reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Aditko ja leżałam na ginekologii a byłam pacjentką Malinowskiego który jest tam ordynatorem więc myślę że po prostu taki mi się trafił lekarz na dyżurze. Zresztą On powiedział że tylko w Polsce są takie zwyczaje że ratuje się ciąże do 12t - generalnie totalny burak:no:

reklama
Agnieszko, zastrzyki sa i daja w szpitalu. No przynajmniej moim ... Proluton, kurcze nie wierze ze nie maja.

Enya, taka niestety jest prawda z ratowaniem ciazy do 12tc... Wiec sie w sumie cieszmy.

Eeee ja nocnym markiem jestem jak karmie mlodego i go odbijam :p ogolnie to mi chlopak nawet daje pospac :-) jeszcze...

Mam jeszcze do Was pytanie dotyczące badań komórek NK. W ofercie laboratorium są 2 pozycje: 1) ocena obecności komórek NK oraz 2) subpopulacje limfocytów T i liczba limfocytów B + NK. Które badanie powinnam zrobić i o czym mówi to drugie badanie?

Acardu i clexane nie biorę od czwartku,lekarz stwierdził, że to może nasilić krwawienie. Co o tym myślicie, ja już nie wiem co mam myśleć.

Ja mialam w ciazy 10cm kreiaka odlozyli mi w szpitalu acard ale fraxiparine zostawili... A krwawilam ponad miesiac... Z clexane bym nie rezygnowala ale nie ja jestem lekarzem. Wierze ze z fasolcia wszystko w porzadku :-)&&

Agnieszko Jak zaczełam plamić lekarka zmiejszyłą mi clexane 0,6 na o,4 i odstawili Acard. Wprowadziłam duże dawki duphastonu i luteiny. Jak przestałam clexane zostało już na 0,4 i acard. Zrób sobie powtórną bete, może zmien na mniejsza dawke clexane, i niech kos porzadnie sie toba zajmie. Ja w wAS wierzę

Agnieszka mój lekarz też nie odstawiał leków przy krwawieniu... Clexan miałam brać cokolwiek by się nie działo , a acard w razie nasilenia krwotoku odstawić... Wydaje mi się, że jeśli ktoś zdiagnozował u Ciebie poronienie w toku jak pisałaś, to powinien zostawić Cię na oddziale, zbadać 2x betę i rozpoznanie potwierdzić albo wykluczyć... Jakiś dziwny ten oddział w twoim mieście...

Agniesiu ja dokładnie jak dziewczyny Fraxi brałam cały czas, odstawiłam tylko acard a jak plamienie sie skończyło to zaczęłam brać go od nowa. Nie odstawiaj heparyny!!! Podejście w Twoim szpitalu jakoś mnie nie dziwi w tym sensie że spotkałam się z różnym olewactwem i dziwnym podejściem do tematu poronienia i ciąży po poronieniu. Też słyszałam różne teksty.... Ale jeśli tak Cię olewają to jedź do innego szpitala - masz do tego pełne prawo. U mnie w Kielcach są 3 a ja 2 już zaliczyłam i wiem że w razie W mam jeszcze ten ostatni w odwodzie:)

enja ja musiałam odstawić acard na 9dni przed punkcja i w zamian dostałam clexane ponieważ bal się lekarz ze się rozkwawie ale od soboty biore już i acard i clexane a dziś mam transfer :))) ty mialas inseminacje wiec tobie nikt punkcji nie robil i dlatego bralas acard przez caly czas od dziś wlasnie tez biore kw foliowy zamiast 5 to 15mg a jak działa acard a jak clexane bo pisalas ze to nie to samo ??? a encorton bralas odrazu po inseminacji czy po pozytywnym tescie????

zula ty relanium bralas przez 10dni po 5mg na wieczor??? a przed transferem 2godz tez bralas??? a progesteron 900mg bralas jeszcze kilka dni przed transferem i nie mialas już zmienianej dawki po transerze ??? ja mam luteinę 600mg dowcip... i 3x1 duphaston a clexane i acart ty tez mialas przepisane i bralas po transferze czy tez kilka dni przed transferem kochana przepraszam ze tak ci glowe zawracam ... a jak się czujecie ??? :)))) dziś mam transfer relanium mam wlasnie brac od dzisiaj i tak strasznie się boje ze i tym razem będzie jak zawsze :((( transferują 2 biecio-dniowe i trzy na zimowisko :))) choć tyle ze cos zostało do mrozenia bo tak zalezalo mi żeby cos zamrozić :)))

reklama
Agniesznko nie pisałam , ale myślę o Tobie cały czas i wierze ze bedzie dobrze, uważam tak jak Dziewczyny że acard poki co można odstawić, ale claxanu raczej nie.
Daj znac koniecznie po dzisiejszej wizycie.

Alternatywa z tej sobpopulacji itd bez lekarza to raczej nic sama nie odczytasz, nam Malina to zlecał niby jako decyzja czy maja byc szczepionki, generalnie kazda z nas miala cos w tym rozjechane.
Tak na prawde w niepłodnosci i poronieniach, najwazniejsze sa te komórki NK, wiec chyba radziłabym zrobić własnie na ich poziom,
i aktywnosc tez jest bardzo wazna, tylko badania na aktywnośc nie wszędzie robią.

Mimi acard ma działanie długotrwałe, a claxane takie krótkotrwałe, doraźne.
Encorton brałam od 6 dnia po IUI, tylko pewnie inaczej sie bierze w razie transferu , a inaczej tak jak ja czy Enya na poronienia.
Powodzenie dzisiaj !!!!, trzymam kciuki zeby sie udało!!!!

Ja własnie wróciłam od lekrza, bo ostatnie dni brzuszek ma strasznie twardy, i juz sama nie wiem czy taki pownień byc ciażowy ???
Wy jakie macie ???
bo oprócz tej twardości nie mam ani skurczy , ani bólu, tylko wiekszosc czasu cały twardy , a odpuszcza tylko na moment.
No w kazdym razie lekarz nie zbagatelizował tego , usg szyjki wyszło ok, nawet ciut dłuższa niż ostatnio :-)
do tego 3x2 magnezy dziennie ( tak jak polecała Karol ten Magne B6), luteina dowcipną i nospa forte 3x1 dziennie.
Do tego pobrał posiew, w razie jak by szyjka jednak zaczeła sie skracac, byc przygotowanym na pessar.

a Dziewczynki jak to jest z ta nospą , podobno sa opinie lekarzy że moze wywoływać wiotczenie miesni u dziecka ?

Ostatnia edycja:
Do góry