reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia wartosci w gornej granicy swiadcza o tym, ze zaczyna sie cos dziac, lub bylo na rzeczy i wraca do normy dlatego trzeba to wnikliwie zbadac nie tylko powtarzajac te same badania. Niektorym uaktywniaja sie problemy z krzepliwoscia tylko w ciazy. Byla na forum taka dziewczyna. Trzeba ci znalezc takich, ktorzy dadza ci heparyne. Jesli do tego masz mutacje mhtfr a w wywiadzie rodzinnym nadcisnienia, zylaki, czy tego typu choroby to walcz o swoje i nie daj sie zbyc.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na wynik MTHFR czekam dopiero, a żylaków i nadciśnienia brak w rodzinie (No może dziadek 1 cos tam miał - ale rodzice nie)
Poczekam spokojnie na genetykę teraz. A w międzyczasie oczywiście poczytam :)

Laseczki kochane. Mam pierwsze wyniki dzisiejszych badań.
Spece i znawczynie tutejsze - chyba są ok? tak wynika z norm, prawda?
Jeszcze czekam na przeciwciała przeciwbeta2glikoproreinie i te wysłane do genetycznych.
I pytanie :( jak nic nie wyjdzie to co dalej???? Przecież musi być Jakus powód? :(

Białko c 134% norma 70-140
Białko s 122% norma 55-124
Antykoagulant tocznia 1,08 ujemny przy 0,8-1,1
Homicysteina 8,98 norma 4,4-13,56
25OH D 41,03
Przeciwjądrowe ANA < 0,50
P/c kardioplinowe igM < 2,0
P/c kardiolip igG < 2,0

Hmmmmmm.... 670 zł wydane niepotrzebnie jak się okazuje - wiec co dalej

Homocysteina do zbicia.
Te 3 pierwsze na krzepliwość są przy samej górnej granicy. Clexane i acard by się przydał. Ja mam antykoagulant 36,5 przy normie do 38 i lekarka mówiła, że to już może z innymi czynnikami, zwłaszcza w ciąży dawać jakieś komplikacje.

@marshia antykoagulant tocznia odpowiada za poronienia nawykowe dobrze ze robiłaś p/ciala przeciwbeta. A jakie masz normy dla ana i p/ciał kardio? Robiłaś czynnik V Leiden? Ile jesteś po poronieniu bo moze Ci to wszystko skacze jak jesteś w ciąży jak @Destino napisała

Kilka zdjęć z sesji
1497977256-aaaaaa.jpeg

1497977270-aaaaaa.jpeg

1497977280-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 to dobry genotym. Tylko aa jest nienajlepsy z genotypem c2 meza niebezpieczny. Pozostale sa w porzadku.
Na necie jest juz coraz wiecej informacji o tym. Zwykle to prace doktorskie, ale calkiem niezle.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Poronienie miałam wywołane tabletkami 2 tygodnie temu. Zarodek przestał się rozwijać już pod koniec 6 tygodnia.
Na MYHFR, pai, V leiden czekam jeszcze pewnue ze 2 tygodnie.
A normy:
ANA: wynik ujemny < 1,5, wynik dodatki => 1,5 mój: < 0,5 Ratio
Normy dla kardio:
Igg: wynik ujemny < 20. Mój: < 2,0
Igm: wynik ujemny < 13. Mój: <2,0

Do góry