reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To jakies badanie genetyczne. Dokladnie nikt mi nie wyjasnil. Haplotyp aa nie jest dobry dla ciazy bo majac go ma sie predyspozycje do rzucawki i stanu przedrzucawkowego. Kiedy lekarz wie ze go masz, to ciaza jest szczegolnie pilnowana. Natomiast jesli M bedzie miec ten haplotyp c2 wtedy kicha, bo to sprzezenie obydwu haplotypow powoduje, ze na granicy macicy i lozyska beda tworzec sie przeciwciala niszczace lozysko. I niestety lekarz to podejrzewa. Wtedy nic nie da sie zrobic, zeby uratowac dziecko. Medycyna wie o sprzerzeniu, ale nie umie jeszcze temu zaradzic.

Susana ten haplotyp hla-c to antygeny leukocytow, ktore w genotypie kir aa i c2 wskazuje na zwiekszone ryzyko nadcisnienia tetniczego i stanow przedrzucawkowych i rzucawki. To wszystko dotyczy komorek natural killers (KIR to ang. Skrot tych komorek). Jest na necie praca doktorska po polsku, bo do tej pory czytalam tylko po ang i nie do konca rozumiala. Lopatologicznie komorki nk usiluja zniszczyc zarodek a sposob jaki wybieraja zagraza zyciu matki. Dzieje sie to juz przed 20 tyg ciazy, w 28 moze dochodzic juz do stanu przedrzucawkowego, a w ostatecznosci do zgonu matki i dziecka. Chodzi o to ze antygeny niszczac lozysko prowadza do jego niedotlenienia co wywoluje zaburzebia przeplywu krwi, stan zapalny a to prowadzi do nadcisnienia, bialkomoczu itd.

Jedno co mozna to podac heparyne, dzialac objawowo i liczyc na cud[emoji4] a ja na to wlasnie licze [emoji1]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Madycyna jest nie dokońca poznana
Ważne że może dochodzić lub może zagrażać ale nie musi .....
Ja mam leydena tak samo Gabiś
Zawsze go miałyśmy
Z leydenem porania sie wszystkie ciąże jeżeli nie jest wprowadzona heparyna A my obydwie urodziłyśmy dzieci w tym ja dwoje bez żadnych leków rozżedzających
Jakim cudem nie wiem .....Moja ginka też sie dziwi .....
Więc wszystkiego trzeba sie teraz łapać jak są problemy , przyjmować leki i liczyć na cud ......Ja ciągle licze bo strach jest wciąż ogromny
I wam kochane życzę dużo cudów

reklama
@susana masz rację ja też boję się jak cholera a jak czytam o nowych badaniach to mnie strach bierze chodź nie mało ich zrobiłam.

@Gabiś jadłaś grila? u nas pogoda juz taka ze moze w samej bluzie zimno ale słoneczko podgrzewa także jutro grilujemy ale jak by aura nie pozwoliła zrobiłam gar gołąbków

My byliśmy na spacerze 6 km wróciliśmy i zrobiłam hamburgery domowe.
Miłej niedzieli kochane

@susana masz rację ja też boję się jak cholera a jak czytam o nowych badaniach to mnie strach bierze chodź nie mało ich zrobiłam.

@Gabiś jadłaś grila? u nas pogoda juz taka ze moze w samej bluzie zimno ale słoneczko podgrzewa także jutro grilujemy ale jak by aura nie pozwoliła zrobiłam gar gołąbków

My byliśmy na spacerze 6 km wróciliśmy i zrobiłam hamburgery domowe.
Miłej niedzieli kochane
Grill zaplanowany na jutro. U nas też dziś bardzo ładnie.
Wczoraj odhaczyłam inne obżarstwo, a mianowicie kanapki z nowalijkami, sałata, rzodkiewki, ogórek, pomidor, szczypiorek, jajko, wędlina i ser, większość nowalijek swojska...zjadłam tyle że nie mogłam się ruszać...jutro grill i jestem gotowa, nawet dziś torby spakowalam...ta dam :-) :-)
A w ogóle to dziś rozmawiałam z 15letnią córką sąsiadki, która urodziła pod koniec lutego, nota bene rodziła w tym samym szpitalu co ja będę więc wiem też co wyjąć z torby a co dołożyć, i ona mi powiedziała że dwa tygodnie przed porodem zaczęła sprzątać jak szalona (ja zaczęłam wczoraj), miała dużo białej wydzieliny ( mam dzis) i zmienił jej się humor, mi ostatnio coś bardzo dopisuje...hmmm....czyżby coś było na rzeczy? :-) :-) :-)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Porzeczka
Raczyłaś sie już swoją amunicją ??:D
Chodzi mi o piwo i wino :p

@susana oj ty moja liśico :)

Piwo piłam i to 2 łykłam w piątek na pół z mężem i tak "zwykłe" powiedziała bym ze smakuje jak normalne tak mi smakowało ze myślałam że padnę więc otworzyliśmy drugie przeniczne tu czuć ze to nie do końca z procentami ale jak ktoś pił paulanera pszenicznego i lubi to tak właśnie smakuje. Reasumując jak bym piła normalne i jeszcze sobie schlodziłam a jednak 0,00% polecam
Wino ma posmak soku z oddestylowanym winem fajne namiastka jak ktoś lubi wino
Ja po wypiciu tych trunków w postaci 2 piw i lampki wina uspokoiły sie moje smaki alkoholowe także spokój mnie ogarnął

@Gabiś to trzymam kciuki za gril i szybki ale spokojny poród

Porzrczko a z tymi trunkami to nie jest tak że jednak mimo wszystko tam jakiś % jest bo pamiętam taka imprezę firmową gdzie nie chciałam odstawać a było to 10 lat temu i właśnie pialam sobie takie niby piwa bezalkoholowe i tak już po którymś z rzędu doczytałam że jednak jakiś procent był poszłam zmierzyć i wyszło 0,4 o_O jak nie ma to napisz markę bo mam nadzieję że się przyda :D

Gabis bardzie się cieszę że już jesteś tak blisko na "wylocie" :* czuję że ten Maj będzie pięknym miesiącem :D

Destino kochana na tą walkę która toczysz z samą sobą to powinnaś mieć to dziecko ! Podziwiam Cię bardzo ! I moco kibicuję !

Susana a mi prof J jak przyszłam z wynikami zapytala się ile jestem po ślubie mówię że 4 lata ale z mężem znam się od gimnazjum czyli już 14 lat jesteśmy parą, i ona mi wtedy mówi że jak byśmy w liceum dzieci mieli to tych problemów by nie było bo organizm młody a potem jest tak jest. Nie wiem czy to ma jakiś sens bo chyba wolę wierzyć w cuda <3

Ostatnia edycja:
@mickey* ja z dawki 15mg schodze.3dni po 10 i 3dni po 5 i tyle.

Wlasnie mialam pisac do Ciebie z zapytaniem jakie badania dr kazal Ci zrobic nasienia i ile placilas . Aaa i.pytanie na temat podejscia dr P do staran po poronieniu ile kazal odczekac ??

Wlasnie dziewczyny ktore badaly mezom armie to ktore badanie wykonywaly??

Seminogram (żeby morfologia tez była), wiązanie z hialuronem (mówi o tym czy plemnik potrafi przebić się przez jajo), chromatyna lub inaczej fragmentacja dna (mówi o tym czy dobre dna niosą plemniki - wynik >30% mówi o tym ze praktycznie 0 szanse na naturalne poczęcie i donoszenie ciąży bo dna wadliwe)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Porzrczko a z tymi trumnami to nie jest tak że jednak mimo wszystko tam jakiś % jest bo pamiętam taka imprezę firmową gdzie nie chciałam odstawać a było to 10 lat temu i właśnie pialam sobie takie niby piwa bezalkoholowe i tak już po którymś z rzędu doczytałam że jednak jakiś procent był poszłam zmierzyć i wyszło 0,4 o_O jak nie ma to napisz markę bo mam nadzieję że się przyda :D

Gabis bardzie się cieszę że już jesteś tak blisko na "wylocie" :* czuję że ten Maj będzie pięknym miesiącem :D

Destino kochana na tą walkę która toczysz z samą sobą to powinnaś mieć to dziecko ! Podziwiam Cię bardzo ! I moco kibicuję !

Susana a mi prof J jak przyszłam z wynikami zapytala się ile jestem po ślubie mówię że 4 lata ale z mężem znam się od gimnazjum czyli już 14 lat jesteśmy parą, i ona mi wtedy mówi że jak byśmy w liceum dzieci mieli to tych problemów by nie było bo organizm młody a potem jest tak jest. Nie wiem czy to ma jakiś sens bo chyba wolę wierzyć w cuda <3
Piwo nazywa sie bavaria i ma zero % totalny brak także śmiało można
Wino kupiłam w świecie win pewnie gdzieś jeszcze można dostać nie ma kszty alkoholu takze śmiało również mozna się napić. Kupuj i na zdrowie

reklama
@Porzeczka1234 mi przy dodatnich wszystkich ana,lekarz zalecal zejsc calkowicie z dawki w 14 tyg ciazy,mowil ze wtedy juz jest lozysko i jest bezpiecznie,ale ja przeciagalam z tygodnia na tydzien,bo bardzo sie balam,az poradzilam sie tutaj dziewczyn na forum,przepraszam ze nie pamietam ktora,ale jestem jej wdzięczna doradzila mi zebym w 20 tygodniu zaczela zchodzic z dawki,poniewaz uklad immunologiczny juz przestaje dzialac wtedy na dziecko,i nie moze juz mu zaszkodzic,a skonczylam calkowicie na przelomie 24 a 25 tydzien,skrupulatnie schodząc z dawki,dalej sie balam ale juz trochu mniej,na polowkowym wspominalam ze spotkalam lekarza ktory sie na tym zna i radzilam sie Go jeszcze,potwierdzil to wszystko co mi tu doradzono :-) POZDRAWIAM Was wszystkie :-)

Do góry