reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam moje kochane
Nie wiem która z was pytała jak tak chłopaki ale wierzę że każda miała to na myśli :)
Właśnie wróciłam z Wikusiem z nocnego SOR a dokladnie po SOR bylam w przychodni na zastrzyku bo na Sor nie miał kto go zrobić dziecku.. :( ale po kolei
Wikus ma zapalenie obu uszu i ropien na migdałku czyli angine ropna, temp 39.6 i zastrzyki 2x domiesniowo na 7 dni a ze zaczął wymiotowac to już nie jechałam do przychodni tylko do szpitala prosto... no i oczywiście obudziłam panią doktor i zastrzyku na miejscu tez nie miał kto zrobić :(
Nie dam rady odnieść się do tego co piszecie ale całym ♡ jestem z wami

reklama
Cześć dziewczyny. Wczoraj odebrałam informacje (beta), ze 3 z kolei ciaza konczy się niepowodzeniem. 1 w 5 tygodniu (wiec bardzo szybciutko), 2 - w 8 tygodniu stwierdzone puste jajo (zabieg) i teraz w 7 tygodniu zarodek przestal się rozwijać. Nawet nie doczekaliśmy się serduszka. Badania genetyczne w porządku, cała infekcyjna sprawa (toxo, cyto itp), anatomiczna, hormonalna ok (chyba, ze nagle cos zadziało sie z tarczycą - jeszcze w polowie poprzedniegio roku był TSH 1,67, nie sprawdzałam wczesniej FT4, plemniki ok. Wiem, że pozostaje immunologia do sprawdzenia. W pon ide do szpiuatal, jesli samo nie pójdzie do tego czasu. Czy ktoras z Was jest z Wrocławia i poleca specjaliste w tym temacie tutaj na miejscu?
Hej,
przykro mi :(
Ja jestem z Wrocławia, ale niestety nie znam żadnego specjalisty od immunologii tu.. Jakbys kogos znalazła, to daj znac.

Zdrówka dla Wikusia!

Kochane dziekuje. Dzis wcale nie jest lepiej boli mnie to caly czas wlasciwie. Nie wiem czy to nerwy czy cos sie dzieje. Nie chce panikowac i leciec na IP. W domu bylo ok. Najgorzej w pracy bo tu siedze. Az mi glupio pisac bo nie chce wyjsc na panikare i glupio mi ze u mnie ciagle jakis problem

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Nie musi Ci być głupio daj spokój. Lepiej nam pomarudzić może razem na coś wpadniemy.

@Porzeczka1234 chyba nawet jedna mnie ugryzła heh piecze mnie ręka.

@Destino leć na ip. Susana brała to co już bierzesz plus magnez

@nafoczka dopiero doczytałam ...zdrówka dla Wikusia i Tobie siły :* będzie dobrze !

Dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie i dostałam od lekarza żelazny zestaw pewnie jak większość z Was
Oczywiście jak to ja nie dopytałam kilku istotnych rzeczy . Pomożecie ? wiem że tak samo borykacie się z dawkowaniem tego wszystkiego . Ale po kolei .
Więc tak mam clexane , encorton , acard ,dupek , no i do tego witaminy i folian solgaru , i rano letrox . Mam mutacje A1298C w u. heterozygotycznym i niedoczynność tarczycy ale obecnie unormowałam do 0,90 czekam na dzisiejszy wynik z homocysteiny .
Moje pytanie :
1. Czy w ciąży można brać metylowane witaminy ? tak jak brałam do tej pory B6 i < B12 do ssania > czy zamienić je na jakies prenatal duo ?
2. Jak przechowujecie teraz clexane na tym upale ? w lodówce za chłodno ;/
3. Bierzecie encorton ? macie jakieś skutki uboczne tego sterydu ? ;/ trochę mam stracha ale niby ma dac więcej pozytywów niż negatywów ;/
4. Jak dawkować to wszystko czasowo , żeby nie namieszać ?
5. Suplementować jeszcze magnez , wit D , omega3 ?

Dziękuję :*

W ciąży jeszcze nie jestem ale mam teraz ow i mam nadzieję testować niedługo . Mam to wszystko brać od 16-25dc jak będą 2 kreski nie przerywac a jak @ to wiadomo ...ale oby jej nie było .

Ostatnia edycja:
reklama
To te moje witaminy metylowane może któraś z Was bierze takie w ciąży ?
20170601_212804.jpg

Załączniki

• 20170601_212804.jpg
    20170601_212804.jpg
    395,9 KB · Wyświetleń: 411
Do góry