reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Kwiatuszekk23 ale horror z tą pępowiną... Mojej znajomej niestety synuś się owinął w 38 t.c. i zmarł :( nie zdążyli go uratować... a ona - 3 dni po w śpiączce... nie mogli jej odratować, tyle krwi straciła podczas cc. Na szczęście z firmy oddawali krew od nas (ja akurat byłam na L4 bo byłam świeżo po poronieniu też) i odratowali ją, ale dzieciątko... niestety pochowane :(

@agatush - dzięki za podsunięcie pomysłu mi i @bentula ;) Mnie jakoś te chleby odpychają i na szczęście nie czuje mega chęci jedzenia ich! :p

@nafoczka - dziękuję! niemniej to jest witamina B12 i B6, a ja powinnam chyba jeszcze B9 przyjmować, osobno, prawda ? B9 to kwas foliowy, a w tym z B12 wydaje mi się, że może go być mało... Jak myślisz?

Ostatnia edycja:
reklama
@bentula polecam z herbapolu koper włoski 2 saszetki wieczorem parze z jedną saszetka miety po jakiś 5 dniach ruszyło a wierz ze miałam podobnie do Ciebie troszkę na początku pobolewa brzuch jak jesteś bardzo zatkana bo to wszystko sie tam na początku przesuwa przepraszam za dosłowność i jem codziennie truskawki ale uwierz ze jest tak dobrze ze juz nie pamiętam kiedy było tak dobrze.

@burczuś chodzi mi właśnie o podrasowanie jajka moja lekarka mówi że ono jest wtedy takie w pełni wartościowe a z doświadczenia powiem Ci ze my które jesteśmy pod ciśnieniem ciąży ( czytaj szczepienia się kończą) to z tymi dziewczynami z ktorymi mam kontakt po stymulacji każda zachodzi stąd moje zapytanie czy nie chciałabyś spróbować

@Avita ja również uważam dzidzia duża a o mamę tez trzeba dbać

Moja córka urodziła się w 37 tygodniu 2 dniu i nic jej nie było. A na zaparcia bardzo dobra i bezpieczna w ciąży jest laktuloza.

@Marthi polecam się ;-) ja też nie zapycham się chlebem ale czasami mam ochotę nie będę kłamała :-p ale fakt że od ponad roku jestem na diecie totalnie bezglutenowej i sporo rzeczy wypróbowałam na sobie.

A co do pizzy - bo ktoś tutaj też coś pisał, dobra jest pizza z biedronki bezglutenowa, ale ona rzadko się pojawia . Jak kiedyś zamówiłam na mieście to ledwo zjadłam bo też mi nie smakowało

@Kwiatuszekk23 ale horror z tą pępowiną... Mojej znajomej niestety synuś się owinął w 38 t.c. i zmarł :( nie zdążyli go uratować... a ona - 3 dni po w śpiączce... nie mogli jej odratować, tyle krwi straciła podczas cc. Na szczęście z firmy oddawali krew od nas (ja akurat byłam na L4 bo byłam świeżo po poronieniu też) i odratowali ją, ale dzieciątko... niestety pochowane :(

@agatush - dzięki za podsunięcie pomysłu mi i @bentula ;) Mnie jakoś te chleby odpychają i na szczęście nie czuje mega chęci jedzenia ich! :p

@nafoczka - dziękuję! niemniej to jest witamina B12 i B6, a ja powinnam chyba jeszcze B9 przyjmować, osobno, prawda ? B9 to kwas foliowy, a w tym z B12 wydaje mi się, że może go być mało... Jak myślisz?
No kwas to oddzielnie musisz kupić tez go na allegro znajdziesz 400 z Solgar, tak to inaczej b9

Tez polecam ciężarówkom i dzieciom lactulose :)

@Kwiatuszku z serca dziekuje za apel [emoji8] To cenna dla mnie uwaga.

@magda1208 @kas90 @Porzeczka1234 dziewczyny serdecznie dziekuje za odzew ale przyznam ze juz boje sie brac lekow na wlasna reke bo jak wiadomo luteina zageszcza krew a wiekszej dawki cleksanu nie dostane.

Musialam sie troche odciac bo myslalam ze eksploduje. Dufaston nie wychodzi w badaniach ale ponoc tworzu dobre srodowisko dla zarodka. Tak musze i ja myslec. Wczoraj mialam apogeum strachu, ale bol byl juz nie do zniesienia. Co cudaczek sie ma z taka matka waristka. Poszlam dzis do luksmedu i znow dostalam tylko dufaston. Pani powiedziala bym nie zwiekszala sama dawki, bo moze sie zaczac zluszczac sluzowka i bedzie problem. Dala badania hcg i do zobaczenia za 10 dni. Zrobila usg ale sie zbytnio nie przykladala jako ze jeszcze niewiele widac. Mam pecherzyk niezmierzony i w srodku klaczek. Nie moze jeszvze stwierdzic czy to zarodek, ale jak na ten moment wszystko jest w najlepszym porzadku. Dzis mnie brzuch nie boli wiec i spokojniejsza jestem

@marzycielka81 pierwsze badanie mialam na tzw zywca. To nie boli jsk wszystko jest w porzadku. Tylko ja mialam juz rozlegla endomede wiec sie nie udalo. 2 w znieczuleniu w szpitalu ale powiedzieli ze sie wiercilam za mocno, a ze nie chcieli na sile to sie nie udalo. Okazalo sie ze mam w tym miejscu skrecone mocno jelito. Za 3 razem prywatnie udalo sie choc lekaz juz chcial rezygnowac. Zasypiasz a jak sie budzisz to nic nie pamietasz i wdzystko tak szybko sie odbywa. Nie ma sie co bac. Dobrze ze wytna. U mnie w okreznicy byl polip. Wycieli z naddatkiem. Za kilka lat mogl byc nowotwor. Ja sie cieszylam bo taki pizdzik a tyle przez niego bylo problemow. Potem wszystko jak reka odjal wiekszosc dolegliwosci przeszla. A przygotowanie tez fajne. Moge co jakis czas czysvic jelita. Poczujesz sie po tym duzo lepiej i cera bedzie ladniejsza [emoji1]

@Burczus jest nadzieja dopoki nie ma @. Mnie tez meczyly biale testy. Wez gleboki oddech... idz na spacer... rozluznij sie. Ah latwo sie mowi... z dystansu latwiej podejmowac decyzje.

@porzeczka dobrze radzi z koprem wloskim bo rzeczywiscie jest dobry. Uzywam kazdy rodzaj kopru prawie do wszystkiego. Ostatnio fenkul nawet. A swego czasu pilam herbatki hipp z koperkiem dla niemowlat. Polecam

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marthi nazwy ze swansona kupuje na allegro

Kwas foliowy to Folate 5-metyhyltetrahydrofolic acid

Witamina b6 p-5-p

Witamina b12 methylcobalamin

I takie nazwy wpisujesz

@Marthi ja dopiero zaczynam przygode[emoji4]
Tez mam hashi ale tarczyca zachowuje swoje funkcje i nie biore lekow na to[emoji4]
Hashi i mthfr sa wskazaniem do diety bezglutenowej.
Takze ja mam juz dwa powody.
W ogole to zawsze myslalam ,ze unikam glutenu a tu jak sie okazuje on jest wszechobecny i trZeba czytac etykiety.
Ja bede teraz piekla chlebki bezglutenowe sama[emoji4]
Zobqczymy jak pojdzie[emoji4]

Mysle ,ze na 100%bedzie mi ciezko wytZymac,tez juz zakupilam make biala bezglutenowa,oprocz tej wiadomo ryzowa,gryczana,kupilam nawet platki owsiane bezglutenowe ale paczka 12 zl [emoji15]
Panierke tez mam[emoji4]nawet sos sojowy jest,musze go kupic ,takze mozna sobie jakos radzic [emoji4]

A co do laktozy ja od kilku lat pije mleko bez i skoczyly sie moje biegunki,inne produkty mleczne mi nie szkodza.
A np teraz jak bylismy na wczasach to kawe pilam ze zwyklym mlekiem i znow biegunka byla takze cos na rzeczy jest[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

IMG_20170518_153546.jpg

A to domek cudaczka [emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20170518_153546.jpg
    IMG_20170518_153546.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 482
reklama
Do góry