reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Foczka, duzo zdrówka dla Wikusia!!!

Marshia niestety nie pomogę, jestem z Poznania.

Destinka tez mysle zebys jechała na IP.

Roxie - wybacz. Ja jestem zielona poki co w żelaznym zestawie... jak widac po mojej sygnaturce nie miałam go. Ale chętnie dowiem sie tez co Ci dziewczyny podpowiedzą.

Btw. Ktore witaminy metylowane zsiesz? Bo ja łykam wszystkie a teraz mi sie przypomniało ze kiedys czytałam w necie cos faktycznie ze powinno sie ktoras ssać [emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
To te moje witaminy metylowane może któraś z Was bierze takie w ciąży ?
Zobacz załącznik 809059
Ja brałam identyczny zestaw witamin do 14 tc.
I identyczne leki jak ty + duphaston (dostałaś jakiś progesteron? jesli nie, zbadaj koniecznie jego poziom 7/8 dni po owu i po teście+
Ja łykałam w zaleceń:
6.45 euthyrox na tarczycę na czczo,
7.15- po pół godz od euthyroxu jem sniadanie i łykam encorton (najlepiej go łykać przed 8.00, bo się lepiej wchłania, a przy śniadaniu dlatego, żeby nie zajechać żoładka i unikałam do sniadania mleka, bo nie wiedziałam czy nie ma wpływu).
8.00 acard 75
10.00 duphaston
11.00magnez
ok. 13-14 do obiadu: D3, b6, b9, b12
17.00 magnez
20. clexane (12 godz po acardzie)
22. duphaston (12 godz po pierwszej dawce)

P.S. Do ssania jest ta b12

@kas90 dziękuję pięknie :* tak mam dupka 2x1 na wstępie mówił ze zwiekszymy dawke jak trzeba bedzie , pominełam go jakos wyzej :) Przepraszam że pytam ale jest nas tak dużo , donosiłaś z tymi lekami czy jestes w trakcie ciąży ?:* a już widzę w opisie :D
Odczuwasz skutki uboczne tego encortonu ? ja mam D3+magnez+K w jednej tabletce jakie polecasz ? a omega nie bierzesz tak ? czemu 2xmagnez ? ja musze sprawdzić znowu wit D zeby nie przedobrzyc ale ostatnio miałam poziom niewystarczajacy czyli ten po środku

Ostatnia edycja:
Jestem w 18 tygodniu i wszystko ok :)) !!! Też miałam 2 wczesne poronienia teraz schodzę już z dawek leków.
Też miałam dupka 2x1, a przy krwawieniu dołożyła mi lek. i brałam 2x2.
Nie miałam żadnych skutków ubocznych po lekach oprócz pryszczatego czoła, teraz jest już lepiej.
Clexane trzymam w lodówce, a zapas w chłodnej piwniczce.
Acard i encorton łykałam od 12 dc do @, duphaston od 20 do 25 dc, a clexane od testu. Magnez wprowadziłam jakoś na początku ciąży.

Edit: Nie widziałam, ze dopisałaś :) Kwasy DHA łykam od 14 tygodnia.
Magnez: łykam asmag, on ma małą dawkę (20) w tabletce, więc dziennie łykam 4 tabletki asmagu. Mozna nawet więcej, mnie tyle wystarcza, nie mam skurczy itp.
Wit D3 biorę w kroplach 2000j (taką:Link do: Witamina słońca D3 w kroplach 20 ml cholekalcyferol olej słonecznikowy tokoferol naturalna witamina d - Sklep Naturalna Medycyna) Za miesiąc gdzieś zbadam poziom D3 . Potasu nie przyjmuje, bo mam bardzo wysoki poziom i nie potrzeba mi :)

Ostatnia edycja:
@kas90 to super że wszystko dobrze :) to też inne zalecenia miałaś ale chyba wie co mówi skoro mi tak kazał i się nic nie stanie :)
Edit: Czyli na razie nie musze się dodatkowo faszerowac tymi witaminami wystarczy mi to co mam :D ostatnio badałam w kwietniu magnez potas itd miałam w normie tylko D3 miałam coś 21

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie doczytałam ze to moje dhea jest w innych jednostkach niż Destino ty normę podawałam, wiec faktycznie mam przekroczona ponad 3-krotnie normę.. kuzwa, co to oznacza. Co to jest ta kora nadnercza? Gdzie to ustrojstwo jest?
Zrobiłam to badanie bo niedobór może powodować słaba jakość komórek wiec chciałam ewentualnie suplementowac a ja mam tak dużo tego. Jeszcze było badanie dhea-s04. Ale zrobiłam tylko to czyste dhea.

A zespół policystycznych jajników co oznacza - ze nie rośnie pęcherzyk, ze nie ma owu, wiec tego nie mogę mieć bo mam zawsze owulke i regularne cykle.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry