reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mickey a czemu pytasz? Mąż kombinuje cały czas nas Wiktorem, więc powiem Ci, że może okazać się niespodzianką kim będzie mój syn czy Franciszkiem czy Wiktorem :D. W końcu to on pójdzie do urzędu i podpisze dokument ;)
Eszzz z tymi facetami pytam bo tak jak pisałam wcześniej chce odwdzięczyć się w naturze bądź w inny sposób a do tego jest mi potrzebne imię Twego ksieciunia

reklama
@Olciaj tak jak mickey Ci napisala,dodatkowo wydaje mi sie ,ze infolic ma zwykly kwas foliowy w skladzie,takze ja bym odstawila[emoji4]
Pytaj o co chcesz
Ja mam te same mutacje

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Olciaj tak jak mickey Ci napisala,dodatkowo wydaje mi sie ,ze infolic ma zwykly kwas foliowy w skladzie,takze ja bym odstawila[emoji4]
Pytaj o co chcesz
Ja mam te same mutacje

Ja zamawiam na iherb czysty inozytol w proszku (główny składnik inofolicu/inofemu). Taniej i bez kwasu foliowego zwykłego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha ooo prosze[emoji4]
Slyszalam wlasnie ,ze dziewczyny biora ten infolic przy staraniach,niby poprawia plodnosc,tak?

Dzieki dziewczyny. Czyli mam przestawic sie na metylowany kwas foliowy. A czy jak zaczne brac ten metylowany to czy nadal moge pic inofem z tym zwyklym kwasem? Czy to juz bedzie za duzo? Pytam bo nakupilam juz tego inofemu na 4 mce ale glownie ze wgledu na inozytol na IO, pije 2 razy dziennie czyli tj ok 400 jednostek kwasu foliowego?

@Liluli termin mam na 08_07_2017,dzisaj mam 32 tydzien i dwa dni!bylam dzis prywatnie na wizycie u ordynatora szpitala w ktorym chcę rodzic,rozmawialam z nim o kleksanie czy dostanę po porodzie,a on na to ze to zalezy jak bedzie przebiegal poród,nie wiem co o tym myśleć,powiedzcie czy powinnam go brac,tak czy tak,bo zglupialam,jeszcze nie wiem czy porod naturalny czy cesarka,bo muszę isc do swojego neurologa zeby zdecydowal czy z moja przepuklina moge rodzic naturalnie,pytalam tez o znieczulenie,i mowil ze nie ma z tym zadnego problemu,podaja na prośbę pacjentki,za darmo :-)

@Olciaj, zbadaj homocysteinę, będziesz coś więcej widziała i jak np będzie wysoka (normy dla starających są inne), to lepiej zaprzestać na chwilę starań. A masz te mutacje homo czy heterozygoty?
Ja np nie toleruję w ogóle zwykłego kwasu i muszę go unikać.

@Porzeczka1234 Kochana nie panikuj będzie wszystko dobrze musisz wierzyć choć umysł robi swoje lecz wiara czyni cuda. Wspominałam na forum , że ten cykl odpuściłam ponieważ chciałam trochę ochłonąć i nabrać dystansu . Następny cykl z monitem i wizytą u ginekologa.:):)
@bea25ta Tobie również życzę spokoju ducha i niezłomnej wiary w fasolkę.
@Destino Wiara wiara zawierzcie bezgranicznie odrzućcie niepokój i lęk a wszystkim zajmie się Pan.
@burczuś Co u ciebie trzymam kciuki za owocny cykl.
@mała79 @mała_czarna Jakie plany na dalsze działania.?
@Avita Życzę spokojnego dotrwania do końca.:p
Magdo moja imienniczko :-) u nas plan narazie taki, że czekam na histeroskopię i na wyniki badań, które zinterpretuje doc. Paśnik i wtedy porozmawiam z nim o dalszym leczeniu, tak jak pisałam nie chciałabym brać tych leków imunosupresyjnych, może mają sens dalsze szczepienia.Nie wiem zobaczymy co wymyśli .............Trzymam kciuki za Was za staranka w następnym cyklu, musi się w końcu udać:):):)

@burczuś hop hop co tam u Cię???
@Porzeczka1234 @bea25ta @kas90 za Was "dwupaczek" cały czas trzymam kicuki, aby wszystko dobrze było i te dalsze miesiące zleciały Wam w oka mgnieniu (choć wiadomo że strach będzie nam towarzyszyć do końca....taki nasz los).
@Avita @Gabiś czekam na Wasze dzieciaczki!!!
@czarna_mała daj znać co Tobie Paśnik zaproponuje...
@motylek1234 już bliżej końca, trzymaj się dzielnie..
Pozostałe dziewczyny pozdrawiam ciepło:):):):)

reklama
@Liluli termin mam na 08_07_2017,dzisaj mam 32 tydzien i dwa dni!bylam dzis prywatnie na wizycie u ordynatora szpitala w ktorym chcę rodzic,rozmawialam z nim o kleksanie czy dostanę po porodzie,a on na to ze to zalezy jak bedzie przebiegal poród,nie wiem co o tym myśleć,powiedzcie czy powinnam go brac,tak czy tak,bo zglupialam,jeszcze nie wiem czy porod naturalny czy cesarka,bo muszę isc do swojego neurologa zeby zdecydowal czy z moja przepuklina moge rodzic naturalnie,pytalam tez o znieczulenie,i mowil ze nie ma z tym zadnego problemu,podaja na prośbę pacjentki,za darmo :-)
Bentula ze znieczuleniem to prawda :) ja dostałam bez problemu pod warunkiem że poród nie jest bardzo zaawansowany bo znieczulenie działa po 30 min :)
A jeśli chodzi o clexan to brałam 0.4 dobę przed porodem a potem nie dostałam nic i nie odczułam z tego tytulu nic choć wiem ze być może powinien być :)

Buziaki dla wszystkich :)

Do góry