reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Liluli, to musiała mieć wyraźne wskazanie w wynikach do stosowania heparyny (np. V-leiden czy zespół antyfosfolipidowy) w przeciwnym wypadku, z tego co zauważyłam P. jest na nie.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@matulkaa dobrze ze masz leki :) a ja to już teraz nie wiem ... jedni lekarze tak inni tak....kogo słuchać :< ja mam encorton i clexane do tego acard i dupek ;/
ROxie, dobrze masz, spokojnie. Ja mam ten sam zestaw co ty, bo jak matulkaa mówi my się nie szczepilysmy ( a matulkaa była u mojej lekarki).
Chociaż są lekarze co dają encorton po szczepieniach (np wybitny Malina)i też się udaje. Każdy lekarz trochę inaczej działa, ale trzeba ktoremus zaufac i wierzyc:)
@matulkaa, a mnie zawsze clexane wypisywała. Ciekawe od czego to zależy (moze dlatego, że od początku clexane brałam). Muszę się dopytać.
TO jak będziesz dzwonić się rejestrować, to mów od razu, że doktor kazała za 2 tygodnie i Cię wpiszą na godzinę.

Ostatnia edycja:
Dzięki @kas90 za radę [emoji8] będę dzwoniła jutro, chcę połączyć doszczepianie u Sachy z wizytą w Słomnikach. Mam nadzieję, że ogarnę terminy [emoji56]
Nie wiem, od czego to zależy, może chciała ulżyć trochę mojemu portfelowi, bo biorę jeszcze accofil, który mocno uderza po kieszeni [emoji13] (neoparin - 3,20 a clexane - 35,49 za 10 strzykawek robi małą różnicę) dostałam receptę na refundację [emoji7] hurrra.

@kas90 wiem, wiem widziałam info na stronie. Tak, dziś stóweczka.

ps. nasza Pani doktor zna i doktora Malinowskiego i jego metody leczenia, uważa jednak, że steryd poleca jak leci wszystkim po szczepieniach, często niepotrzebnie. Porównała stosowanie encortonu jako gaszenie pożaru ogniem. Szczepienia i steryd mają wzajemnie wykluczające się działanie. Ale co lekarz to inna teoria. Mi ulżyło, że mam heparynę, bo na tym zależało mi najbardziej.

reklama
Do góry