reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gdzie jestem?
1494926645-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Marthi I bardzo dobrze, że się wybawiłaś! Swoją drogą niezła komunia haha :p
Odnośnie clexane, ja też okropnie się bałam ale w ostatniej ciąży pod koniec, już w trakcie krwawienia kazano mi brac i powiem Ci, że to wcale nie boli! Igły dobrze się wbijają, stosowałam je może 1 dzień bo poroniłam .. wtedy pomyślałam dlaczego nie brałam ich od początku ciąży?! Ehh ale tak to już jest. Teraz mam plan brac clexane w cyklu, w którym będę się starać razem z acardem. Dzisiaj może będę mieć wyniki homocysteiny od Zawilskiej. Pod koniec tygodnia wynik z Gensesis z ostatniej ciąży.. Strasznie się denerwuje. Paradoksalnie najbardziej nie chce poznać płci, bo to .. jakoś tak namacalnie mówi mi, że straciłam dziecko, a nie jakiś zarodek...Na resztę badań muszę trochę poczekać. Ja też się strasznie boję ciąży. Wiem, ze nikt mi nie da gwarancji, nawet najlepszy lekarz, jak się to u mnie potoczy ale strasznie przeżyłam poronienia. Szczerze mówiąc zamknełam się na ludzi, nie mam sił na kontakty z innymi. Mam wrazenie, że wszyscy sa szczesliwi oprocz mnie. Wiem jakie to glupie, ale podejrzewam, że Ty rozumiesz ;)
@Funia90 Skorzystałam z Twojej porady i zamówiłam Test DNA z Katowic, ile czekałaś na wynik kochana ? Ja wybrałam pakiet standard, bo i tak mam genetyka w Poznaniu. Mi nikt nie kazał badać hormonów a pytałam kilka razy, kilu lekarzy :( Ja zawsze miałam regularne okresy, nigdy nie miałam plamień a po poronieniu miesiaczka w terminie i owulacja tez. Może dlatego nie każa mi tego badac? Ale chyba i tak sama zrobie te badania. A resztę hormonów oprocz prolaktyny też robi się 3-5 dc?

@pixi.nova - całkowicie rozumiem Twoje obawy. Sama się bałam poznać płci, ale... teraz przynajmniej wiem o kim mówię, że mówię o konkretnym dziecko, o chłopczyku, a nie o zarodku. Daj koniecznie znać, co wyszło w Genesis. Ja się mega boję kariotypów... Bo to coś, na co nie mamy wpływu, ani nie możemy ich zmienić...
Ja też mocno przeżyłam te poronienia i dziwią mnie bardzo reakcje, takie jak miała jedna moja znajoma niedawno - straciła ciążę po piewszym trymestrze, która nie rozwijała się dobrze od początku (ale znajoma nie była tego świadoma w ogóle, co się okazuje) i słuchajcie - trafiła na zabieg, w ogóle nie płakała, a następnego dnia po szpitalu już w ogrodzie robiła. Mówiła, że mimo iż chciała bardzo dziecko, to jakoś to na niej wrażenia nie zrobiło... więc albo to, co się stało dopiero do niej dotrze, albo nie wiem o co kaman, że ona tak od razu przeszła do normalnego trybu życia...
I tak... dobrze, podejrzewasz. Rozumiem to. Miałam to samo... Teraz powoli, powoli wracam do siebie, a ta komunia była pierwszą imprezą od poronienia, na którą poszłam i się bawiłam. I dobrze, bo odreagowałam trochę.
A odnośnie hormonów, to mi większość kazano robić (jak nie wszystkie) w tym samym czasie.

@Gabiś - powodzonka! :O

@burczus trzymamy kciuki za taka niespodzianke jak u nas. Ja tez nie mialam ciazowych dolegliwosci. No moze piersi nieco tkliwe ale czulam ze caly ten cykl byl inny. A ze szlam do pracy po l4 to dla formalnosci zrobilam test. On nie byl z porannego moczu. Sikaj i niech u ciebie tez wyjda 2 krechy [emoji110][emoji110]

@bentula @nafoczka wszystkie wymiany roznych tematow na tym forum sa niezwykle cenne. Dziewczyny bardzo wam dziekuje za wszystko [emoji1][emoji253]

@pixi.nova ja nie moglam brac form metylowych i biore tylko femibion. Na zbicie homocysteiny robilam w domu barszcz kiszony z buraczkow i pilam na hektolitry, do tego salatki z dodatkiem surowego buraka i zupy buraczkowe. Skoro jestem w ciazy to chyba zbilam. Nie sprawdzalam. Od wczoraj znow pije barszczyk. Jest kiszony to ma zdrowe bakterie - naturalny probiotyk, i nie powiem... to zachcianka [emoji1]
A co do hormonoe to wszystkie bada sie w tym samym czasie. Mnie raz dawali 3-5, a raz 2-3 dzien cyklu.

@gabis sala cudna, tez chce w takiej rodzic. Niech malenstwo szybko do nas przychodzi. Powodzenia [emoji110][emoji4]

U mnie duzo stresu, ale to kazda z nas ma. Od kilku dni mam mdlosci. Narazie delikatne. Zyje nafzieja. Jutro mam powtorzyc bete i pojde choc wiem, ze wynik bedzie przeklamany bo w piatek bralam pregnyl. Dzis koncze tez antybiotyk, przeziebienie jednak trzyma dalej. Wszystko zniose tylko niech cudaczek zyje i zrowo sie rozwija

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Gabiś, widzę, że będziemy na bieżąco :D
@pixi.nova, jeśli nie chcesz badać wszystkich hormonów, to zbadaj te, które mogą mieć wpływ na utrzymacie ciąży, tj. progesteron w 7/8 dniu po owulacji (wtedy lekarz widzi czy jest odpowiedni poziom w fazie zagnieżdżania) i prolaktynę na początku cyklu.

@burczus trzymamy kciuki za taka niespodzianke jak u nas. Ja tez nie mialam ciazowych dolegliwosci. No moze piersi nieco tkliwe ale czulam ze caly ten cykl byl inny. A ze szlam do pracy po l4 to dla formalnosci zrobilam test. On nie byl z porannego moczu. Sikaj i niech u ciebie tez wyjda 2 krechy [emoji110][emoji110]

@bentula @nafoczka wszystkie wymiany roznych tematow na tym forum sa niezwykle cenne. Dziewczyny bardzo wam dziekuje za wszystko [emoji1][emoji253]

@pixi.nova ja nie moglam brac form metylowych i biore tylko femibion. Na zbicie homocysteiny robilam w domu barszcz kiszony z buraczkow i pilam na hektolitry, do tego salatki z dodatkiem surowego buraka i zupy buraczkowe. Skoro jestem w ciazy to chyba zbilam. Nie sprawdzalam. Od wczoraj znow pije barszczyk. Jest kiszony to ma zdrowe bakterie - naturalny probiotyk, i nie powiem... to zachcianka [emoji1]
A co do hormonoe to wszystkie bada sie w tym samym czasie. Mnie raz dawali 3-5, a raz 2-3 dzien cyklu.

@gabis sala cudna, tez chce w takiej rodzic. Niech malenstwo szybko do nas przychodzi. Powodzenia [emoji110][emoji4]

U mnie duzo stresu, ale to kazda z nas ma. Od kilku dni mam mdlosci. Narazie delikatne. Zyje nafzieja. Jutro mam powtorzyc bete i pojde choc wiem, ze wynik bedzie przeklamany bo w piatek bralam pregnyl. Dzis koncze tez antybiotyk, przeziebienie jednak trzyma dalej. Wszystko zniose tylko niech cudaczek zyje i zrowo sie rozwija

Dziękuję @Destino . Cycki zawsze od owulacji do okresu mam wrażliwe i jakby większe:) nie czuję,by ten cykl był inny;/ szkoda.
No zobaczymy.
za to za Ciebie nieustannie trzymam kciuki!daj znać jutro co i jak? i kiedy wizyta?

@Destino - a co u Ciebie było przeciwskazaniem do brania form metylowych witamin?
Trzymam za Ciebie i Twoją kruszynkę nieustanne kciuczki! <3

@burczus usg 24 maja chyba ze nie wytrzymam i zrobimy wczesniej. Pomysle nad tym

@marhi nie mam przeciwskazan. Mam guza na watrobie i jemu ciagle cos sie nie podoba. Zaczelam brac formy metylowe ale po niecalych 2 tygodniach musialam odstawic bo dziada zaczyna bolec i puchnie. U mnie ze wszystkimi lekami ciezko ze wzgledu na to. Cokolwiek przypisuja najpierw musze miec proby watrobowe ok

reklama
Do góry