reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@burczuś Dziękuję Kochana! Właśnie z tym zaufaniem do lekarzy to u mnie kiepsko.. ;) Chyba będę testować kilku i zobaczę co każdy z nich powie.Ostatnio zaufałam, wierzyłam i znowu mnie to spotkało. Już po pierwszym poronieniu się badałam, mimo, że wszyscy patrzyli na mnie jak na świruskę ;) Jednak nie przebadałam wszystkiego. Jeżeli mogę wiedzieć to gdzie się leczysz? Widzę, że masz PCOS, czy miałaś problem z zajściem w ciążę? Zastanawiam się czy PCOS może faktycznie nie powodować problemów z zajściem a poronieniami? U kogo bierzesz Intralipid? Czy uważasz, że to lepszy wybór niż szczepienia?

@pixi.nova witaj

Ja powiem tak kariotypy ja bym zrobiła w pierwszej kolejności one są ważne moim zdaniem po co ci wlewy szczepienia itd jeśli byście mieli nieprawidłowy kariotyp. Ja leczę sie u prof Malinowskiego i powiem tak ja byłam zdecydowana na szczepienia bo pomimo 2 strat wysokich ciaż i zrobienia mnóstwa badań byłam prawie zdrowa wyszło mi mthfr i tyle. Byłam przygotowana na koszty badań i szczepień jest to drogii lekarz ale również doświadczenia mu nie brakuje musisz sama podjąć decyzję.

@kas90 no co Ty wyrzuty z powodu frytek kochana daj spokój ja wypijam cole i żyję pytam moją lekarke o ta colę mówię ze wypijam max 2 puszki a ona do mnie "daj spokój nie wariuj" :)

@bea25ta jak się czujesz?

@bertha kiedy podglądanie jak samopoczucie? Bolą jajeczka? Kibicuję

Ostatnia edycja:
@pixi.nova co ja biore? Nic. Moja watroba reaguje na wszystkie leki wiec niewiele moge brac. Na tarczyce biore letrox 50. Chwilowo odstawilam bromergon (na za duza prolaktyne) bo mam zawroty glowy. Endomende mam stwierdzona laparoskopowo, chwilowo bez lekow jesli chce miec dzieci. Mam mutacje mhtfr na to dziewczyny biora metylowane witaminy. Probowalam, ale po 2 tyg. Wysiadla watroba. Guz zdiagnozowany tomografem. Komputerowym. Moja endo mowi ze bez encortonu w dawce min 20 nie mam co podchodzic do ciazy i heparyna, ale o tym bedzie decydowal gin jak podejmie decyzje o stymulacji. O reszcie lekow tez sie dowiem a troche ich bedzie.
A genotypy. Musielismy zrobic, bo tego wymaga procedura. Raczej wychodza ok. Warto zrobic dla swietego spokoju.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie drogie koleżanki
Czytam Was na bieżąco ale jestem na majowce więc czasu mało na pisanie. U nas nic nowego, Oliś skończył 10 miesięcy, całymi dniami ganiam za nim, bo raczkuje z prędkością światła wszędzie tam gdzie nie wolno. Wszystkie kontakty, kabelki, listwy przypodłogowe itp są najciekawsze dla niego. I straszny z niego śmieszek
a02da009ece612f1288d52edad796c5d.jpg

@bea25ta, bardzo bardzo Ci gratuluję i cieszę się, że dzidziuś się pokazał, to prawdziwy cud.
@susana, @kas90, @Avita, @gabis, @Liluli @agatush i reszta naszych ciężarówrk, proszę pogłaskać brzuszki.
@Destino, cieszcie się że powiało optymizmem z Twoich postów i że jest w Tobie więcej wiary
@bertha, mam nadzieję że i Ty niebawem dołączysz do brzuchatek z....bliźniakami
@pixi.nova witam nową koleżankę, przykro, że na tym wątku ale na pewno i dla Ciebie zaświeci słońce [emoji295], tak jak dla Reszty jeszcze nie zaciążonych naszych forumowych koleżanek
@nafoczka [emoji8]
Tradycyjne pozdrawiam Resztę naszych cudownych niewymienionych staraczek!!!!
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 Dziękuję za odpowiedź :* Jeżeli mogę zapytać czy w badaniach u Malinowskiego oprócz np. niskiego allo mlr wyszło Ci coś co przemawiało za szczepieniami? Czy znasz przypadki osób, które u Malinowskiego leczą się inaczej niż szczepieniami? Wybieram się do niego w czerwcu, ponieważ chce poznać zdanie kilku specjalistów. Jednak zastanawiam się czy leczy on kilkoma metodami czy raczej wszystkich szczepieniami? Czy moge wiedzieć ile trwają szczepienia średnio? tzn. kiedy ewentualnie można się starać?

@Destino Życzę powodzenia! Współczuję problemów z wątrobą. Cudownie, że trafiłaś na odpowiednich specjalistów. To bardzo ważne. @doris Dziękuję za miłe przywitanie! :) Jakoś z Wami czuje się raźniej! :) Nie muszę się dłużej ukrywać, no i są osoby, które rozumieją moje problemy. To wielka ulga! Buziaki :*

@burczuś Dziękuję Kochana! Właśnie z tym zaufaniem do lekarzy to u mnie kiepsko.. ;) Chyba będę testować kilku i zobaczę co każdy z nich powie.Ostatnio zaufałam, wierzyłam i znowu mnie to spotkało. Już po pierwszym poronieniu się badałam, mimo, że wszyscy patrzyli na mnie jak na świruskę ;) Jednak nie przebadałam wszystkiego. Jeżeli mogę wiedzieć to gdzie się leczysz? Widzę, że masz PCOS, czy miałaś problem z zajściem w ciążę? Zastanawiam się czy PCOS może faktycznie nie powodować problemów z zajściem a poronieniami? U kogo bierzesz Intralipid? Czy uważasz, że to lepszy wybór niż szczepienia?
Ja lecze sie u doc.Pasnika w Łodzi. Pco nie wplywa u mnie na zachodzenie.na utrzymantie to hmm mysle ze nie tu problem. Biore Intralipid z polecenia Paśnika.bylam tez szczepiona. Jestem własnie w trakcie staran.cykl nr 4. Bo mamy zielone swiatlo tylko jak nigdy- nie umie u nas kliknać teraz.dziś 15dc i owu:)

Ja lecze sie u foc.Pasnika w Łodzi. Pco nie wplywa u mnie na zachodzenie.na utrzymantie to hmm mysle ze n8e tu problem. Biore Intralipid z polecenia Paśnika.bylam tez szczepiona. Jestem własnie w trakcie staran.cykl nr 4. Bo mamy zielone swiatlo tylko jak nigdy- nie umie u nas kliknać teraz.dziś 15dc i owu:)
No to miłego zalewania foremki, zmykaj do łóżka i nogi do góry [emoji23] [emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry