reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@bentula - nigdy nie słyszałam o takiej mące, aczkolwiek jak spojrzałam w grafike Google teraz to kojarzę ja... Chyba widziałam ją w Auchan.
Ona jest bezglutenowa, tak? Co jeszcze dodajesz do tego? Edit: No właśnie, ta mąka i mąka coś mi nie pasowała :D Czyli co: ta mąka z B..coś tam + drożdze + mleko?
Kurde, super sobie radzicie! Ja bym chciala umiec jeszcze tak ooo odrzucic pepsi i słodycze! Raz mi sie udalo na 1-1,5 mies. w ciazy pepsi odstawic (ale nie jest tez tak ze pije dzien w dzien, nie nie - pilam tak 1-2x w tygodniu) a potem znowu przy sesji czy gorszych humorkach zaczelam pic, bo ona daje mi kopa, lepszego niz kawa. A ze slodkim to typowa slabosc - Kinder niespodzianki i te Kinder maxi meeega uwielbiam! :D

@marzycielka81 - trzyzmamy za Ciebie kciuki!!! :* Ja czekam teraz na wyniki kariotypów - ogromnie się boję! No i w przyszłym tyg. robię kolejne badanka od endo, a potem wizyta u Kubiaczyk itd...

Witam z rana.
Powtarzałam dziś test. Biel. No więc pozostał nam ostatni cykl:)
Nawet teraz się jakoś nie załamałam. I nie wiem co dalej robić. Czy jechać na doszczepianie. Mam mentlik w głowie co robić.
Miłego dnia:)

Witam

Ja dziś ma spida od rana sprzatam gotuję już obiad mam zrobiony tzn ziemniaki ugotować ale sałata zrobiona pulpeciki tez.

Pojadę na zakupy i posiedzieć na działkę tak pieknie u nas na Śląsku.

@Marthi @bentula ja próbowałam dietę bezglutenową przez 2 miesiące fakt dobrze się czułam ale dość chudłam wiec moze od tego mam problemy z wypróżnieniem od dawna z przerwami i rzuciłam laktozę i do dziś nie używam ze tak powiem wypiłam mleko od krowki ze 3 miesiące temu i dostałam wstrząsu prawie mdlałam w łazience biegunka masakra mąż chciał mnie na pogotowie wieść a jak byłam mała to piłam mleko ciepłe dopiero wydojone.
Teraz nie mogę znieść zapachu chleba bezglutenowego i mąki więc nie jem.

A jeśli chodzi o wypróznienie dziewczyny jak macie jakieś problemy to ja polecam wypić kazdego wieczora miętę zaparzoną z koprem włoskim i jem codziennie truskawki i od tego tygodnia codziennie chodzę do łazienki @Avita ty chyba wspominałaś ze mssz problem

@marzycielka81 Kochana ściskam weź sobie znieszulenie ja nie miałam tego badania ale mąż miał i bardzo je przeżył. A moj ojciec miał kilka razy bez i nic go nie bolało więc to też kwestia odczucia bólu.

@burczuś a ty masz stymulacje monit ? Czy na czuja moze spróbuje w tym cyklu ?

Dziewczyny, bardzo Was proszę o pomoc, które z tych witamin metylowanych na mutację MTHFR i zbicie homocysteiny będą najlepsze?

1. Link do: WITAMINA B-50 KOMPLEKS B complex 100k METYLOWANA
2. Link do: WITAMINA B Complex Kompleks B100 B-100 100 kaps. --- nie jestem pewna, ale to chyba nie jest metylowana forma?

A może możecie inne polecić z Allegro czy jakieś PL apteki internetowej, które mają witaminy z grupy B metylowane i używacie? Nie chcę na razie zamawiać z iherb, bo sie nie znam na takich zamówieniach zagranicznych... Poza tym czytałam o Solgar ale nie znalazłam formy metylowanej.... Pomóżcie kochane duszyczki, bardzo Was proszę :* :happy::happy::happy:

@Porzeczka1234 - prawda, chleb bezglutenowy to coś okropnego :d z mąkami i makaronami na szczęście nie mam problemu. Co do laktozy - ja pije tylko mleko bez laktozy od jakiegoś czasu bo po tym normalnym tez boli mnie brzuch i mam czesto rewolucje w toalecie :/ A tak, poza tymi dwoma skladnikami, nie mam problemow z tymi lazienkowymi sprawami ;)

@Porzeczka1234 ja w domu też różne rzeczy robiłam na to żeby nie mieć zaparć ale w szpitalu to trudno, jeszcze jakjestem daleko od domu!!!!!

Powiedzcie mi dziewczyny czy tygodnie ciąży lepiej liczyć z daty om czy z usg.
Z om kończe jutro 37 tc a z usg 38!!
Pytam bo mam jakieś dzisiaj dziwne rozterki co do tego cc w poniedziałek, że może za wcześnie!!

Ostatnia edycja:
@Avita ja nie chcę straszyć mnie liczą z om mimo ze dzidzia trochę starsza, ale to chyba też zależy od wielkości maleństwa i od wagi spokojnie kochana lekarze wiedzą co robią wszystko będzie dobrze bądź dobrej myśli. Ale na prawdę polecam ten koper włoski działa cuda

reklama
Mała waży ok 3600 i malina też mówił, że 37 tyd.to ciąża donoszona!
Mnie martwią ciągle te moje nogi i z zołądkiem od zgagi też mam nie najlepiej! A z drugiej strony nie po to leżę prawie od lutego żeby nie donosić tej ciąży do końca!!
I tak ciągle coś w głowie siedzi!!!!!

Do góry