzi.

hehe, tez sie własnie czuje jak bym kilka dni od stołu nie wstawała :), a swoja drogą mam potworny apetyt ostatnio.
no własnie u mnie poza ta twardością, żadnych innych objawów..
a jak młody pupe wypina chyba tez czuje czasami, tak w jednym miejscu sie wybrzrusza , przeważnie w okolicy pepka , brzuch sie robi takie niekształtny, az sie płakac chce ze szczescia:-)

reklama
Dziewczyny mam głupie pytanie- niektóre pracują w służbie zdrowia więc może pomożecie. Dostałam skierowanie od mojego lekarza na badania połówkowe na NFZ do innego miejsca niż byłam na pierwszych badaniach No i poszłam w zeszłym tygodniu a dzisiaj do mnie dzwonią z tej kliniki w której byłam na pierwszym badaniu i mi babka mówi, że nie mam umówionego badania na drugie i że umawia mnie na piątek bo przecież nie chcę chyba żeby mi przepadło. Ja byłam zaskoczona i podziękowałam i już i teraz nie wiem... Można iść 2 razy na połówkowe na NFZ? Kusi mnie żeby iść bo mam blisko to raz a dwa, że i tak muszę tam podjechać bo jeszcze nie odebrałam wyników z PAPPA ale nie wiem czy ktoś nie będzie miał z tego problemów... Wiecie coś na ten temat?​

Do góry