reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczynki powiedzcie jak odstawiać steryd żeby nie zablokować nadnerczy brałam przez 10 dni 15mg,3dni 7,5mg myślicie że jutro już mogę nie brać?jak brałam 10 odstawiłam z dnia nadziei zgodnie z zaleceniami dr P

@Porzeczka1234 ma całkowitą racje co do odstawiania sterydu,mnie lekarz rozpisywal identycznie,pozniej konsultowalam to jeszcze z innym gin,w sumie to nie bardzo rozumiem czemu inni lekarze każą odstawiac z dnia na dzien,bo wtedy jest to bardzo niedobrze!

@mickey* ja z dawki 15mg schodze.3dni po 10 i 3dni po 5 i tyle.

Wlasnie mialam pisac do Ciebie z zapytaniem jakie badania dr kazal Ci zrobic nasienia i ile placilas . Aaa i.pytanie na temat podejscia dr P do staran po poronieniu ile kazal odczekac ??

Wlasnie dziewczyny ktore badaly mezom armie to ktore badanie wykonywaly??

@bea25ta nam kazal seminogram wspomagany komputerowo, pc przeciw plemnikom w nasieniu igg, wymaz z cewki na chlamydie pcr i posiew. Dodatkowo genotyp hlac. Bo ja mam haplotyp aa i jak M bedziw mial C2 to tu bedzie nasz problem niepowodzen.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To jakies badanie genetyczne. Dokladnie nikt mi nie wyjasnil. Haplotyp aa nie jest dobry dla ciazy bo majac go ma sie predyspozycje do rzucawki i stanu przedrzucawkowego. Kiedy lekarz wie ze go masz, to ciaza jest szczegolnie pilnowana. Natomiast jesli M bedzie miec ten haplotyp c2 wtedy kicha, bo to sprzezenie obydwu haplotypow powoduje, ze na granicy macicy i lozyska beda tworzec sie przeciwciala niszczace lozysko. I niestety lekarz to podejrzewa. Wtedy nic nie da sie zrobic, zeby uratowac dziecko. Medycyna wie o sprzerzeniu, ale nie umie jeszcze temu zaradzic.

Susana ten haplotyp hla-c to antygeny leukocytow, ktore w genotypie kir aa i c2 wskazuje na zwiekszone ryzyko nadcisnienia tetniczego i stanow przedrzucawkowych i rzucawki. To wszystko dotyczy komorek natural killers (KIR to ang. Skrot tych komorek). Jest na necie praca doktorska po polsku, bo do tej pory czytalam tylko po ang i nie do konca rozumiala. Lopatologicznie komorki nk usiluja zniszczyc zarodek a sposob jaki wybieraja zagraza zyciu matki. Dzieje sie to juz przed 20 tyg ciazy, w 28 moze dochodzic juz do stanu przedrzucawkowego, a w ostatecznosci do zgonu matki i dziecka. Chodzi o to ze antygeny niszczac lozysko prowadza do jego niedotlenienia co wywoluje zaburzebia przeplywu krwi, stan zapalny a to prowadzi do nadcisnienia, bialkomoczu itd.

Jedno co mozna to podac heparyne, dzialac objawowo i liczyc na cud[emoji4] a ja na to wlasnie licze [emoji1]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry