reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Porzeczka, może będziemy spisywać nasze menu i przepisy i potem wydamy książkę dla kobiet w ciąży z takim gotowcem, hehe:D Oczywiście wytnie się ta czekoladę i bitą śmietanę;p
Możemy coś się tam wytnie pominie i będzie. Jak napisałaś o tych naleśnikach wyjechałam samochodem 5 km za miasto i truskawki z pola kupiłam ser i do dzieła bo ślinka leciała marzy mi się restauracja własna ale nie mam odwagi mąż namawia może kiedyś teraz myślę jak nakarmić bydlunia :p:p

reklama
Cześć dziewczyny
@Marthi pytała w środę o plamienie implantacyjne. Ja za 1 i 2 razem nie miałam nic. Teraz miałam ok tygodnia po owulacji 2-dniowe plamienio-krwawienie. Najpierw brązowe plakuenua na papierze podczas wizyty w toalecie, na drugi dzień trochę krwi. To był dokładnie 24 dxien mojego cyklu. 26 zrobiłam test i beta była 67.
No ale teraz już po wizycie wcszpitalu - na szczęście skończyło się na tabletkach przez 3 dni. I obyło bez kolejnego łyżeczkowania.
Mam spis od lekarza co robić w pierwszej kolejności: białko c i s, V-leiden, MTHFR, homocysteine. Żeby za miesiąc na kontroli po poronieniu mieć jyz wyniki.
Resztę z Waszej listy powiedział, żeby na ten moment odpuścić i zobaczymy co wyjdzie z tych, które wypisałam

Witajcie. Czy któraś z Was potrzebuje termin do dr przybycienia? Mam do oddania na 20 czerwca. Muszę zrezygnować a może którejś z Was się przyda.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Po co ci ten omega 3 teraz kolejna tabletka. Ja kupiłam olej lniany i piłam łyżeczkę dziennie albo robiłam częściej sałatki i tam dodawałam bądź do jogurtu myślę że to lepsze posunięcie. Ale jeśli bardzo chcesz to kup ja tylko tak doradzam

Ja też mam mthfr i teraz biorę fembion natan 2 + dha tam jest zwykły kwas i ten metylowy i jest jeszcze pregna plus + dha tam tez jest kwas metylowy i zwykły ale te witaminy bierze się w 2 trymestrze
Porzeczka
Kochana mylisz te kwasy ......
Omega 3 to wyciągi ze świerzych ryb !!!!!Głównie z dorsza ...
Natomiast omega 6 to wyciągi roślinne .Tych kwasów dostarczamy organizmowi więcej i nie trzeba ich tak suplementować sztucznie tabletkami
Teraz w ciąży radzę jednak zakupić sobie po 12 tygodniu każdej dziewczynie omega 3 .Ja kupuje omega 3 z solgara .
Można również brać Mama dha i tam są te kwasy ale ja nie biore bo jest tam też zwykły kwas foliowy

@susana kochana olej lniany ma właśnie kwasy omega 3 ok 45% składu i ma też te kwasy omega 6.
I te rozne pregny i fembiony mają dha osobną tabletke czyli tez omega 3 i to chyba potrzebujemy po 12/13 tygodniu ciąży bo jemy zbyt mało ryb.
Mnie się wydaje ze do 12/13 tygodnia nie potrzebujemy sie suplementowac dodatkowo wystarczy ten olej ktory dodatkowo jest bardzo zdrowy i ma wiele zalet na cerę cykle itd

Dziewczyny zobaczcie jak kochana @kas90 spelnila moja zachcianke [emoji16][emoji4]
Czekam tylko az M wroci i mi podsmazy ,mniam[emoji5]
Dziekuje raz jeszcze Kasiu[emoji8]
1497028331-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No super dziewczyny ,ale się rozpisałyście dzisiaj na temat kulinarnych podbojów he he . Same pyszności dzisiaj na forum przydałybyście się u mnie bo ja niestety nie lubię i nie potrafię gotować. Za to kocham sprzątać . Cieszę się , że u was wszystko zmierza w dobrym kierunku i jesteście radosne oby tak dalej.

reklama
Do góry