Dziewczyny, ja z pytaniem. Dzisiaj ktoś mi powiedział, że absolutnie w ciąży nie można się opalać! A ja codziennie wystawiałam się na 20 minut na słońce (oczywiście z brzuchem w cieniu i do momentu, aż nie poczułam żadnego zgrzania). Chciałam łapać witaminy ze słońca, no i skóra w końcu się poprawiła. Co o tym myślicie?
reklama
@bertha kora nadnerczy to organ znajdujacy sie nad nerkami. Takie male ustrojstwo. To drugie dhea mowi o tym samym co pierwsze. Policystyczne jajniki nie zawsze nie daja owulek. Czasem owulacja jest ale sa slabe jajeczka. Do tego chodzi w parze z chorobami tarczycy. Tez amh mowi czy masz pcos czy nie. Wiem ze sie denerwujesz, al mysle ze naprawde twoj wynik jest spowodowany stymulacja. Jakbys odczekala caly cykl i poczekala az hormony wroca do normy to twoj wynik bylby bardziej miarodajny. Tu jest taki dzial porady eksperta mozesz do nich napisac, mysle ze ci odpowiedza. Woj googletez ma duzo artykulow o podwyzszonym dhea. Tylko pisza o wszystkim. Jak bedziesz czytac zebys sie nie przerazila, bo czesto wiecej sobie wyobrazamy niz rzeczywistosc pokazuje.
@nafoczka wspomnialam was na koronce. Trzymajcie sie dzielnie i duzo zdrowka dla calej rodziny
@marzycielka juz jest lepiej. Zwiekszylam dupka, wzielam spasmoliny i powoli sie normuje. Jestem tylko zmeczona. U nas od 4 t ciagle cos. Dluzy mi sie. Wytrzymam byle dzidziol zdrowo sie rozwijal rosl i zyl.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@nafoczka wspomnialam was na koronce. Trzymajcie sie dzielnie i duzo zdrowka dla calej rodziny
@marzycielka juz jest lepiej. Zwiekszylam dupka, wzielam spasmoliny i powoli sie normuje. Jestem tylko zmeczona. U nas od 4 t ciagle cos. Dluzy mi sie. Wytrzymam byle dzidziol zdrowo sie rozwijal rosl i zyl.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Porzeczka1234
Fanka BB :)
@bertha chyba raczej chodzi o jakość komórek ale wydaje mi się ze @Destino ma rację to stymulacja jest odpowiedzialna za taki wynik
@kas90 ja tez codziennie prawie jeżdżę na działkę i też posiedze na słoneczku 15-20 min później idę do cienia czasem posiedze 10 min godzinę w cieniu później 10 i zmykam pod kasztana albo na werandę zadaszona. Ja mam brzuch dodatkowo nakryty recznikiemi oczywiście bluzkę na ramiączkach. Powiem tak mnie lekarka powiedziała ze mam się nie opalać do czerwoności bo temp ciała rośnie po poparzeniu slonecznym ale 10 czy 20 min nie zaszkodzi
@kas90 ja tez codziennie prawie jeżdżę na działkę i też posiedze na słoneczku 15-20 min później idę do cienia czasem posiedze 10 min godzinę w cieniu później 10 i zmykam pod kasztana albo na werandę zadaszona. Ja mam brzuch dodatkowo nakryty recznikiemi oczywiście bluzkę na ramiączkach. Powiem tak mnie lekarka powiedziała ze mam się nie opalać do czerwoności bo temp ciała rośnie po poparzeniu slonecznym ale 10 czy 20 min nie zaszkodzi
U
użytkownik m
Gość
Hello,
Nafoczuśzdróweczka dużo dla Wiktorka, i siły dla Ciebie bo kto jak nie Mamusia musi mieć siłe i cierpliwość jak maluszek chory i wszystko doskwiera
dziewczynki chwile mnie nie było ale poprostu nie mam czasu przepraszam ze nie odniosę się do postów bo czytam trochę ale po łebkach,
Destino dużo wiary
Funia a jak u Ciebie z dolegliwościami?jakieś smaki
Kas faktycznie chyba lubisz gotować bo czyta się z wielkimi podziwem skł Twoich potraw, pogłaskaj brzusia i mieszkańca malutkiego
buziaki dla brzuchatek i staraczek
Nafoczuśzdróweczka dużo dla Wiktorka, i siły dla Ciebie bo kto jak nie Mamusia musi mieć siłe i cierpliwość jak maluszek chory i wszystko doskwiera
dziewczynki chwile mnie nie było ale poprostu nie mam czasu przepraszam ze nie odniosę się do postów bo czytam trochę ale po łebkach,
Destino dużo wiary
Funia a jak u Ciebie z dolegliwościami?jakieś smaki
Kas faktycznie chyba lubisz gotować bo czyta się z wielkimi podziwem skł Twoich potraw, pogłaskaj brzusia i mieszkańca malutkiego
buziaki dla brzuchatek i staraczek
Funia90
@kas90 mysle ,ze te kilkanascie minut nie zaszkodzi no i smaruj sie bo w ciazy moga sie podobno przebareienia od slonca robic[emoji4]
W sumie to zadna kobieta w ciazy nie uniknie slonca,chocby nawet spacerujac[emoji4]
@mickey* u mnie zadnych objawow[emoji4]hmm czy to dobrze czy zle to wrozyc nie bede [emoji4]
Jesli chodzi o smaki to jem codziennie lody ,ale umowmy sie ,ze poza ciaza bardziej sobie odmawiam ,a jak juz jestem w ciazy to mam wymowke,bo smaki to ja mam caly okragly rok,jestem zarlokiem wiec wiesz[emoji16]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W sumie to zadna kobieta w ciazy nie uniknie slonca,chocby nawet spacerujac[emoji4]
@mickey* u mnie zadnych objawow[emoji4]hmm czy to dobrze czy zle to wrozyc nie bede [emoji4]
Jesli chodzi o smaki to jem codziennie lody ,ale umowmy sie ,ze poza ciaza bardziej sobie odmawiam ,a jak juz jestem w ciazy to mam wymowke,bo smaki to ja mam caly okragly rok,jestem zarlokiem wiec wiesz[emoji16]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Bo w końcu jest czas na rozsądne opalanie, codziennie po troszku, ja kocham słońce i zmarzluch raczej jestem. Tak to co roku było tygodniowe ostre opalanie na urlopie i koniec, bo byłam w pracy
Z tymi przebarwieniami będę uważać, tym bardziej, że zawsze mam piegi od słonca. A filtrem się nie smaruje, bo wtedy wit D się nie wytworzy, a i tak nie jestem na tyle długo na słońcu, żeby mnie spiekło w jeden dzień.
Co do gotowania, to uwielbiam, faktycznie. Dziś do caprese na kolację zrobiłam proste pesto: oliwa, natka pietruszki, bazylia, szczypior, pestki dyni, sol, pieprz- polecam na hemoglobinę i smak!
Z tymi przebarwieniami będę uważać, tym bardziej, że zawsze mam piegi od słonca. A filtrem się nie smaruje, bo wtedy wit D się nie wytworzy, a i tak nie jestem na tyle długo na słońcu, żeby mnie spiekło w jeden dzień.
Co do gotowania, to uwielbiam, faktycznie. Dziś do caprese na kolację zrobiłam proste pesto: oliwa, natka pietruszki, bazylia, szczypior, pestki dyni, sol, pieprz- polecam na hemoglobinę i smak!
bobasek1990
Hej kobietki czytam Was codziennie ale się nie odzywałam dopiero dzisiaj kamien z serca mi spadł dostalam wynik kariotypu(prawidlowy) ale czas bardzo stresujący cieszę się z wyniku ale to juz drugi cykl staraniowy po badaniu mlr i sie nie udalo robie testy owulacyjne i jestem pewna ze trafiamy w te dni moze za bardzo chcemy wczesniej zachodzilam odrazu moze czerwiec bedzie tym miesiącem bardzo Was pozdrawiam i kibicuję
reklama
susana
Soory dziewczyny że dopiero teraz sie odzywam ale miałam troche zamieszania i obowiązków ..
Destino
Cieszę się że już jest lepiej u Ciebie Przy skórczach ,można brać dziennie do 6 tabletek magne b 6.
Mnie nospa nie pomaga
Teraz biorę spasmoline i jest lepiej albo tylko mi sie wydaje .......
Ja nie biore dupka tylko lutke 2× 100
No i jak już bardzo mnie boli to wtedy wchodze pod taki dobrze ciepły prysznic i to przynosi dużą ulgę !!!!!!!!
Porzeczka
Zwiększ tak jak piszesz o dwa lub trzy dni po 25 mg więcej
Czyli 4 lub 5 dni bierz po 100
Asiu
Piękny synunio !!!!!!!!!!
Podrawiam całą resztę naszych kobitek
Destino
Cieszę się że już jest lepiej u Ciebie Przy skórczach ,można brać dziennie do 6 tabletek magne b 6.
Mnie nospa nie pomaga
Teraz biorę spasmoline i jest lepiej albo tylko mi sie wydaje .......
Ja nie biore dupka tylko lutke 2× 100
No i jak już bardzo mnie boli to wtedy wchodze pod taki dobrze ciepły prysznic i to przynosi dużą ulgę !!!!!!!!
Porzeczka
Zwiększ tak jak piszesz o dwa lub trzy dni po 25 mg więcej
Czyli 4 lub 5 dni bierz po 100
Asiu
Piękny synunio !!!!!!!!!!
Podrawiam całą resztę naszych kobitek
Podziel się: