reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja tez nie umialam odmowic sobie slodyczy. Zdarzylo sie jednak ze lapnelam candida. Do leczenia mialam diete z niskim indeksem glikemicznym. Od tego czasu ochota na slodycze przeszla. A w ciazy to w ogole slodkiego nie lubie

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Apropo diety i zmiany trybu życia mogę pochwalić się swoimi rezultatami z ostatnich miesięcy ;-) zawsze należałam raczej do wagi ciężkiej, ale teraz widzę, że mogę to zmienić :-) w ciagu 4 miesięcy schudłam 15 kilo i nie jest to jeszcze moje ostatnie słowo. Ale kluczem do sukcesu nie była żadna znana dieta, te do tej pory nie skutkowały :-( ale konsekwencja w zmianie trybu życia i odżywiania, banał ale skuteczny. Kupiłam rowerek stacjonarny i prawie codziennie jeżdżę po 20 km. Nie jem niczego smażonego, podstawą mojego żywienia jest jedzenie przygotowane na parze, zero białego pieczywa, makaronu i ryżu, zastąpiłam je produktami pełnoziarnistymi. Dużo warzyw i owoców. Motywacją do działania były problemy z poziomem insuliny, szok jak bardzo poprawiły mi się wyniki po zrzuceniu kilku kilo :-) leki już nie są potrzebne, poza tym powiedziałam Sobie, że jest to jedna z niewielu rzeczy na którą mam wpływ :p
I to działa ;-)
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Apropo diety i zmiany trybu życia mogę pochwalić się swoimi rezultatami z ostatnich miesięcy ;-) zawsze należałam raczej do wagi ciężkiej, ale teraz widzę, że mogę to zmienić :-) w ciagu 4 miesięcy schudłam 15 kilo i nie jest to jeszcze moje ostatnie słowo. Ale kluczem do sukcesu nie była żadna znana dieta, te do tej pory nie skutkowały :-( ale konsekwencja w zmianie trybu życia i odżywiania, banał ale skuteczny. Kupiłam rowerek stacjonarny i prawie codziennie jeżdżę po 20 km. Nie jem niczego smażonego, podstawą mojego żywienia jest jedzenie przygotowane na parze, zero białego pieczywa, makaronu i ryżu, zastąpiłam je produktami pełnoziarnistymi. Dużo warzyw i owoców. Motywacją do działania były problemy z poziomem insuliny, szok jak bardzo poprawiły mi się wyniki po zrzuceniu kilku kilo :-) leki już nie są potrzebne, poza tym powiedziałam Sobie, że jest to jedna z niewielu rzeczy na którą mam wpływ :p
I to działa ;-)
@mała79 dziękuję za odp:)
@matulkaa bardzo Ci dziękuję! Potrzebuję właśnie takiej motywacji jak Twoja! Ja była kiedyś szczupła.trenowałam piłkę ręczną.zero tłuszczu na sobie;) a potem z biegiem lat stałam się wagą raczej ciężką. Po ciąży ładnie zrzuciłam zbędne kg ale po paru latach jestem po prostu przytyta:/
I mam rowerek stacjonarny,więc muszę go uruchomić:) Garnek do gotowania na parze mam...Czy mogę napisać do Ciebie na priv z paroma pytaniami?
p.s. Ja tu o diecie, czy tam zdrowym odżywianiu, a tu gwiazdy zaczynają pisać o pizzy z salami... jesteście okrutne ;p ślinotoku dostałam ;p

@burczuś jasne pisz ;-) choć nie uważam się za żadnego eksperta, podeszłam do tematu raczej na "czuja", zresztą ja nie nadaję się raczej do diet, konkretnych posiłków, jem to na co mam ochotę tylko w zdrowszej wersji :p

Ostatnia edycja:
Kangurki

1495011744-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@boczuś jasne pisz ;-) choć nie uważam się za żadnego eksperta, podeszłam do tematu raczej na "czuja", zresztą ja nie nadaję się raczej do diet, konkretnych posiłków, jem to na co mam ochotę tylko w zdrowszej wersji :p

@matulkaa No tak, napisz,że jesteś przytyta to od razu zrobią z Ciebie boczusia ;););)
Ja jestem BURCZUŚ :D
@Gabiś cudowności:*

@gabis slicznosci [emoji7]

@Burczus ja tylo troche biegalam. Naprawde tylko troche. Zmienilam nieco jadlospis bez chleba, maki pszennej, makaronow, drozdzowych rzeczy, mniej slodkich owocow, sobie gotowalam bez soli i nic smarzonego. Glownie para, albo na surowo i schudlam 15 kg. Tobie tez sie uda. Poza tym swietny czas bo powoli pojawia sie nowalijki. Trzymam kciuki
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Gabiś ale czupryna piękna znów popłakuje super

Dziewczyny co do diet i chudniecia ja tez byłam kiedyś szczupła jak poznałam męża to ważyłam 59 kilo później ciążę stymulacje i tak przybywało. Tak sobie myślę ze jak urodze to schudne teraz myślę tylko o tym żeby bylo dobrze i godze się z dodatkowymi kilogramami co nie oznacza ze się obrzeram na potęgę jem kolację a wcześniej jej nie jadłam. Nie przejmujcie sie tak dodatkowymi kilogramami jak napisała @bentula taki tak będziemy czuly się wielkimi foczkami

@burczuś przepraszam za pizze :)
Ale będę Cię tu motywować mnie kiedyś dietetyk powiedziała zeby przed pierwszym posiłkiem pić wodę z cytryną a przed drugim śniadaniem obiadem i kolacją 2 szklanki wody z sokiem żurawinowym takim z apteki bez cukru pozwoli ci to nadmiar wodę z organizmu usunąć. I jak zjesz np czekoladę najlepiej taka gorzka która ma kakao powyżej 70 % do tego wypić szklankę herbaty owocowej lody wodne mozesz one maja mało kalori. Na kolację zawsze kazała jeść sałatkę i do tego białko czyli jajko kurczak indyk cielecina gotowana grillowana. Mozna jesc na obiad np mieso pieczone w piekarniku w foli bądź rekawie. Mozesz jesc zupy krem polecam paprykowa gotujesz pierś z kurczaka i warzywa malo marchiw bo gotowana ma wysoki indeks ig pietruszka seler por paprykę grilujesz w piekarnkiu polana lekko oliwa z oliwek i przyprawiona solą pieprzem później paprykę dajesz do zupy ktora sie gotuje blendujesz wszystko po 10 minutach. Kroisz jabłko zalewasz zupka dodajesz łyżkę jogurtu i smacznego

Ostatnia edycja:
Do góry