reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* MRL 42,8 %.
Miałam badaną aktywność komórek NK . Po szczepieniach uległa nie znacznej poprawie z 36,6 na 35,7 i to mnie martwi . Podobnie P.ciała beta 2- glikoproteina IgM 24,2 na 23,8, IgG 4,6 na 3,8. Czynnik martwicy nowotworu jedynie się poprawił 1492 na 1052. Sądzę , że na NK mam encorton między 8-12 dc i od pozytywnego testu. Do tego szczepienia . Teraz doszedł problem z zajściem w ciąże.

reklama
@anetkruczek ja nie chciałam żebyś jakoś źle zareagowała na moje zapytania po prostu wiesz jak to jest każdy chciałaby wiedzieć jaki to zestwa bo ja będąc w ciąży jestem na sterydzie teraz i zastanawiam się ile brać tego encortonu i kiedy odstawić mimo zaleceń lekarza bądź co bądź specjalisty. 41 kilo ale jesteś chudziutka

@mickey* ja też leczę się u dr Quinne

Widziałam czarnego bociana z mężem i on cały czas powtarza ze one przynoszą czarne boby (ps broń Boże nie jesteśmy rasistami) on tylko tak żartuje od kilku dni

A jeszcze coś napiszę odnośnie szczepień clexanu i encortonu wapnia mnie bolą kolana muszę powiedzieć o tym malinie ale bolą od około 11 szczepienia. Czytałam ze taki mogą być skutki uboczne szczepień ale nie wiem czy to oby na pewno od tego. Najbardziej bolą rano jak się budzę

Ostatnia edycja:
Mi lekarz wspominal ,ze clexane w pierwszym trymestrze podobno zwieksza ryzyko wad ukladu kostnego.Nie wiem czy to prawda,znacie jakis przypadek?
Ale o ryzyku dla mnie nie slyszalam.
Natomiast pragnienie dziecka jest wieksze niz jakiekolwiek ryzyko[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czuje się jak jakiś odrzutek w tym szpitalu:(
Nie słuchają mi tetna ani nie robią ktg bo od 29 tyg tak tu robią a ja po takich przejściach jestem ;-(

@mickey* MRL 42,8 %.
Miałam badaną aktywność komórek NK . Po szczepieniach uległa nie znacznej poprawie z 36,6 na 35,7 i to mnie martwi . Podobnie P.ciała beta 2- glikoproteina IgM 24,2 na 23,8, IgG 4,6 na 3,8. Czynnik martwicy nowotworu jedynie się poprawił 1492 na 1052. Sądzę , że na NK mam encorton między 8-12 dc i od pozytywnego testu. Do tego szczepienia . Teraz doszedł problem z zajściem w ciąże.

Kochana bo się stresujesz i myślisz ciagle o tej ciąży !? Odpuść troszkę a napewno zajdziesz .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Porzeczko ja wcale nie poczułam się urazona :) bo niby dlaczego ?
Gabis w USA w większości stanów od kilku lat wlewy z soji stosuje się zamiast szczepień. Tylko że tam ogólnie profilaktyka jest lepsza. Kplega mi tłumaczy że tam MTHFR robi się przed zajściem w ciążę w standardzie tak jak u nas np toksoplazmoze. Bo z zespołem jest tak ze im więcej poronien tym on jest silniejszy i dla przykładu po pierwszym wystarczą mniejsze dawki leków przez to. A u nas to jest tak ze trzy razy bez niczego masz a potem lądują wszystko co mają. Po prostu metodyka działania jest całkiem inna.
Mickey dlatego zapytałam kto Ci to zalecił. Bo jak ja rozwazalam wlewy z soji to tyko już w owulacje a potem co dwa tygodnie łącznie cztery. Jeżeli by zaskoczyło ciąża. Ale postawiłam jednak na ten lek co pisałam wcześniej.

@Liluli zapisalam sie chyba do Twojego lekarza[emoji4]z Bytomia.
Dobry jest?

@Motylek to zmus ich zeby zbadali tetno,powiedz ,ze nie zasniesz i ,ze bardzo sie stresujesz a nie chcesz zaszkodic dziecku,wytlumacz im.
[emoji4]

Dziewczyny czyli jak ja mam mthfr a i c i mutacje pai-1 to wystarczy mi clexane i acard plus duphaston bo mam niski progesteron czy to za malo?
Lekarz i tak nie chcialby z walsnej woli dac w 1 trymestrze clexane,powiedzial,ze tylko na moja odpowiedzialnosc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja przy dwóch mutacjach bez clexanu, acardu i encortonu nawet bym nie próbowała chyba. Tak mi się wydaje.
O i jeszcze lekarz na skawinskiej kazał mi brać acard na co najmniej miesiąc przed starania podobno jego stoswanie na wpływ na prostsze poczęcie :)

Do góry