reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia wartosci w gornej granicy swiadcza o tym, ze zaczyna sie cos dziac, lub bylo na rzeczy i wraca do normy dlatego trzeba to wnikliwie zbadac nie tylko powtarzajac te same badania. Niektorym uaktywniaja sie problemy z krzepliwoscia tylko w ciazy. Byla na forum taka dziewczyna. Trzeba ci znalezc takich, ktorzy dadza ci heparyne. Jesli do tego masz mutacje mhtfr a w wywiadzie rodzinnym nadcisnienia, zylaki, czy tego typu choroby to walcz o swoje i nie daj sie zbyc.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na wynik MTHFR czekam dopiero, a żylaków i nadciśnienia brak w rodzinie (No może dziadek 1 cos tam miał - ale rodzice nie)
Poczekam spokojnie na genetykę teraz. A w międzyczasie oczywiście poczytam :)

Laseczki kochane. Mam pierwsze wyniki dzisiejszych badań.
Spece i znawczynie tutejsze - chyba są ok? tak wynika z norm, prawda?
Jeszcze czekam na przeciwciała przeciwbeta2glikoproreinie i te wysłane do genetycznych.
I pytanie :( jak nic nie wyjdzie to co dalej???? Przecież musi być Jakus powód? :(

Białko c 134% norma 70-140
Białko s 122% norma 55-124
Antykoagulant tocznia 1,08 ujemny przy 0,8-1,1
Homicysteina 8,98 norma 4,4-13,56
25OH D 41,03
Przeciwjądrowe ANA < 0,50
P/c kardioplinowe igM < 2,0
P/c kardiolip igG < 2,0

Hmmmmmm.... 670 zł wydane niepotrzebnie jak się okazuje - wiec co dalej

Homocysteina do zbicia.
Te 3 pierwsze na krzepliwość są przy samej górnej granicy. Clexane i acard by się przydał. Ja mam antykoagulant 36,5 przy normie do 38 i lekarka mówiła, że to już może z innymi czynnikami, zwłaszcza w ciąży dawać jakieś komplikacje.

@marshia antykoagulant tocznia odpowiada za poronienia nawykowe dobrze ze robiłaś p/ciala przeciwbeta. A jakie masz normy dla ana i p/ciał kardio? Robiłaś czynnik V Leiden? Ile jesteś po poronieniu bo moze Ci to wszystko skacze jak jesteś w ciąży jak @Destino napisała

Kilka zdjęć z sesji
1497977256-aaaaaa.jpeg

1497977270-aaaaaa.jpeg

1497977280-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 to dobry genotym. Tylko aa jest nienajlepsy z genotypem c2 meza niebezpieczny. Pozostale sa w porzadku.
Na necie jest juz coraz wiecej informacji o tym. Zwykle to prace doktorskie, ale calkiem niezle.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Poronienie miałam wywołane tabletkami 2 tygodnie temu. Zarodek przestał się rozwijać już pod koniec 6 tygodnia.
Na MYHFR, pai, V leiden czekam jeszcze pewnue ze 2 tygodnie.
A normy:
ANA: wynik ujemny < 1,5, wynik dodatki => 1,5 mój: < 0,5 Ratio
Normy dla kardio:
Igg: wynik ujemny < 20. Mój: < 2,0
Igm: wynik ujemny < 13. Mój: <2,0

Do góry