reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja na homocysteina brałam witaminy metulowane b12 B 6 kwas foliowy przez trzy miesiące wyniki poprawiły mis ie bardzo dobrze więc na chwilę obecną je odstawiłam. W tym samym czasie brałam cynk z Salem witamina E witamine D3 Jakoba żelazo. Teraz przed staraniami które rozpoczynam końcem maja biore acard meformine.
Gdzieś z dwa miesiące brałam colostrum - ale teraz już nie. W cyklu między 3 a 7 dniem lamette. Potwem od pozytywnego testu kwas foliowy b12 B 6 metalowe acard i clexan 0,4 ale ze względu na moją wagę 40 kg. Encorton i dufaston też chce brać :). Accofil jeszcze ma mi doktor podać ale nie wiem ok i kiedy.
Jeżeli mogę podpytać Accofil na co konkretnie będziesz brać? Co to za lek?
@Tola32 Jakie słodziaki!!! Cudowne dzieciaczki masz :) Czy mogę podpytać u kogo się leczyłaś? Jakie dawki Inralipidu miałaś? Czy dodatkowo się szczepiłaś? Pozdrawiam serdecznie :D

reklama
@Tola32 same słodkości. Jacy podobni. ale jakbys poprzebierała to i tak widac twarzowo która dziewczynka a który to kawaler. Pozdrawiam baardzo gorąco.

@pixi.nova masz na tamtym wątku ops leków co na co acc to zamiast acardu na rozrzedzenie i tam masz historię Toli. Zapisuj sobie będzie łatwiej

Ostatnia edycja:
Jeżeli mogę podpytać Accofil na co konkretnie będziesz brać? Co to za lek?
@Tola32 Jakie słodziaki!!! Cudowne dzieciaczki masz :) Czy mogę podpytać u kogo się leczyłaś? Jakie dawki Inralipidu miałaś? Czy dodatkowo się szczepiłaś? Pozdrawiam serdecznie :D
Dzieki.
Leczylam sie w Gyncentrum i tam wzielam pierwszy intralipid przed transferem. Potem nastepny po wizycie pecherzykowej. Potem przeniosłam sie do dr Janosz w Zabrzu i ona prowadzila mi ciaze i m.in. zlecala dalsze intralipidy. 4 intralipidy wzielam 2 klinikach a kolejne juz podawałam sobie sama w domu. Roznica w cenie kolosalna. Kliniki strasznie kroiły za wlew.
2 pierwsze intralipidy po 100ml. A potem juz 200ml.
Nie szczepilam sie. Bralam Encorton 10mg.

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co że ja nie mam pojęcia na co to jest :) i zbytnio się nie zastanawiam bo już i tak u drogą wybrałam więc nie chce się zadreczac myślami :)

Dzieki.
Leczylam sie w Gyncentrum i tam wzielam pierwszy intralipid przed transferem. Potem nastepny po wizycie pecherzykowej. Potem przeniosłam sie do dr Janosz w Zabrzu i ona prowadzila mi ciaze i m.in. zlecala dalsze intralipidy. 4 intralipidy wzielam 2 klinikach a kolejne juz podawałam sobie sama w domu. Roznica w cenie kolosalna. Kliniki strasznie kroiły za wlew.
2 pierwsze intralipidy po 100ml. A potem juz 200ml.
Nie szczepilam sie. Bralam Encorton 10mg.

Tola kochana to ja mam pytanie moja Pani dr teraz pracuje w guncentrum i tam chodzę raz w miesiącu na wizytę bo wypisuje mi clexan na ryczałt ile placiłaś tam za wlew? Jesli można zapytać? Dziękuję

@marzycielka81 całuję

Ostatnia edycja:
Wiesz co o ile pamietam to za 100ml i bez przeplukania PWE to 350zł wtedy.

Provita ma inny schemat i tam podaja:
100ml intralipidu
500PWE
100ml intralipidu
I znow 500ml PWE.
Tam placilam 400zl.
Tylko ze musisz byc zakwalifikowana do wlewow przez dr Janosz

Witajcie Dziewczyny!!! Cały czas na bieżąco Was podczytuje, mocno trzymam kciuki za wszystkie staraczki, brzuchatki.

P trzymam szczerze, że staram się zająć sobie myśli, bo rozmyślanie mi nie służy, więc planuje malowanie i odswiezanie pokoju - trochę mnie to pochłania.

Czuję się dobrze, bo prawda doskwiera mi trochę zgaga, ale nie mam na co narzekać.... No właśnie może oprócz psychiki :-/ co też jest głównym powodem dla którego mało do Was pisze. Muszę sie przyznać, że mogą obawa o to czy uda mi się donosi szczęśliwie ciążę rośnie z każdym dniem zamiast malec, co przyprawia mnie o ból głowy i wyrzuty sumienia :-/ zamiast cieszyć się z pozytywów, z tego że z Małą wszystko jest dobrze, ja się martwię, że może za mało się rusza, że jeszcze tyle czasu do rozwiązania.... Ze za często ma czkawki... No pierdoly, mogłabym wymieniać i wymieniać, ale najbardziej boję się ze moje notoryczne przejmowanie się wszystkim wpływa na nią... Ze ona to wszystko czuje :-( czy każda z nas po stratach tak bardzo musi bać się i przeżywać ciszę, że pozostaje mało czasu na radość? Poza tym nie ukrywam że słuchanie od otoczenia - nie szykuj nic, nie kupuj nic i nie rób nic bo jeszcze zapeszysz i coś się z Małą stanie, doprowadza mnie do furii..... No to się pozalilam [emoji12]

@susana @kas90 @Porzeczka1234 @bea25ta @Avita @Liluli i pozostałe Brzuchatki - proszę pogłaskać brzuszki ode mnie

@Destino @bertha - powodzenia!!! Bardzo bardzo Wam obu kibicuję!!

@nafoczka nasza opiekunko [emoji8]

Wszystkim nowym Dziewczynom które dołączyły ogromnie współczuję - światełko dla Waszych Aniołków (*) - ale nie poddawajcie się Kochane.

Pozdrawiam wszystkie niewymienione - jest nas tutaj tak dużo... Wspieramy się tylko smutno, że wszystkie poznajemy się w takich okolicznościach [emoji20]

Wiesz co o ile pamietam to za 100ml i bez przeplukania PWE to 350zł wtedy.

Provita ma inny schemat i tam podaja:
100ml intralipidu
500PWE
100ml intralipidu
I znow 500ml PWE.
Tam placilam 400zl.
Tylko ze musisz byc zakwalifikowana do wlewow przez dr Janosz

Dziękuję Tolu mhh moze zorganizuję sobie pielęgniarkę jak by przyszło co do czego ta Janosz słyszałam o niej moja koleżanka do miej chodzi jest też po starcie. Swoją drogą nie miej pieniędzy to aż strach wszystko tyle kosztuje

@agatush ja trochę ukrywam ten mój brzuszek i nie mówię nikomu ze w ciąży jestem ale jak ktoś mowi zeby nie kupować lub jakieś przesady to dostaję kurwi... bo mało mam w główie nawalone zeby jeszcze mnie strofować ale.. dopiszę tylko jedno myślę ze mamy ktore zaszły i urodziły nigdy fo.końca nie będą w stanie nas zrozumieć mam aniołków

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję Tolu mhh moze zorganizuję sobie pielęgniarkę jak by przyszło co do czego ta Janosz słyszałam o niej moja koleżanka do miej chodzi jest też po starcie. Swoją drogą nie miej pieniędzy to aż strach wszystko tyle kosztuje

@agatush ja trochę ukrywam ten mój brzuszek i nie mówię nikomu ze w ciąży jestem ale jak ktoś mowi zeby nie kupować lub jakieś przesady to dostaję kurwi... bo mało mam w główie nawalone zeby jeszcze mnie strofować ale.. dopiszę tylko jedno myślę ze mamy ktore zaszły i urodziły nigdy fo.końca nie będą w stanie nas zrozumieć mam aniołków
Wiesz Porzeczko ja się nim też jakoś przesadnie nie chwalę, ale u mnie już trudno ukryć.... U mnie w sumie wie rodzina i to ta najbliższa... Ze znajomych to dopiero jak ktoś mnie na ulicy zobaczy i się zorientuje... I to boli że od tych najbliższych takie głupoty się słyszy.... A co do tego co napisałaś - zgadzam się... Nie zrozumie nas żadna osoba która przez to nie przeszła.... Moja przyjaciółka urodziła córeczkę 2 tygodnie temu. Mała jest wspaniała, śliczna i Kochana... Moja przyjaciółka mnie wspiera.... Ale nie zrozumie - i dobrze- nikomu nie życzę tego co przeszła każda z nas tutaj....

Do góry