reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Foczka, duzo zdrówka dla Wikusia!!!

Marshia niestety nie pomogę, jestem z Poznania.

Destinka tez mysle zebys jechała na IP.

Roxie - wybacz. Ja jestem zielona poki co w żelaznym zestawie... jak widac po mojej sygnaturce nie miałam go. Ale chętnie dowiem sie tez co Ci dziewczyny podpowiedzą.

Btw. Ktore witaminy metylowane zsiesz? Bo ja łykam wszystkie a teraz mi sie przypomniało ze kiedys czytałam w necie cos faktycznie ze powinno sie ktoras ssać [emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
To te moje witaminy metylowane może któraś z Was bierze takie w ciąży ?
Zobacz załącznik 809059
Ja brałam identyczny zestaw witamin do 14 tc.
I identyczne leki jak ty + duphaston (dostałaś jakiś progesteron? jesli nie, zbadaj koniecznie jego poziom 7/8 dni po owu i po teście+
Ja łykałam w zaleceń:
6.45 euthyrox na tarczycę na czczo,
7.15- po pół godz od euthyroxu jem sniadanie i łykam encorton (najlepiej go łykać przed 8.00, bo się lepiej wchłania, a przy śniadaniu dlatego, żeby nie zajechać żoładka i unikałam do sniadania mleka, bo nie wiedziałam czy nie ma wpływu).
8.00 acard 75
10.00 duphaston
11.00magnez
ok. 13-14 do obiadu: D3, b6, b9, b12
17.00 magnez
20. clexane (12 godz po acardzie)
22. duphaston (12 godz po pierwszej dawce)

P.S. Do ssania jest ta b12

@kas90 dziękuję pięknie :* tak mam dupka 2x1 na wstępie mówił ze zwiekszymy dawke jak trzeba bedzie , pominełam go jakos wyzej :) Przepraszam że pytam ale jest nas tak dużo , donosiłaś z tymi lekami czy jestes w trakcie ciąży ?:* a już widzę w opisie :D
Odczuwasz skutki uboczne tego encortonu ? ja mam D3+magnez+K w jednej tabletce jakie polecasz ? a omega nie bierzesz tak ? czemu 2xmagnez ? ja musze sprawdzić znowu wit D zeby nie przedobrzyc ale ostatnio miałam poziom niewystarczajacy czyli ten po środku

Ostatnia edycja:
Jestem w 18 tygodniu i wszystko ok :)) !!! Też miałam 2 wczesne poronienia teraz schodzę już z dawek leków.
Też miałam dupka 2x1, a przy krwawieniu dołożyła mi lek. i brałam 2x2.
Nie miałam żadnych skutków ubocznych po lekach oprócz pryszczatego czoła, teraz jest już lepiej.
Clexane trzymam w lodówce, a zapas w chłodnej piwniczce.
Acard i encorton łykałam od 12 dc do @, duphaston od 20 do 25 dc, a clexane od testu. Magnez wprowadziłam jakoś na początku ciąży.

Edit: Nie widziałam, ze dopisałaś :) Kwasy DHA łykam od 14 tygodnia.
Magnez: łykam asmag, on ma małą dawkę (20) w tabletce, więc dziennie łykam 4 tabletki asmagu. Mozna nawet więcej, mnie tyle wystarcza, nie mam skurczy itp.
Wit D3 biorę w kroplach 2000j (taką:Link do: Witamina słońca D3 w kroplach 20 ml cholekalcyferol olej słonecznikowy tokoferol naturalna witamina d - Sklep Naturalna Medycyna) Za miesiąc gdzieś zbadam poziom D3 . Potasu nie przyjmuje, bo mam bardzo wysoki poziom i nie potrzeba mi :)

Ostatnia edycja:
@kas90 to super że wszystko dobrze :) to też inne zalecenia miałaś ale chyba wie co mówi skoro mi tak kazał i się nic nie stanie :)
Edit: Czyli na razie nie musze się dodatkowo faszerowac tymi witaminami wystarczy mi to co mam :D ostatnio badałam w kwietniu magnez potas itd miałam w normie tylko D3 miałam coś 21

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie doczytałam ze to moje dhea jest w innych jednostkach niż Destino ty normę podawałam, wiec faktycznie mam przekroczona ponad 3-krotnie normę.. kuzwa, co to oznacza. Co to jest ta kora nadnercza? Gdzie to ustrojstwo jest?
Zrobiłam to badanie bo niedobór może powodować słaba jakość komórek wiec chciałam ewentualnie suplementowac a ja mam tak dużo tego. Jeszcze było badanie dhea-s04. Ale zrobiłam tylko to czyste dhea.

A zespół policystycznych jajników co oznacza - ze nie rośnie pęcherzyk, ze nie ma owu, wiec tego nie mogę mieć bo mam zawsze owulke i regularne cykle.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry